O-STA

Sprejeli veleposlanika Slovaške republike

Včeraj sta Velenje obiskala veleposlanik Slovaške republike nj. eksc. Peter Zeleňák in njegov namestnik Peter Bak. Nad Velenjem sta bila navdušena, posebej nad projekti, ki jih pripravljamo v okviru prestrukturiranja regije.

Gosta smo sprejeli v Vili Bianci in jima predstavili zgodovino nastanka mesta, uspešno izvedene projekte in načrte za prihodnost. Podrobneje smo predstavili izzive, s katerimi se srečujemo v okviru prestrukturiranja regije, in načrtovane aktivnosti s tega področja. S povezovanjem, sodelovanjem in izmenjavo dobrih praks bomo tudi zahteven proces prestrukturiranja uspešno izvedli.

Veleposlanik Slovaške republike nj. eksc. Peter Zeleňák se je županu Mestne občine Velenje Petru Dermolu zahvalil za prijazen sprejem in pohvalil urejenost mesta, naše projekte in optimistične načrte, ki so mu bili zelo všeč. Posebej je izpostavil načrte glede obnove Stare elektrarne, v kateri bomo vzpostavili industrijsko-izobraževalni park Center prihodnosti.

Gosta sta si v nadaljevanju obiska ogledala inovacijski center podjetja Hisense Gorenje Europe, Termoelektrarno Šoštanj in mestno središče ter obljubila, da se v Velenje kmalu ponovno vrneta.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje