O-STA

Medicinski center Univerze v Nebraski in ANANDA Scientific sporočata, da je bil v klinično preskušanje za zdravljenje posttravmatske stresne motnje (PTSM), ki ga je odobrila FDA, sprejet prvi bolnik

OMAHA, Nebraska, in GREENWOOD VILLAGE, Kolorado--(BUSINESS WIRE)-- Medicinski center Univerze v Nebraski (UNMC) in ANANDA Scientific Inc. sta danes sporočila, da je bil sprejet prvi bolnik v klinično preskušanje, ki ga je odobrila FDA, za oceno zdravila Nantheia™ ATL5, preskusnega zdravila, ki vsebuje kanabidiol, z uporabo lastniške tehnologije podajanja s tekočo strukturo - Liquid Structure™ podjetja ANANDA za zdravljenje simptomov posttravmatske stresne motnje (PTSM) (Clinical Trials.gov Identifier NCT05269459)

Klinično preskušanje vodi glavni raziskovalec Matthew Rizzo, dr. med., FAAN, FANA, predavatelj na kolidžu Reynolds in predsednik Oddelka za nevrološke vede UNMC, glavni zdravnik za nevrološke dejavnosti pri Nebraska Medicine in glavni zdravnik za klinične programe nevroznanosti pri Nebraska Medicine.

"Navdušeni smo nad začetkom izvajanja tega pomembnega kliničnega preskušanja," je dejal dr. Rizzo. "Naše sodelovanje z ANANDA Scientific nam omogoča, da pospešimo na dokazih temelječe raziskave novih metod zdravljenja za širšo populacijo bolnikov s posttravmatsko stresno motnjo."

Raziskovalna skupina dr. Rizza vključuje dr. Jennifer Merickel, kognitivno nevroznanstvenico in docentko na Oddelku za nevrološke vede UNMC, ter Brigette Soltis-Vaughan, diplomirano medicinsko sestro napredne prakse, klinično zdravnico in raziskovalko na Oddelku za psihiatrijo UNMC ter inštruktorico na Oddelku za nevrološke vede UNMC.

"Sprejem prvega bolnika v naše drugo klinično preskušanje PTSM je pomemben mejnik za klinični razvojni program družbe ANANDA," je povedal Sohail R. Zaidi, glavni izvršni direktor družbe ANANDA. "Zelo smo veseli, da sodelujemo z raziskovalno skupino UNMC pri oceni našega zdravila, ki veliko obeta za zdravljenje tega izčrpavajočega stanja."

V fazo II randomizirane, dvojno slepe, s placebom nadzorovane klinične študije bo predvidoma vključenih 180 udeležencev, ki bodo zagotovili natančno oceno učinkovitosti in varnosti Nantheia™ ATL5.

O NANTHEIA™ ATL5

Nantheia™ ATL5 je zdravilo v preskušanju, ki vsebuje kanabidiol, z uporabo lastniške tehnologije podajanja s tekočo strukturo podjetja ANANDA. Predklinične in začetne klinične študije kažejo, da tehnologija podajanja s tekočo strukturo - Liquid Structure™ podjetja ANANDA (licenca Lyotropic Delivery Systems (LDS) Ltd, Jeruzalem, Izrael) poveča učinkovitost in stabilnost kanabidiola. Nantheia™ ATL5 je peroralni izdelek s 100 mg kanabidiola na mehko kapsulo.

O Medicinskem centru Univerze v Nebraski

Kot edino javno akademsko središče za zdravstvene vede v Nebraski je UNMC zavezan izobraževanju zdravstvene delovne sile 21. stoletja, iskanju zdravil in zdravljenj za pogubne bolezni, zagotavljanju najboljše oskrbe za bolnike ter služenju državi in njenim skupnostim z ozaveščanjem, za katerega je prejel nagrado. UNMC ima šest kolidžov, dva inštituta in podiplomski študijski program, v katerem se izobražuje več kot 4400 študentov v približno 90 programih. Raziskovalci pri UNMC izvajajo vrhunske raziskave na področju nevroloških znanosti, onkologije, nalezljivih boleznih in na drugih ključnih področjih.

O ANANDA SCIENTIFIC

ANANDA je vodilno biofarmacevtsko podjetje, osredotočeno na raziskave, ki utira pot kliničnim študijam visoke pomembnosti, ki ocenjujejo terapevtske indikacije, kot so PTSM, radikulopatija, anksioznost in motnja zaradi uživanja opioidov (Mt. Sinai in UCLA). Podjetje uporablja patentirano tehnologijo podajanja, s katero so kanabinoidi in drugi elementi, pridobljeni iz rastlin, visoko biološko razpoložljivi, vodotopni in stabilni v obdobju uporabnosti, ter se osredotoča na proizvodnjo učinkovitih farmacevtskih izdelkov vrhunske kakovosti. Podjetje širi svojo raziskovalno bazo s številnimi sponzoriranimi raziskovalnimi sporazumi z univerzami, da bi diverzificiralo svoj klinični portfelj.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53361193/en

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

ANANDA Scientific Media Relations | Christopher Moore | 813 326 4265 | media@anandascientific.com

Vir: ANANDA Scientific Inc.