O-STA

Ste si že ogledali kultne vespe med pomladnim cvetjem?

Čeprav se koledarska pomlad še ni začela, so v Europarku Maribor poskrbeli, da vse že diši po njej. Pravo pašo za oči zagotovo predstavlja Razstava cvetja in vesp, na kateri lahko vse do 7. marca obiskovalci občudujejo najrazličnejše cvetlične aranžmaje in prepoznaven dizajn italijanskih skuterjev v raznovrstnih barvah. Če razmišljate o dekoraciji doma ali okolice, ne spreglejte skuterjev na beli cvetlični podlagi med pampaškimi travami, obisk razstave pa lahko izkoristite tudi za nabor unikatnih dekorativnih idej za sezono porok in drugih praznovanj, ki so pred vrati.

Prebujenje, pomlad, spomladansko vzdušje

Legendarni skuterji, za katerimi se že več kot sedem desetletij obračajo pogledi, bodo v mariborskem nakupovalnem središču skupaj z živahnimi barvnimi cvetlicami brez dvoma poskrbeli za dobro voljo in navdih. Odejice, pogrinjek, blazine, travniško vzdušje, romantika v dvoje - vse je v znamenju prebujajoče narave. Modri odtenki vesp in cvetja, s pridihom lila in rumene barve vas bodo popeljali na romantičen piknik med ozelenele travnike, olivno zelena barva, kanček oranžnega odtenka, vintage vespe in listi monstere pa bodo poskrbeli za občutek eksotike tropskega gozda. Romantično vzdušje bosta pričarali tudi vespi mladoporočencev in rožnati obok, ki predstavlja pravo cvetlično poročno zgodbo. Gre za razstavo, ki jo bi bilo res škoda zamuditi!

Vespa - sinonim za dolce vita

Ali veste, zakaj so vespe sploh postale tak globalni fenomen? Ne le, da so zelo priročne za hiter dostop lokacij po mestu, prav vsako generacijo navdihujejo s sanjami o svobodi. Skuter je tako postal sinonim za lepoto, ležernost, italijansko sonce, torej vse, kar si predstavljamo pod pojmom dolce vita. Več o ikoni italijanskega sloga si lahko preberete na spletni strani društva Vespa klub Ljubljana, ki je eden od organizatorjev Razstave cvetja in vesp. Za vse prave navdušence vesp so v Europarku pripravili nagradno igro. Vse do petka, 3. 3., se lahko na njihovem Facebook profilu potegujete za priložnost, da se na piknik z ikoničnim italijanskim skuterjem odpravite še sami - s pravo vespo ali z njeno pomanjšano verzijo iz Lego kock.

Bliža se 8. marec, mednarodni praznik žensk

Mesec marec ni posvečen le pomladi, zaznamujejo ga številni lepi prazniki. Med drugim bomo kmalu obeležili dan žena, mednarodni praznik žensk, ki ga v številnih državah praznujejo že od leta 1919. Če se že sprašujete, kaj kupiti mamici, prijateljici, sestri ali partnerki za ta poseben dan, boste v Europarku našli kar nekaj idej. Eno izmed najbolj enostavnih in vsestranskih daril so zagotovo darilni boni. Desetaki so odlična izbira za obdarovanje ob dnevu žena, saj z njimi lahko vsaka ženska izbere darilo po svoji meri. Dobra novica je tudi ta, da lahko Desetake unovčite v kar petih nakupovalnih središčih po Sloveniji, in sicer v Europarku Maribor, Citycentru Celje, Cityparku, Centru Interspar Vič in ALEJI v Ljubljani. Več informacij o koriščenju darilnih bonov je na voljo na spletni strani www.desetak.si. Dame bodo 8. marca razvajali tudi na nakupovalnih ulicah Europarka. Na dan žena bodo obiskovalke prejele vrtnice, ob 17. uri pa bo v gostinskem delu nakupovalnega središča sledil še koncert za dušo in srce šole petja Orfeus.

Konec marca predstavitev spomladanskih modnih trendov

V največjem štajerskem nakupovalnem središču bo v marcu veliko zanimivih dogodkov, med drugim predstavitev modnih trendov za pomlad in poletje, ki bo letos potekala v virtualni obliki na družabnih omrežjih Facebook, Instagram in TikTok ter na Europarkovi spletni strani. Vsi tisti, ki razmišljate, katere modne kose potrebujete to pomlad - navdih za osvežitev garderobe prihaja konec meseca.