O-STA

Air France je uradni partner olimpijskih in paraolimpijskih iger Pariz 2024

Iz Air France so sporočili, da so z organizacijskim komitejem olimpijskih in paraolimpijskih iger Pariz 2024 podpisali partnersko pogodbo. Letalska družba je zdaj uradni partner 33. olimpijskih iger, s čimer se zavezuje, da bo še naprej podpirala ta globalni dogodek, katerega podpornik je že od leta 2016, ko je postala uradni partner kandidature za Pariz 2024.

Izvršni direktor skupine Air France-KLM je ob tem povedal, da so ponosni na partnerstvo z olimpijskimi in paraolimpijskimi igrami Pariz 2024. "Veseli smo, da bomo lahko prispevali k uspešnosti tega globalnega športnega dogodka, s katerim si Air France deli podobne cilje in vrednote."

Izvršna direktorica letalske družbe Air France, Anne Rigail, je dodala: "Pri Air France že sedaj vse svoje moči usmerjamo v to, da bodo olimpijske in paraolimpijske igre Pariz 2024 uspešne. Priprave na to, da bomo športnike in navijače pripeljali na različne lokacije iger, so stekle že pred meseci. To je pravo popotovanje, na katerega se z navdušenjem podajamo skupaj z 38.000 naših zaposlenih in ki ga bomo omogočili tudi obiskovalcem z vseh koncev sveta."

Predsednik olimpijskih in paraolimpijskih iger Pariz 2024, Tony Estanguet, je povedal: "Navdušeni smo, da lahko kot uradnega partnerja iger na popotovanju Pariz 2024 pozdravimo letalsko družbo Air France, ki nas podpira že od leta 2016, ko smo vložili kandidaturo. Skupaj z Air France se veselimo, da bomo sprejeli obiskovalce in športnike z vsega sveta in izpolnili obljubo, da bomo gostili olimpijske igre s francoskim pridihom in v skladu z našim sloganom: Igre široko odprte!" (Games Wide Open)

Air France se že pripravlja na čare iger

Air France se s svojimi zaposlenimi v Parizu in drugod po svetu že pripravlja na prihod številnih športnikov, navijačev in medijev. Posebno pozornost bodo namenili potnikom z omejeno mobilnostjo in invalidom, ki jim bo v pomoč posebna letalska storitev Saphir[footnoteRef:1]. [1: SAPHIR že več kot 20 let potnikom z omejeno mobilnostjo in invalidom ponuja pomoč pred in po letu in jim olajša celotno izkušnjo potovanja - pomoč pri rezervaciji, izdajanju vozovnic, usklajevanju s posebno ekipo za prevoz. Air France vsako leto olajša potovanje skoraj 600.000 potnikom, ki potrebujejo tovrstno pomoč. ]

Osebje letalske družbe Air France že pripravlja prtljažne prostore na letalih, kjer bodo prevažali raznoliko opremo športnikov - kopja, kajake, kolesa, invalidske vozičke ... in celo deske za srfanje, s katerimi bodo olimpijci premagovali valove na Tahitiju.

Ob povratku pa bo Air France športnikom omogočil prijavo na let in oddajo opreme kar v olimpijski vasi v Seine-Saint-Denisu.

Air France podpornik kandidature že od leta 2016

Air France že od leta 2016 podpira kandidaturo Pariza za organizacijo olimpijskih in paraolimpijskih iger 2024. Za to priložnost so 10 svojih letal za več let opremili z logotipom Eifflovega stolpa v obliki številke 24.

Po tem, ko je septembra 2017 Pariz dobil kandidaturo za olimpijske igre 2024, se je francoska delegacija pod vodstvom Tonyja Estangueta domov iz Lime vračala z letalsko družbo Air France. Avgusta 2021 je po petih letih na Japonskem olimpijsko zastavo v Pariz prav tako prepeljal Air France. Uradno odštevanje do otvoritvene slovesnosti olimpijskih iger Pariz 2024, ki bo 26. julija 2024, pa se je začelo prav na pariškem letališču Charles de Gaulle.

Rekordne igre v Albertvillu leta 1992

Air France je od leta 1952 uradni prevoznik francoskih športnih in mednarodnih delegacij za olimpijske igre.

Kot uradni mednarodni prevoznik zimskih olimpijskih iger v Albertvillu leta 1992 in uradni partner francoske olimpijske in paraolimpijske reprezentance je letalska družba Air France z letalom Concorde s hitrostjo 2200 km/h prepeljala olimpijski ogenj iz Aten v Pariz. Ta dogodek se je vpisal v zgodovino - olimpijski ogenj pa je postavil rekord kot najhitrejši plamen vseh časov.

Več informacij: https://corporate.airfrance.com/en/news/air-france-official-partner-2024-paris-olympic-and-paralympic-games

AIRFRANCE 7 - Q OFFICIAL PARTNER PARIS 2024 PARIS 2024 QLD &