O-STA

Skype sporoča, da so klici na vse stacionarne številke v Franciji odslej zastonj; Skype predstavlja brezplačne SkypeOut klice iz Francije na stacionarne številke v Franciji

PARIZ, Francija - (BUSINESS WIRE) - 7. september 2006 - Globalno internetno komunikacijsko podjetje Skype (NASDAQ:EBAY) je danes sporočilo, da bodo vsi francoski uporabniki Skypea s širokopasovno internetno povezavo lahko zastonj in neomejeno klicali na vse stacionarne številke v Franciji. Ta ponudba velja v Franciji od 7. septembra do 31. decembra 2006.

Doslej so morali francoski uporabniki Skypea plačevati za vse SkypeOut klice iz osebnega računalnika na stacionarne številke. Sedaj Skype vsem uporabnikom v Franciji ponuja možnost, da svoje prijatelje in sorodnike, ki imajo stacionarne številke v Franciji, kličejo zastonj. Klici med dvema Skype računoma ostajajo brezplačni po vsem svetu.

Skype tako pomembno znižuje stroške klicev francoskih uporabnikov, ki želijo biti v stiku s prijatelji, sorodniki in poslovnimi partnerji. Podjetje pričakuje, da bodo zastonj klici na vse stacionarne telefone v Franciji povečali število uporabnikov Skypea na francoskem trgu."

Pri Skypeu ostajamo zvesti želji po inovacijah in revolucioniranju sveta komunikacij," je dejal Jerome Archambeaud, direktor razvoja francoskega trga pri Skypeu. "Uporabniki v Franciji bodo lahko s celotno francosko populacijo opravljali neomejene zastonj klice - to pomeni 60 milijonov ljudi. Vse kar potrebujete je širokopasovna povezava in Skype uporabniški račun."

Po neverjetnem uspehu podobne akcije za uporabnike Skypea Severni Ameriki, ki je potekala maja, je Francija prvi evropski trg, kjer je Skype predstavil brezplačno internet telefoniranje.

Trenutno ima Skype več kot 113 milijonov uporabnikov. V kombinaciji z izjemno rastjo penetracije širokopasovnih povezav po vsem svetu (62%; vir: Ipsos-Insight), internetna telefonija postaja najbolj popularen medij za komuniciranje.

Poleg brezplačnih klicev na vse stacionarne številke v Franciji ostaja SkypeOut za francoske uporabnike nespremenjen. Tako lahko še vedno po konkurenčnih cenah kupujejo kredit za klice na mobilne in mednarodne številke.

Skype lahko uporabljate na naslednjih operacijskih sistemih in napravah: PC, Mac, Pocket PC, Linux in na novih WiFi in DECT telefonih. Skype si lahko naložite iz spleta na www.skype.com.

O podjetju Skype

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh državah po svetu. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so odhodni in dohodni klici iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter glasovna pošta in posredovanja klicev. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme.

Skype je del družbe eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com. Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili.

Skype, SkypeIn, SkypeOut, Skype Me, Skype Certified, Skypecasts, povezani logotipi in simbol "S" so zaščitene blagovne znamke Skype Limited.

Six Degrees for Skype

James Morley,

+441628 480280

james.morley@sixdegreespr.com

Skype: morleyjs