O-STA

MasterCard Europe imenovala najvišje predstavnike v marketingu in komunikacijah

WATERLOO, Belgija - 21. september 2006 - Družba MasterCard Europe je imenovala Pedra Rangela za predsednika marketinškega oddelka in Paula Vandermoereja za predsednika oddelka za komunikacije. Oba sta takoj po imenovanju prevzela na novo ustanovljeni funkciji s sedežem v Bruslju.

Javier Perez, predsednik družbe MasterCard Europe, je dogodek komentiral: "Navdušen sem, da lahko sprejmem Pedra in Paula med evropsko ekipo v letu, ki je bilo za MasterCard nadvse uspešno. Napravili smo pomemben korak pri tem, da postanemo javna delniška družba, in lansirali novo znamko. Pedro in Paul imata sedaj zelo pomembno vlogo pri promoviranju "novega" obraza družbe MasterCard našemu zunanjemu in notranjemu občinstvu."

Rangel je bil do pred kratkim vodja marketinga MasterCardovega oddelka za Latinsko Ameriko in Karibsko regijo, lociranem v Miamiju. Preden se je leta 2005 pridružil MasterCardu, je bil podpredsednik globalnega marketinga za Lufthanso. Še pred tem je bil 18 let pri družbi Proctor & Gamble, na različnih marketinških položajih v Južni Ameriki.

V tej svoji novi vlogi bo Rangel odgovoren za strateško oblikovanje znamk družbe MasterCard Europe, promocijske programe, marketing potrošnje, sponzoriranje in dogodke, investicijske strategije in ostale marketinške aktivnosti. Odgovarjal bo tako Perezu kot izvršnemu direktorju trženja družbe MasterCard Worldwide, Lawrencu Flanaganu, s sedežem v Purchasu v zvezni državi New York.

Vandermoere se je pridružil MasterCardu s 15-letnimi izkušnjami v različnih mednarodnih položajih v javnih odnosih in položajih na upravi za komunikacije pri Lufthansi, kjer je bil nazadnje predsednik komunikacij pri Europe & CIS, locirani v Bruslju. Med leti 2003 in 2005 je opravljal posle glavnega upravnika komunikacij v družbi Association of European Airlines v Bruslju.

V svoji novi vlogi bo Vandermoere odgovoren za razvoj in izvrševanje notranjih in zunanjih komunikacijskih strategij po vsej Evropi. Poročal bo tako Perezu kot direktorju komunikacij družbe MasterCard Worldwide, Harveyu Greismanu, s sedežem v Purchasu v zvezni državi New York.

O družbi MasterCard Worldwide MasterCard Worldwide povečuje obseg svetovne trgovine z nudenjem pomembne ekonomske povezave med finančnimi inštitucijami, podjetji, imetniki kartic in trgovci po vsem svetu. Kot lastnik franšiz ter podjetje za procesiranje in svetovanje, MasterCard razvija in trži plačilne rešitve, letno izvede preko 14 milijard finančnih transakcij ter nudi tehtne strokovne analize in svetovanja finančnim inštitucijam in trgovcem. Preko svoje skupine blagovnih znamk, vključno z MasterCard(R), Maestro(R) in Cirrus(R), MasterCard Worldwide služi potrošnikom in podjetjem v več kot 210 državah. Za več informacij obiščite spletno stran www.mastercardworldwide.com.

Louise Herbert,

+32 23525647

louise_herbert@mastercard.com

or

Doyel Maitra,

+44 207 067 0416

dmaitra@webershandwick.com