O-STA

Evropa aktivno spodbuja nediskriminacijo in raznolikost v majhnih in srednje velikih podjetjih

Limassol, 29. september, 2006 -- 29. in 30. septembra bo Limassol središče spodbujanja raznolikosti v malih in srednje velikih podjetjih. Predstavniki več kot 140 podjetij in podjetniških združenj iz vseh 25 držav Evropske unije se bodo srečali na "EU Konferenci -- Prednosti raznolikosti in vključenosti za majhna in srednje velika podjetja 2006". Konferenco bosta odprla H.E. Antonis Vassiliou, ciprski minister za delo in socialno zavarovanje, ter Lenia Samuel, namestnica generalnega direktorja direktorata za zaposlovanje, socialne zadeve in enake možnosti pri Evropski komisiji.

Majhna in srednje velika podjetja so veliko bogastvo Evrope, saj zaposlujejo 75 milijonov ljudi ter predstavljajo 99 odstotkov vseh podjetij v EU. Ker politiko raznolikosti večkrat upoštevajo le v večjih podjetjih, je Evropska komisija med malimi in srednje velikimi podjetji odkrila potrebo po več informacijah o tej temi. Publikacija "Raznolikost na delovnem mestu -- 8 korakov za majhna in srednje velika podjetja" prinaša smernice za raznolikost kot poslovno strategijo za mala in srednje velika podjetja. Udeleženci imajo možnost učenja razvijanja strategije raznolikosti tudi interaktivno na treh delavnicah in na urah učenja raznolikosti.

"Raznolikost se odraža skozi vse dele družbe, toda mogoče nikjer drugje ne toliko kot na delovnem mestu. Zato je pomembno, da mala in srednje velika podjetja poznajo proti-diskriminatorna pravila EU in se zavedajo prednosti, ki jih strategija raznolikosti lahko prinese njihovim podjetjem," je povedala Lenia Samuel iz Evropske komisije.

Na povabilo ciprske vlade konferenca poteka na Cipru. Je del informacijske kampanje, ki poteka po vsej Evropski uniji pod naslovom "Za raznolikost. Proti diskriminaciji".

Novinarske fotografije bodo na razpolago ob 14h na spletni strani www.conference.stop-discrimination.info

Kontakt:

MEDIA CONSULTA International Holding AG,

Stephanie Preiser,

Telefon: 0049 30 65 000 342,

E-mail: s.preiser@media-consulta.com