O-STA

Sodelovanje podjetij Thomson in Skype za ustvaranje novih načinov, s katerimi lahko uporabniki Skypea brezplačno kličejo kogarkoli in kjerkoli na svetu.

INDIANAPOLIS, Indiana, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 20. september 2006 - Brezžični hišni telefon za Skype GE Dual-Mode DECT 6.0(TM) omogoča enostavne klice preko interneta ali fiksne linije, kakor tudi konferenčne klice.

Thomson, (NYSE:TMS)(Paris:TMS), vodilno podjetje na področju telekomunikacijskih storitev za končne uporabnike, in Skype, globalno internetno komunikacijsko podjetje, sta se povezala z namenom optimizacije in izdelave velike skupine uporabniških izdelkov. Prvi rezultat skupnih naporov teh dveh podjetij je brezžični hišni telefon GE DECT 6.0(TM) (Digital Enhanced Cordless Technology), prvi Thomsonov izdelek z vgrajenimo programsko opremo za uporabo Skype(TM). Nova naprava, GE Model 28300EE2, nudi visoko kakovost, jasen signal, klice na fiksno linijo, Skype klice ter konferenčne klice preko internetne ali običajne linije. DECT brezžični telefon za Skype, ki ima certifikat Skype Certified(TM), bo na voljo to jesen po priporočeni maloprodajni ceni 149 ameriških dolarjev.

"Novi uporabniki bodo lahko prednosti internetne Skype komunikacije brez težav integrirali v svoje vsakdanje življenje in brez napora bodo lahko preklapljali med običajnimi fiksnimi in internetnimi klici," je povedal Tom Bratton, podpredsednik oddelka za trženje in prodajo pri podjetju Thomson Consumer Network Solutions. "In ker je sistem možno razširiti na vse do šest telefonov, je sedaj možno brez težav imeti brezžične DECT 6.0 telefone brez motenj v sprejemu v vsaki sobi vaše hiše!".

DECT 6.0 je visoko sposobna tehnologija, vgrajena v Thomsonovo novo ponudbo brezžičnih telefonov. Nudi klice brez motenj sprejema in izjemno kakovost zvoka. DECT 6.0 omogoča klice brez statičnih šumov in pokov, ki močno nagajajo večini brezžičnih telefonov za dom ali pisarno. Tehnologija DECT 6.0, ki je precej razširjena v Evropi in Aziji, rešuje številne pomanjkljivosti, ki jih najpogosteje navajajo uporabniki brezžičnih telefonov.

Oblikovan priročno

Telefon GE 28300EE2 nudi možnost funkcije prostoročnega telefioniranja, ki je vgrajeno neposredno v slušalko. Ima barvni LCD ekran, ki zagotavlja enostavno uporabo barvnih funkcij Skypea kakor tudi izvajanje običajnih klicov. Telefon nudi imenik z možnostjo 100 vnosov, vključno z ločenimi sekcijami za običajne in internetne kontakte. Možnost izbire melodij zvonenja omogoča enostavno zvočno identifikacijo najljubših klicateljev, kot so prijatelji in sorodniki. Široko privlačnost telefona zaokroži njegova kompatibilnost s slušnimi pripomočki. Novi brezžični telefon GE DECT 6.0 za Skype uporablja tehnologijo za varčevanje z energijo in se lahko pohvali z do 120 urami pripravljenosti, in 10 urami aktivne uporabe.

"Dejstvo, da eden od vodilnih svetovnih ponudnikov telefonov nudi telefon, ki je oblikovan posebej za Skype, je izjemno priznanje in potrditev globalne priljubljenosti internetne glasovne komunikacije," je povedal Stefan Oberg, generalni direktor za strojno opremo pri Skypeu. "Thomsonov telefon za Skype je preprost kot običajen telefon, kar bo uporabnikom še dodatno olajšalo pridružitev že obstoječim 113 milijonom uporabnikov, ki se z sorodniki in prijatelji s pomočjo Skypea že brezplačno povezujejo širom po svetu.

Plačljive Skype storitve, vključno s funkcijami SkypeOut(TM) za poceni mednarodne klice v fiksna in mobilna omrežja, SkypeIn(TM) za prejemanje klicev fiksnih ali mobilnih telefonov in Skype Voicemail (glasovna pošta), bodo prav tako enostavno dostopne preko omenjenega telefona.

Preostale glavne lastnosti brezžičnega telefona GE 28300EE2 DECT 6.0 za Skype:

- povezljivost z osebnimi računalniki - podpora funkcije klic na čakanju - preprosta priključitev na domače brezžično omrežje

- nobenih zamikov pri signalu - digitalni procesorji za signal zagotavljajo visoko kakovost tudi ob sočasnem delovanju večih slušalk

- šifriranje govora za visoko varnost

- možnost konferenčnih klicev

- tako preko Skypea kot fiksne linije

- za do štiri uporabnike hkrati (zelo prikladno za družinske klice v tujino!) - paket vključuje dve slušalki (dodatne slušalke GE 28301EE1 so prav tako na voljo)

- možnost USB povezave z osebnim računalnikom, za kar je priložena tudi programska oprema

- gumb za izklop zvoka in za čakanje

- funkcija interkom

- integrirana Skypeova identifikacija klicatelja (in podpora običajni telefonski identifikaciji)

- stikalo za vklop/izklop zvonjenja

- priročen štirismeni navigacijski gumb za ekran

- vtič za slušalke

Več informacij o Thomsonovi novi liniji brezžičnih telefonov za Skype (GE Wireless Handsets for Skype) je na voljo na spletnem naslovu www.ge.com/phones. Telefon bo moč kupiti v Skypeovi spletni trgovini na naslovu www.skype.com.

O podjetju Thomson - svetovnemu voditelju na področju digitalnih video tehnologij

Thomson (NYSE:TMS)(Paris:TMS) nudi tehnologijo, storitve in sisteme, ki so njegovim naročnikom s področja medijev in zabave - oblikovalci vsebin, distributerji vsebin in uporabniki tehnologij - v pomoč pri uresničevanju poslovnih ciljev in optimiranju učinkovitost v okolju, v katerem prihaja do nenehnih naglih tehnoloških sprememb. Skupina Thomson je z blagovnimi znamkami Technicolor, Grass Valley, RCA in Thomson preferenčni partner sektorja medijev in zabave. Več informacij je na voljo na spletnem naslovu http://www.thomson.net.

O podjetju Skype

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev. Na voljo je v 27 jezikih in se uporablja v skoraj vseh državah po svetu. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so odhodni in dohodni klici iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij ter glasovna pošta in posredovanja klicev. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme.

Skype je del družbe eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili.

Skype, SkypeIn, SkypeOut, Skype Me, Skype Certified, Skypecasts, povezani logotipi in simbol "S" so zaščitene blagovne znamke Skype Limited.

Nekatere izjave v tem obvestilu, vključno z vsemu navedbami o pričakovanjih uprave, predstavljajo napovedi o prihodnosti, kot so opredeljene z zakonom Private Securities Litigation Reform Act iz leta 1995. Napovedbe o prihodnosti so osnovane na trenutnih pričakovanjih in prepričanjih uprave in so izpostavljene številnim dejavnikom in negotovostim, ki bi lahko privedle do tega, da bi se dejanski rezultati bistveno razlikovali od prihodnjih rezultatov, izraženih v napovedih o prihodnosti. Omenjeni faktorji vključujejo spremembe svetovnih ekonomskih in poslovnih pogojev, spremembe na trgih elektronike za široko rabo in regulatorne okoliščine. Več informacij o možnih dejavnikih, ki bi lahko vplivali na Thomsonove finančne rezultate, so na voljo v Thomsonovi dokumentaciji pri ameriški komisiji za vrednostne papirje.

Golden Loder Associates for Thomson

Mark Smotroff, 415-332-0718

smotroff@pacbell.net

or

Lorena D'Amato,

908-889-8300 x106

ldamato@goldenloder.com

or

Sparkpr for Skype

Cathy Goerz,

415-321-1883

cathy@sparkpr.com

Skype name: cathyg - sf