O-STA

Falcon 40B: Najboljši model umetne inteligence na svetu nagrajuje najbolj ustvarjalne primere uporabe v razpisu za zbiranje predlogov z računsko močjo za usposabljanje

Povpraševanje znanstvenikov, raziskovalcev in podjetnikov iz MSP narašča

ABU DABI, Združeni arabski emirati--(BUSINESS WIRE)-- Falcon 40B, odprtokodni model umetne inteligence, ki je na svetovni lestvici velikih jezikovnih modelov Hugging Face na prvem mestu, beleži izjemen odziv na razpis za zbiranje predlogov znanstvenikov, raziskovalcev in podjetnikov iz MSP, ki želijo model uporabiti za inovativne primere uporabe.

Odziv je sledil več napovedim ustvarjalca modela umetne inteligence, Inštituta za tehnološke inovacije iz Abu Dabija, ki je najboljšim projektnim idejam kot obliko naložbe ponudil dostop do računske moči za usposabljanje.

Računska moč omogoča razvijalcem, da se bolj zapletenih primerov uporabe, ki zahtevajo veliko virov, lotijo z večjo učinkovitostjo, produktivnostjo in zmogljivostjo. Razvijalci lahko eksperimentirajo z zmogljivostmi programa Falcon 40B, najboljšega odprtokodnega velikega jezikovnega modela na svetu, in se tako podajo na neznana območja, spodbujajo inovacije in hitro širijo možnosti rešitev umetne inteligence.

Prispevki so dobrodošli z vsega sveta ter iz vseh panog in sektorjev, da bi našli najboljše koncepte aplikacij. Primeri panog so biotehnologija, inženiring, rešitve za podjetja, storitve za stranke, finance in zdravstvo. V zdravstvu bi lahko na primer aplikacije velikih jezikovnih modelov pomagale zdravnikom z analizo medicinske literature, zapisov o pacientih in izsledkov raziskav ter tako zagotovile priporočila, ki temeljijo na dokazih. To bi zdravnikom omogočilo sprejemanje informiranih odločitev in izboljšanje oskrbe bolnikov na podlagi najnovejšega znanja in spoznanj.

"Znanstvenike, raziskovalce in ambiciozne podjetnike z drznimi idejami močno spodbujamo, da predložijo svoje predloge za uporabo Falcon 40B," je dejal J. E. Faisal Al Bannai, generalni sekretar matičnega podjetja Inštituta za tehnološke inovacije, Sveta za raziskave naprednih tehnologij. "Veseli nas, da bomo prek VentureOne, komercializacijske enote Sveta za raziskave naprednih tehnologij, vlagali v najbolj učinkovite predloge z računsko močjo in sodelovali z najobetavnejšimi razvijalci."

"Vsak predlog, ki nam pride na pot, temeljito in natančno oceni posebna medcentralna enota za umetno inteligenco Inštituta za tehnološke inovacije," je dejal Dr. Ebtesam Almazrouei, v. d. glavnega raziskovalca pri medcentralni enoti za umetno inteligenco. "Naša ekipa več kot 40 izjemnih znanstvenikov na področju umetne inteligence je pripravljena preučiti vsak predlog in išče razvijalce z izjemnim intelektom in iznajdljivostjo. Naš najpomembnejši cilj je, da premaknemo meje napredka na področju umetne inteligence in izkoristimo ves njen potencial za temeljite družbene izboljšave."

Zainteresirani uporabniki morajo predložiti predlog, v katerem opišejo svoje raziskovalne cilje, metodologijo, pričakovane rezultate in potencialni učinek svojega projekta. V predlogu je treba poudariti, kako se bo uporabljal program Falcon 40B, in posebno področje, na katero je usmerjen. Poleg tega morajo kandidati vključiti časovni razpored in okvirni proračun ter navesti vsa ustrezna strokovna znanja in izkušnje ali predhodno delo, ki podpirajo njihov predlog.

Če vas zanima prijava na razpis za zbiranje predlogov, vas vabimo, da obiščete FalconLLM.TII.ae.

Za več informacij obiščite www.tii.ae.

Vir: AETOSWire

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Za poizvedbe za medije se obrnite na:
Jennifer Dewan, Višji direktor za komunikacije

jennifer.dewan@tii.ae.

Vir: Inštitut za tehnološke inovacije