O-STA

Sodelovanje McAfee, Inc. in Skype; Skype podelil certifikat McAfeejevi Internet Security Suite 2006

LUXEMBURG & SANTA CLARA, Kalifornija.--(BUSINESS WIRE)--3. avgust 2006--McAfee, Inc. (NYSE:MFE), vodilno podjetje na svetu za preprečevanje vdorov in upravljanje z varnostnimi tveganji, in globalno internetno komunikacijsko podjetje Skype sta danes sporočila, da imajo od sedaj produkti McAfee(R) Internet Security Suite 2006, McAfee VirusScan(R) 2006 in McAfee Personal Firewall(TM) 2006 oznako Skype Certified(TM). To potrjuje, da so ti varnostni produkti podjetja McAfee skladni s Skypeovimi strogimi varnostnimi, kakovostnimi in uporabniškimi standardi.

Tako Skype kot McAfee sta zavezana uporabnikom interneta pomagati pri zaščiti informacij na njihovih osebnih računalnikih. McAfee Internet Security Suite in VirusScan, ki imata sedaj oznako Skype Certified(TM), izboljšujeta varnost vseh podatkov na računalniku. Datoteke, poslane s Skypeovo funkcijo za pošiljanje, lahko na primer preprosto pregledamo z McAfeejevimi produkti, kar še izboljšuje varnost dokumentov, ki so na voljo v že tako varnem okolju. Klici in klepeti preko Skypea so vedno bili in bodo še naprej zasebni in zaščiteni s Skypeovo enkripcijsko tehnologijo.

"Imamo več kot 113 milijonov strank in želimo, da naši uporabniki svoje računalnike uporabljajo čim bolj varno, vključno z protivirusno zaščito," je dejal Kurt Sauer, direktor za varnost pri Skypeu. "Skype je že sedaj izjemno varen McAfeejevi produkti pa ga dopolnjujejo, kar zagotavlja varnost ostalega okolja na osebnem računalniku."

Od danes bodo McAfee Internet Security Suite 2006, McAfee VirusScan 2006 in McAfee Personal Firewall 2006 nosili certifikat podjetja Skypea. McAfee Internet Security Suite 2006 bo s certifikatom označen tudi na prodajni embalaži.

Sarah Whipp, direktorica trženja za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko pri McAfeeju, je dejala: "Naša zaveza je uporabnikom interneta zagotoviti čim boljšo izkušnjo v popolnoma zaščitenem PC okolju. McAfee je vesel, da sodeluje s Skypeom, ker lahko skupaj zagotovimo, da uporabniki internet uporabljajo varno."

McAfeejevi produkti s certifikatom Skypea so na voljo na spletni strani http://www.mcafeestore.com/ a so trenutno na voljo le v vodilnih prodajalnah po Evropi. To je globalni dogovor, zato bo predstavitvi v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki v kratkem sledila prodaja v drugih regijah.

McAfee Internet Security Suite 2006 preprečuje viruse, vohunsko programje, hekerje in lažno predstavljanje, ki lahko privedejo do izgube datotek, krajo osebnih podatkov in zmanjšanje zmogljivosti računalnika. McAfee Internet Security Suite blokira nezaželeno elektronsko pošto in vsiljiva pojavna okna ter filtrira nezaželene ali žaljive vsebina spletnih strani ali elektronskih sporočil.

Programska oprema Skype je zgrajena na zanesljivi infrastrukturi javnih ključev (PKI) in vključuje standardno napredno enkripcijsko tehnologijo, ki uporablja 256-bitne AES, SHA-1 in RSA algoritme. Skype odlikuje neopazna enkripcija od uporabnika do uporabnika, česar ne omogoča noben drug ponudnik IP telefonije in takojšnjega sporočanja.

O podjetju McAfee, Inc.

McAfee, Inc., ki ima sedež v Santa Clari v Kaliforniji, je vodilno podjetje na področju preprečevanja vdorov in upravljanja z varnostnimi tveganji. Podjetje ponuja preverjene rešitve in storitve, ki ščitijo sisteme in omrežja po vsem svetu. Z najboljšimi strokovnjaki na področju varnosti in zavezanosti inovativnosti McAfee domačim uporabnikom, podjetjem, javnemu sektorju in ponudnikom storitev omogoča, da se ubranijo napadov, preprečijo motnje in nenehno spremljajo ter izboljšujejo svojo varnost. http://www.mcafee.com

O podjetju Skype

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh državah po svetu. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so odhodni in dohodni klici iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter glasovna pošta in posredovanja klicev. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme.

Skype je del družbe eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili.

McAfee, VirusScan in Personal Firewall so zaščitene blagovne znamke podjetja McAfee, Inc. in/ali njegovih podružnic v ZDA in/ali drugih državah. V povezavi z varnostjo je McAfee Red ločen od McAfeejevih produktov. Vse druge zaščitene in nezaščitene blagovne znamke v tem sporočilu so izključna lastnina njihovih lastnikov.

Skype, SkypeIn, SkypeOut, Skype Me, Skype Certified, Skypecasts, povezani logotipi in simbol "S" so zaščitene blagovne znamke Skype Limited.

KONTAKT: McAfee, Inc.

Siobhan MacDermott, (408) 346 3783

siobhan_macdermott@mcafee.com

ali

Sparkpr for Skype

Alicia DiVittorio, (415) 321 1875

alicia@sparkpr.com

Skype ime: aliciadivo

ali

Six Degrees PR for Skype

James Morley, +44 1628 480280

james.morley@sixdegreespr.com

Skype ime:MorleyJS