O-STA

Izredno uspel koncert Pravne fakultete

Na predvečer praznika žena se je odvil, po žal kar dvoletnem zatišju, tradicionalni Koncert Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, v približno dveh urah programa pa je uživalo več kot 300 poslušalcev v Festivalni dvorani. Na začetku sta voditelja, Lana Voljč in Robert Babič, besedo predala dekanu PF UL prof. dr. Saši Zagorcu, ki je poudaril, da koncerta iz znanih razlogov študenti in študentke nekaj let niso mogli pripraviti, "zato sta prireditev in prisotnost vseh vas tudi dokaz, kako trdno se je zasidral Koncert v spomin in srca ljubiteljev glasbe in drugih umetnosti". Po besedah dekana tokratni koncert in nastopajoči dokazujejo, da obstaja še druga plat zgodbe, in sicer da se lahko študij in ustvarjanje prava ter ukvarjanje z umetnostjo medsebojno plemenitijo: "Znanja, veščine in spretnosti, kot so natančnost, inovativnost in komunikativnost ter druge, pridejo še kako prav na obeh področjih. Sadove večletnega truda številnih naših talentiranih kolegov in kolegic lahko danes podoživimo skupaj."

Osrednji del prireditve, njen umetniški del, je zajemal 14 točk - spored je na voljo v prilogi -, tako študentov kot zaposlenih na PF UL in nekaj zunanjih gostov. Vsakega od nastopov je pospremil bučen aplavz, zaključek pa je pripadel študentki Kaji Deutschbauer, ki je tudi zasnovala letošnji koncert študentov in zaposlenih na Pravni fakulteti. Ob zahvali dekanu in vodstvu PF ter Kluba Alumni PF (pod njegovim okriljem je formalno koncert potekal) in Pandi, ter še posebej Alenki Eržen, Ireni Kordež in Boštjanu Koritniku, je poudarila, da ji kot nastopajoči in kot organizatorki biti del koncerta Pravne fakultete pomeni daleč največji uspeh njenega študija. Zahvalila se je tudi prejšnji organizacijski ekipi, Gaji Tanko, Nadji Strle in Petru Grašiču, "katerih trud in prizadevanja niso bila nič manjka in se odražajo tudi v današnjem večeru". Povsem zaključne besede je imel predsednik Kluba Alumi PF, profesor Janez Kranjc, ki je izrekel vrsto pohval nastopajočim in še posebej glavni organizatorki. Ob koncu pa je pozval še k drugemu osrednjemu namenu dogodka, tj. prijetnemu druženju. In to se je zavleklo dolgo v noč, zato vljudno vabljeni, da se dogodka udeležite (tudi) prihodnje leto.

Fotografije so delo Aljaža Sešla, tri so v priponki, celotna galerija pa je na voljo na https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid05SrFH8ZJeX1Qax15PvSCzLQG2KMW3ANb8Ycsj2bQ4xRoKL7k21sU7tyj9KJFp8Aml&id=100054238040458&sfnsn=mo


Za pravočasno informacijo o koncertu in drugih dogodkih se lahko diplomanti PF UL vpišejo v Klub alumni Pravne fakultete v Ljubljani, ki je prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje posameznikov, ustanovljeno pa je bilo leta 2004 z namenom sodelovanja in druženja diplomantov Pravne fakultete Univerze v Ljubljani. Pristopno izjavo najdete na https://www.pf.uni-lj.si/alumni-pf/clanstvo/.