O-STA

Mestni svet bo odločal o nominaciji za naziv častnega meščana in nominacijah za prejemnike desetih celjskih grbov

Celje, 17. februar 2023 - Komisija za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in nagrade Mestnega sveta Mestnega občine Celje je na včerajšnji seji obravnavala 23 predlogov za prejemnike priznanj Mestne občine Celje v letu 2023. Mestnemu svetu bo predlagala podelitev enajstih priznanj - naziva častni meščan, treh zlatih celjskih grbov, štirih srebrnih in treh bronastih celjskih grbov.

Komisija je predlaga naslednje prejemnike najvišjih priznanj Mestne občine Celje:

Naziv častni meščan Celja:

Edvard Stepišnik

Zlati celjski grb Mestne občine Celje:

mag. Vid Marcen

Ivo Umek

Center sodobnih umetnosti Celje

Srebrni celjski grb Mestne občine Celje:

Celjski mladinski center

Zvezdan Martić

Uroš Perić

Klub podjetnikov Zlatorog Celje

Bronasti celjski grb Mestne občine Celje

Naj Kafe d. o. o.

Zvonimir Meško

Jolanda Thaler

Damir Ivančič, predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in nagrade je po seji povedal, da si je komisija vzela dovolj časa za temeljit pregled prispelih predlogov na razpis za podelitev najvišjih priznanj Mestne občine Celje.

"Vesel sem, da smo dobili toliko dobrih predlogov. S člani komisije smo imeli obširen in konstruktiven pogovor o vseh predlogih za priznanja in odločitev nikakor ni bila lahka, saj je res težko izbirati med odličnimi. Mestnemu svetu bomo predlagali 11 nominirancev za prejemnike priznanj. Vsak od njih je pomembno prispeval k razvoju in soustvarjanju življenja v našem mestu."

Mestni svet Mestne občine Celje bo o predlogih odločal na 2. redni seji, ki bo v torek, 21. februarja 2023, ob 13. uri. Najvišja priznanja Mestne občine Celje župan podeljuje vsako leto na slovesnosti ob prazniku občine, 11. aprila.