O-STA

Illumination in Nintendo sta objavila končni napovednik za film Brata Super Mario

SANTA MONICA, Kalifornija--(BUSINESS WIRE)-- Illumination (sedež: Santa Monica, Kalifornija, ZDA; ustanovitelj in izvršni direktor: Chris Meledandri) in Nintendo Co., Ltd. (sedež: Kjoto, Minami-ku, Japonska; reprezentativni direktor in predsednik: Shuntaro Furukawa, v nadaljevanju: Nintendo) sta med predstavitvijo Nintendo Direct, ki je bila pretočno predvajana danes, objavila končni napovednik za film Brata Super Mario, nov animirani film, postavljen v svet Super Mario Bros.

Poleg tega sta podjetji objavili japonsko igralsko zasedbo, ki bo posodila glas za igro Donkey Kong.

Japonska igralska zasedba

Mario

Mamoru Miyano

Princesa Peach

Arisa Shida

Luigi

Tasuku Hatanaka

Bowser

Kenta Miyake

Toad

Tomokazu Seki

Donkey Kong

Kouji Takeda

Film Brata Super Mario je animirani film o bratih Super Mario, ki sta ga ustvarila Chris Meledandri iz podjetja Illumination in Shigeru Miyamoto iz podjetja Nintendo. Režirala sta ga Aaron Horvath in Michael Jelenic (sodelavca pri seriji in filmu Dajmo, najstniški velikani!) po scenariju Matthewa Fogla (Minioni 2: Grujev vzpon). V njem nastopajo Chris Pratt kot Mario, Anya Taylor-Joy kot princesa Peach, Charlie Day kot Luigi, Jack Black kot Bowser, Keegan-Michael Key kot Toad, Seth Rogen kot Donkey Kong, Fred Armisen kot Cranky Kong, Kevin Michael Richardson kot Kamek in Sebastian Maniscalco kot Spike.

Film sofinancirata Universal Pictures in Nintendo, po vsem svetu pa ga bo distribuiral Universal Pictures.

  • O Illumination

Illumination, ki ga je leta 2007 ustanovil Chris Meledandri, je eden vodilnih producentov animiranih filmov na področju zabavne industrije, vključno z Jaz, baraba - najuspešnejšo animirano franšizo v filmski zgodovini - ter filmi Lorax in Grinch avtorja Dr. Seussa ter Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov in Zapoj. Film Brata Super Mario, ki bo pravkar izšel pri Illumination, se bo pridružil studijski knjižnici, ki vključuje dva od desetih najuspešnejših animiranih filmov vseh časov. Illuminationove ikonične, priljubljene franšize - prežete z nepozabnimi in posebnimi liki, globalno privlačnostjo in kulturno pomembnostjo - so po vsem svetu zaslužile več kot 8 milijard dolarjev. Družba Illumination je sklenila ekskluzivno partnerstvo za financiranje in distribucijo z družbo Universal Pictures. Med filmi, ki jih družba Illumination pripravlja za leto 2023, sta Brata Super Mario in Migration.

  • O Nintendu

Družba Nintendo Co., Ltd., s sedežem v Kjotu na Japonskem, je s svojimi integriranimi izdelki strojne in programske opreme ustvarila franšize, ki so se uveljavile po vsem svetu, kot so Mario™, Donkey Kong™, The Legend of Zelda™, Metroid™, Pokémon™, Animal Crossing™, Pikmin™ in Splatoon™. Nintendo si prizadeva zagotoviti edinstveno, intuitivno zabavo za vsakogar s proizvodnjo in trženjem naprav za videoigre, kot je družina sistemov Nintendo Switch™, z razvojem in upravljanjem aplikacij za pametne naprave ter sodelovanjem s partnerji pri številnih drugih zabavnih pobudah, kot so vizualne vsebine in tematski parki. Nintendo je po vsem svetu prodal več kot 5,4 milijarde videoiger in več kot 800 milijonov enot strojne opreme. Nintendovo stalno poslanstvo, ki sega od predstavitve Nintendo Entertainment System™ pred več kot 30 leti pa vse do danes in tudi v prihodnosti, je ustvarjanje edinstvene zabave, ki nariše nasmeh na obraze ljudi po vsem svetu.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Izvirno različico si oglejte na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20230309005718/en/

Kontaktni podatki

Sarah Rothman
Sarah.Rothman@ledecompany.com

Vir: Illumination