O-STA

Prihaja Europarkov kreativni vikend z Artom

Pomlad ni le čas prebujanja narave, ampak tudi čas, ki v ljudeh vzbudi željo po načrtovanju, pospravljanju in ustvarjanju nečesa novega. V mariborskem Europarku bodo obiskovalci ta konec tedna lahko dali duška svoji ustvarjalni energiji na Kreativnem vikendu z Artom. Po daljšem premoru se bodo ljubiteljski umetniki znova zbrali, skupaj ustvarjali in se družili s svetovno priznanimi umetniki. Ta petek in soboto, 24. in 25. marca, bodo obiskovalci v nadstropju na nakupovalnih ulicah uživali v navdihujočem vzdušju in se seznanili z različnimi umetniškimi tehnikami.

Nabor najrazličnejših ustvarjalnih delavnic

Na Kreativnem vikendu z Artom navdihujočih ustvarjalnih delavnic ne bo manjkalo. Dogajanje se bo začelo v petek ob 14. uri. Takrat se bodo obiskovalci lahko udeležili delavnice skulpturnega slikanja, ali pa na delavnici Šopek izdelali prelep cvetlični aranžma iz papirja. Ljubitelji izdelovanja nakita bodo lahko izdelali obeske in nakit iz epoxy-resin smole. Na delavnici MANGA pa bodo še tako veščemu uporabniku dizajnerskih markerjev prikazali trike in bližnjice, kako narisati edinstveno manga ilustracijo. Ker je velika noč pred vrati, so za obiskovalce pripravili delavnico, na kateri bodo spoznali skrivnosti poslikav velikonočnih pirhov. Na njej bodo z markerji, barvami ter posebnimi pripomočki za točkovno risanje izdelali edinstven izdelek. Več informacij o delavnicah in urnik dogajanja je na voljo na www.bead.si/delavnice/kreativni-vikend-marec-2023.

Ustvarjanje s svetovno priznanimi umetniki

Europarkov kreativni vikend z Artom bo letos gostil izjemne umetnike iz različnih koncev sveta. Obiskovalci bodo imeli priložnost ustvarjati z Diano Beltran Herrera, umetnico iz Velike Britanije, in s priznanimi slovenskimi ustvarjalci Mitjem Bokunom, Jasmino Granduč, Ingrid Grgič Komatar in Andrejo Zelenik. Pridružili se jim bodo tudi drugi izjemni umetniki, med njimi steklarska umetnica Krisztina Faragó iz Madžarske, akvarelistka Anna Zadorozhnaya iz Nemčije, umetnica Jana Honnerová iz Češke, ilustratorka Virginie Siveton iz Francije in ulični umetnik Pol Cosmo iz Belgije. Obiskovalce torej čaka krajši, a intenziven konec tedna, poln edinstvenih umetniških del, navdiha in ustvarjalnih delavnic.

Prvi pomladni mesec se bo v Europarku zaključil z modno zgodbo, saj so za naslednji teden pripravili navdihujočo predstavitev modnih trendov za pomlad in poletje 2023. Najnovejše kose in trendne kombinacije bodo predstavili virtualno na spletu in Europarkovih družabnih omrežjih TikTok, Instagram in Facebook.