O-STA

Prijave na dogodek Pospeševalnika ženskega podjetništva na 78. Generalni skupščini ZN, ki obeležuje mejnik četrte obletnice, so že odprte

"Vključujoči kapital: Opolnomočenje podjetnic v svetovnem merilu" bo spodbujal dialog med deležniki v ekosistemu ženskega podjetništva.

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- Ob 78. zasedanju Generalne skupščine Združenih narodov je Pospeševalnik ženskega podjetništva (WEA) s ponosom najavlja osrednji dogodek, ki opozarja na perečo vrzel pri financiranju podjetij, ki jih vodijo ženske. Ta pobuda je rezultat sodelovanja z agencijami ZN, ki sodelujejo pri Pospeševalniku ženskega podjetništva, Mary Kay Global, Yildiz Holding, in pobudo Zakona o podjetnicah držav Women20 (W20).

"Vključujoči kapital: Krepitev vloge podjetnic v svetovnem merilu"
Konferenčna soba 2, sedež Združenih narodov, NYC

Četrtek, 21. septembra 2023. Trajanje: 18.00-20.00 ET

Registrirajte se tukaj

Namen dogodka je spodbuditi dialog med deležniki v ekosistemu ženskega podjetništva. Razprave se bodo vrtele okoli finančnih izzivov, s katerimi se srečujejo podjetnice, pomena vključujočega vlaganja ter potrebe, da institucionalne in poslovne enote v svojih procesih odločanja sprejmejo vidik vključevanja spolov.

"Z ustanovitvijo Pospeševalnika ženskega podjetništva je družba Mary Kay pomagala začrtati novo pot posredovanja za zasebni sektor," je dejala Deborah Gibbins, operativna direktorica in finančna direktorica družbe Mary Kay Inc. "Pospeševalnik ženskega podjetništva je revolucionarno partnerstvo, v katerem Združeni narodi, javni in zasebni sektor, organizacije civilne družbe in strokovnjaki s področja politike sodelujejo pri preoblikovanju sveta S podjetnicami in ZA podjetnice."

Večer se bo začel s pozdravnimi nagovori izvršnega vodstva Agencije ZN za ženske, sledil bo uvod Fulye Fraser, glavne direktorice za rast pri Pladisu - del družine podjetij Yildiz Holding.

Na dveh panelnih sejah se bomo poglobili v obravnavane teme:

  1. Pospeševanje Agende 2030 prek ženskega podjetništva - moderira Virginia Littlejohn, globalna koordinatorka za Zakon o podjetnicah (WE Act), namenjen spodbujanju delovanja in izvajanja W20. Na seji bo obravnavana "bilijonska priložnost za podporo podjetnicam" in potencialni gospodarski učinek, če bodo podjetja pod vodstvom žensk premagala finančne ovire. Med uglednimi govorniki so tudi vodilni predstavniki partnerskih agencij Pospeševalnika ženskega podjetništva ZN.

  2. Globalna akcija za žensko podjetništvo - Ta seja bo osvetlila glavne projekte in programe v ženskem podjetništvu ter predstavila vpoglede voditeljev mednarodnega razvoja, kot so Adriana Carvalho (W20Brazil), Wendy Teleki (Svetovna banka), Marie-Christine Oghly (Femmes Chefs d' Entreprise Mondiales - FCEM); Catherine Bosshart (Business and Professional Women - BPW), Anne Ravanona (Global InvestHER), Deborah Gibbins, Mary Kay Global, Lamia Kamal-Chaoui (Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj - OECD).

Osrednji govor dogodka bo imel Shazi Visram, ustanovitelj in izvršni direktor blagovnih znamk Happy Family.

Prijave so odprte do nedelje, 17. septembra 2023, do 23:59 ET za osebno udeležbo na sedežu ZN v New Yorku. Za tiste, ki se dogodka ne bodo mogli udeležiti, bo dogodek v živo predvajan na spletni strani spletne televizije Združenih narodov Web TV.

Za več informacij in prijavo kliknite tukaj.

O Pospeševalniku ženskega podjetništva

Pospeševalnik ženskega podjetništva (WEA) je partnerstvo več deležnikov na področju ženskega podjetništva, ki je bilo ustanovljeno na 74. zasedanju Generalne skupščine ZN. Združuje šest agencij ZN, Mednarodno organizacijo dela (ILO), Mednarodni trgovinski center (ITC), Mednarodno telekomunikacijsko zvezo (ITU), Program Združenih narodov za razvoj (UNDP), Globalni dogovor Združenih narodov (UNGC), UN Women in Mary Kay Inc., da bi do leta 2030 opolnomočili 5 milijonov podjetnic.

Končni cilj pobude je povečati razvojni učinek ženskega podjetništva pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja (SDGs) z ustvarjanjem ugodnega ekosistema za podjetnice po vsem svetu. Pospeševalnik ponazarja preobrazbeno moč večstranskega partnerstva edinstvenih razsežnosti za izkoriščanje potenciala podjetnic.

Več o tem na we-accelerate. Sledite nam: Twitter/X (We_Accelerator), Instagram (@we_accelerator), Facebook (@womensentrepreneurshipaccelerator), LinkedIn (@womensentrepreneurshipaccelerator)

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Na voljo so fotografije/večpredstavnostno gradivo: https://www.businesswire.com/news/home/53554135/en

Kontaktni podatki

Mary Kay Inc. Corporate Communications
marykay.com/newsroom
(+1) 972.687.5332 ali media@mkcorp.com


Vir: Pospeševalnik ženskega podjetništva