O-STA

INVISTA bo razširila globalne zmožnosti za proizvodnjo najlona 6,6

Vodilni dobavitelj ADN, HMD in polimerov načrtuje povečano, novo proizvodnjo, da bi zadovoljil rastoče potrebe v Aziji

WICHITA, Kansas, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 19. september, 2006 - Da bi lahko še naprej zadovoljevala rastoče potrebe svojih strank, INVISTA globalno širi svoje zmogljivosti za proizvodnjo polimerov in vmesnih produktov najlona 6,6.

INVISTA je začela s tehničnimi aktivnostmi, da bi v Aziji zgradila tovarno za proizvodnjo najlona 6,6, ki bi zadovoljila rastoče potrebe regije po adiponitrilu (ADN), heksametilen diaminu (HMD), in najlon 6,6 polimeru. Nova tovarna bi uporabila INVISTA-ino patentirano, napredno, na butadienu osnovano ADN tehnologijo, da bi razširila svojo nizkocenovno, konkurenčno prednostno pozicijo v Azijo.

INVISTA sodeluje s ključnimi strankami in dobavitelji na Kitajskem in v regiji, da bi dokončno izbrali lokacijo. �"Ocenjujemo številne lokacije, toda trenutno nam je najljubša možnost, da bi gradili na Kitajskem, glede na potencial razvoja tega trga in potrebe kitajskih potrošnikov," je povedal Warren Primeaux, podpredsednik oddelka INVISTA za ADN/HMD. Zagon tovarne se pričakuje do leta 2011.

INVISTA tudi širi in izboljšuje svojo trenutno mrežo tovarn v ZDA, Kanadi, Singapurju in Evropi. V Victoriji in Orangeu, Teksas, INVISTA napreduje z načrti, da bi povečala svoje zmožnosti za proizvodnjo ADN in HMD za približno 100 kiloton letno. Te širitve naj bi bile zaključene leta 2008. INVISTA tudi izvaja izboljšave v svojih tovarnah za proizvodnjo vmesnih kemijskih produktov v Wiltonu, Velika Britanija, in Sakri, Singapur.

INVISTA na globalnem trgu prisotna kot podjetje za proizvodnjo vlaken in polimerov. Upravlja s petimi večjimi sektorji: Oblačila; notranja oprema; vmesni produkti; napredna vlakna; in polimeri ter smole. Kot vodilni dobavitelj vmesnih produktov in polimerov najlona 6,6, INVISTA Intermediates oskrbuje stranke s svojo svetovno veliko mrežo tovarn v ZDA, Kanadi, Singapurju, Evropi in Južni Ameriki.

INVISTA ponuja izredno vrednost svojim strankam s pomočjo poznavanja trga in tehnoloških inovacij, skupaj z močnim portfolijem nekaterih najbolj znanih globalnih blagovnih znamk na svojih področjih, vključno z: ADI-PURE(R), ANTRON(R),AVORA(R) FR, INVISTA(R) C12, COMFOREL(R), COOLMAX(R), CORDURA(R),CORFREE(R), DACRON(R), INVISTA(R) DBE, DYTEK(R), ESP(R), FORCE(TM),INVISTA(R) NYCO, LYCRA(R), POLARGUARD(R), POLYSHIELD(R), SOLARMAX(R), STAINMASTER(R), SUPPLEX(R), SUPRIVA(TM), TACTEL(R), TACTESSE(R), TERATE(R), TERATHANE(R) in THERMOLITE(R).

Več informacij o podjetju lahko najdete na www.INVISTA.com

Napovedne izjave

To sporočilo za javnost vsebuje izjave, ki se nanašajo na prihodnost. Te izjave se nanašajo na bodoče dogodke in prihodnje finančne rezultate, in vključujejo znana in neznana tveganja, negotovosti in druge dejavnike, ki lahko povzročijo, da bodo dejanski rezultati podjetja, obseg aktivnosti, uspešnost ali dosežki bistveno drugačni od napovedanih rezultatov, obsega aktivnosti, uspešnosti ali dosežkov napovedanih v teh izjavah. V nekaterih primerih lahko izjave, ki se nanašajo na prihodnost prepoznate po besedah kot so: �"lahko", �"bodo", �"naj bi", �"pričakuje", �"namerava", �"načrtuje", �"verjame", �"ocenjuje", �"predvideva", �"projektira", �"potencial", �"nadaljuje", �"cilj", �"smernica", njihovih negativnih oblikah ali pa drugi podobni terminologiji. Te izjave so le napovedi. Resnični dogodki ali rezultati se lahko bistveno razlikujejo. Pri ocenjevanju teh izjav je treba upoštevati različne faktorje, vključno s sledečimi:

- INVISTA-ino sposobnost, da uresniči pričakovano zmanjšanje stroškov in izkoristi prednosti pobud za prestrukturiranje in da poveže dejavnosti

- spremenljivost cen surovin in energije - kršitev ali izguba pravic iz ključnih sporazumov

- vpliv konkurence in generičnih izdelkov na vrednost novih znamk INVISTA

- negotovosti povezane z mednarodnimi dejavnostmi podjetja - INVISTA-ina odvisnost od intelektualne lastnine - spremembe v okoljskih in drugih uredbah; in

- finančne težave soinvestitorskih delničarjev in njihovih sestrskih družb ter druge zadeve povezane s soinvestitorji

Ti faktorji lahko povzročijo, da bodo INVISTA-ini dejanski rezultati bistveno drugačni od izjav, ki se nanašajo na prihodnost. Čeprav INVISTA verjame, da so pričakovanja, izražena v izjavah, ki se nanašajo na prihodnost, razumna, ne more jamčiti za bodoče rezultate, obseg aktivnosti, uspešnost ali dosežke. INVISTA ne jemlje nase nobene obveznosti, da bi posodabljala ali popravljala kakršnekoli izjave, ki se nanašajo na prihodnost ali da bi pojasnila razloge, zaradi katerih bi se dejanski rezultati razlikovali.

KONTAKT:

INVISTA

Lianne Ng, 852-2734-1065