O-STA

Trade Republic začenja trgovanje z obveznicami

  • Trade Republic kot prvi evropski posrednik zdaj svojim strankam omogoča naložbe v državne in podjetniške obveznice od 1 evra dalje.

  • To vlagateljem omogoča, da si zagotovijo dolgoročne visoke obrestne mere in dodatno razširijo svoj portfelj.

  • Trade Republic bo obstoječim in novim strankam od 1. oktobra 2023 naprej nakazoval 4-odstotne letne obresti na neinvestirana denarna sredstva.

BERLIN--(BUSINESS WIRE)-- Trade Republic širi svojo ponudbo: odslej lahko stranke dnevno vlagajo v 500 likvidnih državnih in podjetniških obveznic ter si tako dolgoročno zagotovijo visoke obrestne mere.

"Zlasti v sedanjih razmerah so obveznice pomemben razred sredstev, ki na dolgi rok izkorišča visoke obrestne mere. Smo prvi borzni posrednik v Evropi, ki ta razred premoženja odpira malim vlagateljem," pravi Christian Hecker, soustanovitelj družbe Trade Republic. "Do danes so se morali vlagatelji pri dostopu do trga obveznic zanašati na drage banke ali svetovalce. S to novo ponudbo delamo še en korak k temu, da bo kapitalski trg dostopen več ljudem."

Trade Republic rešuje dva izziva trga obveznic za vlagatelje: visoke minimalne naložbe in nizko likvidnost. Trade Republic kot prvi v Evropi ponuja 500 likvidnih državnih in podjetniških obveznic, v katere je mogoče investirati samo 1 evro. Kot vedno: brez provizije za naročilo in le provizija tretje osebe v višini 1 evra na posel.

S tem se trgovanje z obveznicami, ki je bilo prej rezervirano za maloštevilne vlagatelje, prvič v Evropi odpira širši skupini strank, kar je v skladu s poslanstvom družbe Trade Republic, da demokratizira dostop do kapitalskih trgov. Sedanje okolje z visokimi obrestnimi merami ponuja Evropejcem priložnost za dolgoročno rast premoženja, tudi z obveznicami.

Družba Trade Republic obstoječim in novim strankam od oktobra 2023 naprej prenaša 4-odstotne letne obresti na neinvestirana denarna sredstva, prejeta od partnerskih bank.

O nas

Poslanstvo družbe Trade Republic je omogočiti Evropejcem ustvarjanje bogastva z varnim, enostavnim in brezplačnim dostopom do kapitalskih trgov. Milijonom Evropejcev ponuja naložbe v varčevalne načrte, delne naložbe, kotirajoče investicijske sklade, obveznice, izvedene finančne instrumente in kriptovalute ter je pod nadzorom Bundesbanke in BaFin-a. Družbo so leta 2015 ustanovili Christian Hecker, Thomas Pischke in Marco Cancellieri, vanj pa so vlagali Accel, Ontario Teachers', Peter Thiel's Founders Fund, Sequoia in TCV.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Kontaktirajte nas na:
Bettina Fries

presse@traderepublic.com

Vir: Trade Republic