O-STA

Kam na informativne dneve?

Odločitev pri izbiri študijskega programa je za prihodnost vsakega bodočega študenta zelo pomembna, pri čemer je ključno, da študenti pridobijo čim več koristnih informacij. Odlična priložnost za to bo že ta konec tedna, 17. in 18. februarja, na informativnih dnevih. Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani so pripravili predstavitve študijskih programov in zanimiv spremljevalni program.

Zelo iskani so kadri s področja elektrotehnike

Naš vsakdan je izjemno prepleten z elektrotehniko, ki jo pogosto jemljemo za samoumevno, a brez nje težko (pre)živimo. Elektrotehnika danes pokriva zelo široka področja, kot so elektroenergetika, elektronika, avtomatika, robotika, mehatronika, zagotavljanje kakovosti, informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) in biomedicinska tehnika. Z njo so povezane tudi medicina, farmacija, ekonomija, kemija, računalništvo, psihologija ter mnoge druge vede. Prav zato so kadri z izobrazbo iz elektrotehnike zelo iskani.

Predstavitev študijskih programov in virtualni sprehod po elektrofaksu

Ta petek in soboto bodo na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko predstavili študijske programe Elektrotehnika (UN), Aplikativna elektrotehnika (VS) in Multimedija. V avli fakultete bodo na stojnicah predstavili katedre in laboratorije, raziskovalne projekte, študentske aktivnosti ter zanimive eksponate. Med drugim bodo obiskovalci spoznali delovanje robota za rehabilitacijo zapestja, robota za pobiranje špargljev, merjenje odmevne radarske površine na modelih letal ter opazovali optični žarek, ujet v vodni curek. Organizirani bodo tudi vodeni ogledi po laboratorijih fakultete, na katerih se bodo udeleženci lahko pobližje spoznali z najsodobnejšimi tehnologijami. Še pred informativnimi dnevi lahko bodoči študenti fakulteto raziščejo na virtualnem sprehodu po študijskih smereh UL FE.

Več informacij o razporedu prestavitev in informativnih dnevih je na voljo na: https://www.fe.uni-lj.si/aktualno/novice/2023020211285350/