O-STA

Simpozij o hidrolatih, prvi tovrstni simpozij pri nas

Vabilo na simpozij

Z veseljem sporočamo, da bo 3. in 4. junija 2023 v Izoli potekal Simpozij o hidrolatih, prvi tovrstni strokovni simpozij pri nas. Dogodek bo potekal v organizaciji Društva aromaterapevtov Slovenije in soorganizaciji Univerze na Primorskem, Fakultete za naravoslovje, matematiko in informacijske tehnologije.

V izolskem objektu Livade 1.0 pričakujemo ljubitelje in strokovnjake, ki se ukvarjajo s hidrolati in eteričnimi olji. Skupaj bomo soustvarili pomembno zgodbo, s katero bomo nadgradili svoja znanja in seznanili tudi širšo javnost o pomenu hidrolatov, eteričnih olj in destilacije.

V dveh dneh se bodo na simpoziju zvrstila predavanja, delavnice in okrogle mize, preko katerih boste svet hidrolatov spoznavali iz različnih zornih kotov. Posebej bo za dogodek iz Kanade prispel dr. Benoit Roger, priznani raziskovalec in izkušen destiler, ki bo imel uvodno predavanje in popoldansko delavnico destilacije. Skozi predavanja boste spoznali celoten proces pridobivanja hidrolatov: od gojenja rastline in destilacije do vpliva različnih dejavnikov na kakovost in stabilnost hidrolatov. Iz prve roke boste pridobili praktične informacije o raznoliki uporabi hidrolatov.

Udeležite se lahko celotnega simpozija ali pa le posameznega dneva, v vsakem primeru pa boste dan zaključili s s klepetom ob Isa's kombuchi. Ne glede na to, ali ste ljubitelj dišečih rastlin, aromaterapevt, destiler, farmacevt, proizvajalec naravne kozmetike ali zgolj radoveden posameznik - na simpoziju se boste gotovo naužili svežega znanja in se domislili novih idej!

Program je dostopen tukaj.

Registracije na dogodek so možne do 30. maja 2023. Na posamezne dneve simpozija in popoldanske delavnice se lahko registrirate tukaj.

V primeru dodatnih vprašanj, pišite na elektronski naslov: drustvo@drustvo-aromaterapevtov.si ali telefonsko številko +386 41 858 978.