O-STA

V Maribor na Europarkovo ulično košarko 3 na 3

Sonce in prijetne temperature kar vabijo, da svoj prosti čas preživimo na prostem. Nekateri ga izkoristijo za branje knjig v senci dreves ali se prepustijo lenarjenju na cvetočem travniku, medtem ko drugi poletni čas raje preživijo aktivno. Če spadate med športne navdušence, ki obožujejo igro z žogo, ne smete zamuditi Europarkove ulične košarke 3 na 3, ki bo v soboto, 10. junija, od 11. ure dalje na vrhnjem parkirišču Europarka.

Preizkus v igranju košarke 3 na 3

Ulična košarka je namenjena vsem mladim, ki jim šport in zabava pomenita ritem življenja. V igranju se lahko preizkusi prav vsak, ne glede na to, ali je izkušen igralec, nadobuden novinec ali zgolj ljubitelj košarke, ki želi preizkusiti svoje spretnosti na igrišču. Turnir je odlična priložnost, da s prijatelji sestavite ekipo in se pomerite na tekmovanju. Ulična košarka je igra dveh trojk na en koš. Najpomembnejše pravilo je ferplej - poštena igra, saj si igralci tekmo sodijo sami. V primeru, da se ekipi ne moreta sporazumeti, končno odločitev sprejme nadzornik. Ulična košarka je obenem namenjena druženju in povezovanju s košarkarsko skupnostjo.

Osvojite bogate nagrade

Turnir v košarki ne prinaša le priložnosti za dvoboje in nepozabnega vzdušja na igrišču, temveč tudi privlačne nagrade. Organizatorji iz Športne zveze Ljubljana bodo prvim trem ekipam v vsaki kategoriji kvalifikacijskega turnirja podelili medalje in praktična darila sponzorjev.

Kako se prijaviti?

Prijavnico, ki jo najdete na Europarkovi spletni strani, lahko izpolnite najkasneje do 8. junija in jo posredujete na marketing@europark.si. Prijavnine ni. Kvalifikacijski turnirji bodo potekali v Mariboru, Ljubljani, Celju, Murski Soboti in Kopru. V septembru se bodo tri najboljše ekipe iz vsake kategorije pomerile med seboj na velikem finalnem turnirju v Ljubljani.

Pester program za otroke

V največjem mariborskem nakupovalnem središču bo ta teden tudi sicer v znamenju zanimivega programa za otroke. V petek, 9. junija, ob 17. uri bodo obiskovalci lahko prisluhnili polfinalni prireditvi projekta Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, ki ga Radio-Tednik Ptuj organizira že deveto leto zapored skupaj z občinami in osnovnimi šolami iz Podravja, Savinjske regije, osrednje Slovenije in Primorske. Po nastopih otrok bo sledil nastop pevke Ditke.

Od danes, 6. junija, naprej si obiskovalci nakupovalnega središča lahko ogledajo likovno razstavo risb in slik mariborskih otrok z naslovom NAROBE - OBRATNO, ki jo je v sodelovanju s Skupnostjo mariborskih vrtcev in Mestno občino Maribor pripravila Občinska turistična zveza Maribor. Razstava bo na ogled vse do 16. junija.