O-STA

Huber Engineered Materials sporoča, da se mednarodne cene gline kaolin povišujejo

ATLANTA, Georgia - (BUSINESS WIRE) -- 25. september, 2006 - Podjetje Huber Engineered Materials, del skupine J.M. Huber Corporation, je danes sporočilo, da se bodo povišale cene celotne ponudbe "industrijskih specializiranih materialov" iz gline kaolin v azijsko-pacifiški regiji, Latinski Ameriki, Evropi, Afriki in na Bližnjem Vzhodu (EMEA).

Povišanje bo stopilo v veljavo 1. novembra, 2006, oziroma kot dovoljujejo trenutne pogodbe. Mnoge cene kaolina se bodo občutno povišale -- odvisno od razreda, volumna in oblike proizvoda.

Predstavniki podjetja so povedali, da se je Huber Engineered Materials zelo trudil, da bi izboljšal svojo produktivnost in učinkovitost predelave v prizadevanju, da bi obdržal cenovno konkurenčne izdelke in storitve.

Ker se cene surovin, energije, transporta itd. še naprej višajo, so predstavniki sporočili, da je podražitev nujna, da bi kompenzirali te stroške in obenem zagotovili pravočasno dostavo in najboljše storitve. Avgusta so predstavniki Huber-ja tudi napovedali prestrukturiranje svoje tovarne za proizvodnjo kaolina v Maconu.

Za več informacij obiščite www.hubermaterials.com

O Huber Engineered Materials Huber Engineered Materials razvija tehnološke specializirane sestavine, ki izboljšajo učinek, privlačnost in predelavo širokega spektra proizvodov uporabljenih v industriji in potrošništvu. Njena neorganska znanost in tehnike za modifikacijo proizvodov so spodbudile napredek proizvodnje specializiranih materialov silicijevega oksida, silikatov, aluminijevega oksida-trihidrata, magnezijevega hidroksida, kaolin gline, barijevega sulfata in naravnega kalcijevega karbonata.

Huber Engineered Materials s sedežem v Atlanti ima podružnice v 15 državah. Za več informacij pojdite na www.hubermaterials.com

O J.M. Huber Corporation

J.M. Huber Corporation, s sedežem v Edisonu v zvezni državi New Jersey, je razvejan, multinacionalen dobavitelj tehničnih materialov, naravnih virov in tehnoloških storitev strankam, ki prihajajo iz številnih sektorjev, od papirne in gradbene do proizvodnje energije in plastike. S prihodki v višini več kot dve milijardi dolarjev je J.M. Huber Corporation ena od največjih ameriških družb v družinski lasti. Družba ponuja popolne rešitve v anorganski kemiji, tehnične lesene sestavljene materiale in druge specializirane materiale. Za več informacij obiščite www.huber.com

Huber Engineered Materials

Tim J. Butler,

678-247-7328

tbutler@huber.com