O-STA

AEGON Nizozemska in Citigroup bosta ustvarila prvo prilagodljivo investicijsko platformo; Inovativna platforma bo olajšala prenosne alfa strategije skozi vrsto premoženjskih tipov z združevanjem virov

London & Haag, Nizozemska - (Business Wire) - 4. September, 2006- AEGON Nizozemska in Global Transaction Services, podjetje družbe Citigroup Corporate and Investement Banking, sta danes sporočila, da sta podpisala sporazum o ustvarjanju in uporabi prve prilagodljive investicijske platforme, ki bo olajšala uporabo vrste premoženjskih strategij, vključno s prenosno alfa strategijo, z združevanjem virov. Platforma je prva popolna storitev, ki podpira proces in administrativne potrebe investitorjev, ustanov, upravljavcev premoženja in pokojninskih skladov, ki poslujejo v več pravnih pristojnostih po Evropi.

Rešitev omogoča vsaki sodelujoči enoti, da izpolni različne davčne, računovodske in zakonske zahteve in obveznost poročanja v različnih državah in pravnih pristojnostih, kjer investitorji prebivajo. Platforma tudi omogoča doseganje višje investicijske uspešnosti s sposobnostjo investiranja v širok spekter premoženjskih in investicijskih tipov. Pričakuje se, da bo platforma popolnoma delujoča do tretje četrtine leta 2007.

Kot del sporazuma bodo AEGONove podružnice za investicijsko upravljanje na Nizozemskem določene aktivnosti prenesle na Citigroup (NYSE:C). Transakcija predstavlja skupaj 40 milijard evrov upravljavskega premoženja Citigroup in zagotavlja administracijo skladov, nadzor uspeha, nadzor prehoda, vrsto prilagojenih rešitev povezanih s premoženjskimi pravicami in skladnost, skupaj z nadzorom, posojilom vrednostnih papirjev in vodenjem skladov. Pričakuje se, da bo do selitve trenutnih skladov prišlo v drugi četrtini 2007.

Član upravnega odbora AEGON Nizozemska Erik van Houwelingen je ponosen na platformo, ki jo trenutno razvijajo. �"V Citigroup smo našli partnerja, ki razume našo željo razviti izredno inovativen produkt. Možnosti platforme so skoraj neskončne in podpirajo strategijo AEGONa strankam ponuditi inovativne rešitve za upravljanje s premoženjem učinkovito in uspešno in jim omogočiti, da imajo korist od produkta in obseg prednosti, ki jih je mogoče doseči."

Francesco Vanni d'Archirafi, glavni direktor Citigroup, Global Transaction Services za Evropo, Bližnji Vzhod in Afriko, je rekel: �"Citigroup je navdušen, da je razširil svoje sodelovanje z AEGONom pri ustvarjanju te inovativne platforme. Ta dogovor kaže našo predanost ustvarjanju izvirnih priložnosti in uporabljanju naše tehnologije in obsega za dolgoročno korist naših strank."

AEGON

AEGON Nizozemska je del AEGON N.V. Skupina s sedežem v Haagu je ena od največjih svetovnih družb za življenjska in pokojninska zavarovanja in močan ponudnik investicijskih produktov. AEGONovi trije največji trgi so ZDA, Nizozemska in Velika Britanija. Poleg tega je skupina prisotna na številnih drugih trgih, vključno s Kanado, Kitajsko, Češko, Madžarsko, Poljsko, Slovaško, Španijo in Tajvanom. Leta 2005 so dohodki skupine dosegli 30 milijard evrov, od tega 20% na Nizozemskem.

Citigroup Corporate and Investment Banking

Citigroup Corporate and Investment Banking je najbolj popoln finančni partner korporacij, finančnih ustanov, investicijskih ustanov in vlad na svetu. Kot vodilna družba v bančništvu, finančnih trgih in transakcijskih storitvah, ki je že več kot sto let prisotna v mnogih državah, Citigroup Corporate and Investment Banking strankam z neposrednimi idejami, najboljšimi produkti in rešitvami in dostopom do kapitala in likvidnosti brez primere omogoča, da dosežejo svoje strateške cilje

Citigroup

Citigroup (NYSE:C), vodilna globalna družba za finančne storitve, vodi približno 200 milijonov računov in posluje v več kot stotih državah in ponuja potrošnikom, korporacijam, vladam in ustanovam širok spekter finančnih produktov in storitev, vključno s potrošniškim bančništvom in krediti, korporativno in investicijsko bančništvo, borzno posredništvo in upravljanje premoženja. Večje znamke pod rdečim dežnikom - znakom Citigroupa - so Citibank, CitiFinancial, Primerica, Smith Barney in Banamex. Več informacij lahko najdete na www.citigroup.com

KONTAKT:

AEGON The Netherlands:

Marjolein Wester-Breed,

+31 (0) 70 344 8892

mwesterbreed@aegon.nl

or

Citigroup London Jeanette Volpi,

+ 44 (0) 207 986 2809

jeanette.volpi@citigroup.com

or

The Netherland Lars Seynaeve,

+32 (0)2 626 5427

lars.seynaeve@citigroup.com