O-STA

Medisca sprejema ukrepe za zaščito svojih inovativnih tehnologij

Medisca toži družbe Fagron, HiperScan in Gako zaradi kršitve patenta.

MONTREAL--(BUSINESS WIRE)-- Z desetletji strateških naložb v raziskave in razvoj je ime Medisca postalo sinonim za inovativne tehnologije, osredotočene na stranke. Medisca, na primer, še naprej zagotavlja prilagojene rešitve z neomajno zavezanostjo kakovosti in inovacijam. Med njimi je tudi vodilni mešalnik Medisca MAZ™, tehnologija za izdelavo magistralnih zdravil, ki jo je podjetje uvedlo po večletnih raziskavah in testiranjih. Mešalnik Medisca MAZ zagotavlja učinkovito, enakomerno in visokokakovostno rešitev za pripravo več sto formulacij.

Da bi lahko še naprej zagotavljala inovacije, ki jih industrija želi in potrebuje, družba Medisca svoje naložbe v raziskave in razvoj dopolnjuje z obsežnim portfeljem intelektualne lastnine. To vključuje patente v ZDA, Evropi, Kanadi in Avstraliji. Družba Medisca že več let obvešča industrijo o svojem patentnem portfelju, vključno s tistimi, ki so povezani s pionirskim mešalnikom Medisca MAZ. Na žalost se je nekaj podjetij odločilo ponuditi izdelke, ki kršijo Mediscino intelektualno lastnino.

Da bi zaščitila svoje pomembne pravice in zagotovila pošteno konkurenco med podjetji, namerava Medisca zaščititi svoje lastniške tehnologije pred kršitvami konkurentov. Medisca je danes vložila tožbe proti podjetjem Fagron B.V., HiperScan GmbH in Gako Deutschland GmbH zaradi kršitve patenta št. 3.538.071, ki pripada nemškem partnerju družbe Medisca. Tožba je bila vložena na okrožnem sodišču v Münchnu v Nemčiji, v njej pa so bili zahtevani sodna prepoved in denarna sredstva.

"Z globokim spoštovanjem do inovacij in odgovornostjo za zaščito naše intelektualne lastnine menimo, da je treba proti tej kršitvi patenta sprožiti pravne ukrepe," je povedala Panagiota Danopoulos, višja podpredsednica globalne strategije in inovacij pri družbi Medisca. "Verjamemo v pošten in konkurenčen trg, na katerem uspevajo inovacije, ta tožba pa potrjuje našo zavezanost k spoštovanju teh načel in obrambi našega inovativnega duha."

Družba Medisca upa, da bo današnja tožba opozorila vse konkurente na pomen spoštovanja intelektualne lastnine družbe. Industrija magistralnih zdravil (npr. farmacevtska industrija in industrija CBD) se zanaša na kakovost in učinkovitost, ki ju ponuja mešalnik Medisca MAZ. Industrija mora še naprej zaupati v te izdelke in neprimerljive storitve za stranke ter inovacije za reševanje težav, ki jih ponuja družba Medisca.

O družbi Medisca

Medisca je globalna korporacija s predstavništvi po vsej Severni Ameriki, Avstraliji in Evropi, ki prispeva k zdravstvenemu varstvu z vzpodbujanjem močnih partnerstev, ki zagotavljajo prilagojene rešitve z neomajno zavezanostjo kakovosti in inovacijam. Medisca je družba B2B z več kot 30 letno zgodovino in trdnimi temelji pri pripravi magistralnih zdravil, ki zagotavlja celovito ponudbo z zagotavljanjem vrednosti, doslednosti, odzivnosti in zvestobe. Družba Medisca je kot partner na področju dobrega počutja neomajno predana izboljšanju življenj ljudi v številnih potrebah. Za dodatne informacije, obiščite www.medisca.com in nas spremljajte na platformah LinkedIn, Facebook, Twitter in YouTube.

Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice.

Kontaktni podatki

Adam Pinsky
Vodja oddelka za stike z mediji

apinsky@medisca.com
+1 (438) 304-6756

Vir: Medisca