O-STA

BVQI (Bureau Veritas Quality International) se preimenuje v Bureau Veritas Certification

Sporočilo za javnost - Ljubljana, 20. september 2006

BVQI (Bureau Veritas Quality International) se preimenuje v

Bureau Veritas Certification.

Globalna znamka za svetovno certifikacijsko tržišče

Bureau Veritas, eden izmed vodilnih svetovnih ponudnikov storitev upravljanja QHSE-SA (kakovost, zdravje & varnost, okolje in družbena odgovornost) združuje in krepi svojo globalno ponudbo. Skupina je v procesu repozicioniranja svojih storitev certificiranja sistemov vodenja. Ta del storitev je Bureau Veritas ponujal pod imenom BVQI (Bureau Veritas Quality International), od zdaj naprej pa jih bo nudil pod novo blagovno znamko Bureau Veritas Certification. To je svetovna migracija blagovne znamke in odseva spremembe v ponudbi storitev Bureau Veritas, predvsem na področju certificiranja.

Neodvisna certifikacijska hiša skupine Bureau Veritas, BVQI, spreminja svoje ime in logotip v Bureau Veritas Certification. Skupaj z ocenjevanjem skladnosti in usposabljanjem predstavlja certificiranje eno izmed glavnih aktivnosti skupine, ki je mednarodno prepoznana zaradi izjemnih tehničnih sposobnosti na vseh področjih delovanja.

Migracija blagovne znamke se danes odvija sočasno v več kot 100 državah, kjer je družba prisotna.

V praksi organizacija ostaja nespremenjena, Bureau Veritas Certification v Sloveniji pa bo strankam nudil enako raven svojih storitev preko istih kontaktnih oseb. Podjetja in organizacije, ki so že certificirane pri BVQI, lahko spremembe v smislu uporabe novega logotipa, ko ustvarjajo ali posodabljajo različna komunikacijska orodja (glave pisem in reklamni material, spletna stran, oznake itd.) uvajajo postopoma. Vključitev storitev certificiranja sistemov vodenja pod blagovno znamko Bureau Veritas bo povečala sinergijo z ostalimi aktivnostmi skupine in še bolj učinkovito nudila strankam vse storitve Bureau Veritas.

V ozadju spremembe imena blagovne znamke stoji razvoj trga certificiranja v Sloveniji in po svetu. Certificiranje danes pokriva veliko več kot področje kakovosti in vključuje vse elemente QHSE-SA. Danes Bureau Veritas strankam predstavlja svoje storitve, vključno s certificiranjem, bolj jasno, saj pod skupno blagovno znamko Bureau Veritas, ki že uživa mednarodni ugled, združuje različne dejavnosti.

O Bureau Veritas

Bureau Veritas je mednarodna skupina, ki je bila ustanovljena leta 1828 in katere glavna dejavnost je ocenjevanje skladnosti na področjih kakovosti, zdravja & varnosti, okolja in družbene odgovornosti (QHSE-SA). Bureau Veritas je prisoten v 140 državah z več kot 700 pisarnami in laboratoriji. Zaposluje 24.000 oseb in sodeluje že z več kot 280.000 strankami po vsem svetu. V letu 2005 je dohodek od prodaje Bureau Veritas presegel 1.6 milijarde evrov. Na različnih področjih delovanja je Bureau Veritas prepoznan in akreditiran s strani vodilnih nacionalnih in mednarodnih organov.

Za več informacij: www.bureauveritas.si

Bureau Veritas Slovenija

[Tel: (01) 47 57 652] - [e-mail:masa.marolt@si.bureauveritas.com]