O-STA

Že veste, kaj boste podarili damam za dan žena?

Bliža se dan žena - že veste, kaj boste letos podarili damam (foto_AV studio)
Dan žena bodo v Europarku obeležili s koncertom Šole petja Orfeus (foto_Šola petja Orfeus)

V sredo obeležujemo dan žena, ki ga vsako leto slavi na milijone ljudi po celem svetu. Ta dan je namenjen predvsem praznovanju ekonomske, politične in socialne enakopravnosti žensk. Običaj je, da 8. marca dekletom in ženskam s skrbno izbrano pozornostjo izkažemo spoštovanje, hvaležnost in ljubezen. Mednarodni dan žensk bodo z lepo gesto obeležili tudi v mariborskem Europarku. V sredo, 8. marca, ob 17. uri bo v gostinskem delu nakupovalnega središča koncert Šole petja Orfeus, obiskovalke pa bodo razveselili z vrtnicami. Ob tej priložnosti so pripravili nekaj idej, ki bodo damam pričarale nasmeh na obraz.

Šopek svežine in radosti

Tulipan je simbol lepote in bogatih čustev, beli nagelj simbolizira najtesnejše prijateljstvo, orhideja je cvet uspešnih ljudi, ciklama pa izraža spoštovanje - to je mini rožni slovarček, ki bo na dan žena marsikomu prišel še kako prav. Vsi tisti, ki ne zaupajo svoji izbiri, bodo odlične nasvete lahko poiskali v Cvetličarni Park, v kateri ponujajo široko paleto svežega cvetja ter lončnic za popestritev vsakega prostora. Prijazne prodajalke ustvarjajo trendovske cvetlične aranžmaje, pri čemer si prizadevajo uporabljati naravne materiale. Šopek rož bo s pomladno svežino in radostjo razveselil marsikatero žensko.

Razvajanje s cvetličnimi vonji

Vonj sivke iz francoske Provanse, dišeči italijanski jasmin ali omamna vrtnica iz Isparte - parfum je popolno darilo za skrivnostne ženske, ki v sebi nosijo strast, razigranost in si želijo biti edinstvene. Ženski parfumi iz prodajalne Atelier Rebul so vrhunske kakovosti, njihov prijetni vonj pa bo poskrbel, da bo ženska, ki ga nosi, pustila nepozaben vtis.

Vsestransko uporabni darilni boni

Dame se bodo razveselile tudi vsestransko uporabnih darilnih bonov, saj si lahko z njimi vsaka izbere darilo po svoji meri in si končno privošči tisto, kar je že dolgo časa na njenem seznamu želja. Ena od idej so lahko darilni boni Desetak, ki jih je mogoče unovčiti v kar petih nakupovalnih središčih po Sloveniji, in sicer v Europarku Maribor, Citycentru Celje, Cityparku, Centru Interspar Vič in ALEJI v Ljubljani. Desetake lahko obiskovalci kupijo pri Europarkovi Info točki ali jih enostavno naročijo na spletni strani www.desetak.si.

Prihaja tudi dan mučenikov

Točno dva dni za damami pridejo na vrsto še predstavniki moškega spola. 10. marca namreč obeležujemo dan mučenikov. Tudi mladeniči in gospodje bodo zagotovo veseli, če jih bodo njihove boljše polovice presenetile s kakšno pozornostjo. Po tradiciji naj bi moški v dar prejeli slive, trnje in klobase, zato ni čudno, da so se v Europarku odločili, da bodo "mučenikom" na ta dan podarili suhe slive.