O-STA

100 supov na Ljubljanici Čistilna akcija in akustični koncert Maje Keuc - Amaye

Ljubitelji supanja se bodo zbrali na ljubljanski Špici (foto_arhiv bold.group)
Prihaja največji suparski dogodek z ekološko noto v Sloveniji (foto_arhiv bold.group)
S supanjem v center Ljubljane bodo opozorili na nujne spremembe potrošniških navad (foto_arhiv bold.group)
Za lep zaključek dneva bo poskrbel akustični koncert Maje Keuc - Amaye (foto_arhiv bold.group)

Čistilna akcija in akustični koncert Maje Keuc - Amaye

Na Ljubljanici bo v sredo, 30. avgusta, potekal tradicionalni okoljevarstveni dogodek 100 supov na Ljubljanici, na katerem se bodo zbrali suparji iz cele Slovenije, očistili Ljubljanico zataknjenih smeti in s supanjem v center Ljubljane opozorili na nujne spremembe potrošniških navad, ki negativno vplivajo na vode, okolje in planet. Ob nedavnih uničujočih poplavah, ki so prizadele številne kraje, je zavedanje o pomembnosti čistih in urejenih rečnih strug še toliko večje.

Čiščenje Ljubljanice in množično supanje od Špice do Zmajskega mostu

Največji suparski dogodek z ekološko noto v Slovenijije del projekta #SUPortCleanRivers, v sklopu katerega enkrat mesečno s supi čistijo slovenske reke in osvobajamo drevesa plastičnih vrečk. Čistilna akcija s supi se bo letos začela v sredo, 30. avgusta, ob 16. uri na ljubljanski Špici, od koder bodo udeleženci odveslali po reki ter iz okolice pobrali smeti, ki v vode ne sodijo. Ob 18. uri pa se bo več kot 100 suparjev podalo na plovbo od Špice do Zmajskega mostu. Namen akcije, ki jo organizirajo Bananaway, Radio Antena in Merkur zavarovalnica je skrb za čiste reke v Sloveniji ter ozaveščanje o problematiki odpadkov v tekočih vodah. To ne bo le edinstvena priložnost za druženje, temveč tudi priložnost za aktivno prispevanje k urejanju naravnega okolja.

Prijavi se lahko vsak z nekaj izkušnjami

Na dogodek se lahko prijavi vsak, ki je že nekajkrat stal na supu, tudi brez lastne opreme. Ekipa Bananawaya bo prijavljenim brezplačno posodila razpoložljivo opremo (SUP, veslo, varnostno vrvico) in tako omogočila prisotnost tistim, ki si želijo podpreti dober namen. Za prijavo na dogodek je potrebno izpolniti obrazec na spletni strani https://www.bananaway.si/supanje/100-supov-na-ljubljanici-za-cisto-reko, kjer je na voljo več informacij. Dogodek ni namenjen le suparjem, ampak vsem tistim, ki se zavedajo problematike podnebnih sprememb in menijo, da jih je potrebno aktivno nasloviti.

Ozaveščanje se začne pri najmlajših

Da bi že pri najmlajših spodbudili skrb za čisto in varno okolje, so v sklopu dogodka pripravili poučna in zabavna doživetja za otroke. Od 16.00 do 17.15 se bodo zvrstile aktivnosti, kot so mala šola supanja, in delavnice na temo Kako skrbeti za boljši jutri.

Program dogodka:

16.00 - 17.30 Čistilna akcija s supi

16.00 - 17.15 Otroške aktivacije - mala šola supanja, slackline za otroke, otroške delavnice na temo "Kako skrbeti za boljši jutri".

17.15 - 18.00 Zbor, priprava supov za osrednji dogodek

18.00 - 19.00 Množično supanje - 100 supov na Ljubljanici

19.00 - 19.30 Pospravljanje supov

19.30 - 20.30 Akustični koncert Maje Keuc - Amaye ob sončnem zahodu

20:30 - 21.00 Antenin DJ

Zaključek dneva z akustičnim koncertom Maje Keuc - Amaye

Suparjem se bo pridružila tudi vplivnica in osebna trenerka Nives Orešnik, ki je sodelovala že na preteklih čistilnih akcijah. Celoten dogodek bo povezovala ekipa Radia Antena, ki bo s pravim izborom glasbe čez cel dan skrbela za dobro vzdušje. SUPer bo! Po supanju bo sledilo druženje v parku Špica in brezplačni akustični koncert glasbene ustvarjalke Maje Keuc - Amaye. Nepozabno vzdušje ob sončnem zahodu in zvokih popularne glasbe bo lepa priložnost za klepet s prijatelji in slovo od poletja.

Več informacij o dogodku je na voljo na https://www.bananaway.si/supanje/100-supov-na-ljubljanici-za-cisto-reko.