O-STA

Intermap Technologies skenilo pogodbo o skupnem razvoju avtomobilskih 3D aplikacij s Siemens VDO

Denver, ZDA, in Muenchen, Nemčija - (BUSINESS WIRE) - 5. oktobra 2006-- Podjetje Intermap Technologies (TSX:IMP.TO)(AIM:IMAP) je sporočilo, da je sklenilo sporazum s podjetjem Siemens VDO o skupnem razvoju izdelkov, ki bodo podpirali nove aplikacije za inteligentne transportne sisteme (Intelligent Transportation System - ITS). Razvojni sporazum bo tako povezal Siemens VDO, vodilnega ponudnika inovativnih avtomobilskih sistemov, in Intermap Technologies, pomembno podjetje s področja navigacije, ki ustvarja revolucionarno globalno tridimenzionalno geoprostorsko podatkovno bazo, imenovano NEXTMap.

Ta pogodba ustvarja pogoje za sinergijsko razmerje, ki bo Intermapove 3D vektorske podatke, pridobljene iz Intermapove visoko natančne NEXTMap baze, povezal z na zemljevidih osnovanimi avtomobilskimi aplikacijami. Ko bodo dokončno razvite, bodo te aplikacije nudile funkcionalnost in v avtomobile vgrajene senzorje, ki zagotavljajo aktivno varnost in preprečujejo prometne nesreče.

"Intermap je navdušen na možnostjo, ki jo prinaša to partnerstvo. Kot eden izmed svetovno vodilnih dobaviteljev avtomobilske elektronike in mehatronike je Siemens VDO idealen partner za uvajanje te visoko inovativne tehnologije," je povedal Manfred Krischke, predsednik in direktor Intermap Technologies GmbH za področje Evrope.

Intermap bo v okviru programa NEXTMap Europe kmalu izdelal zemljevide Nemčije, preostanek zahodne Evrope pa do konca leta 2007. Celotne ZDA bodo zemljevidsko pokrite sočasno z Evropo, postopek pa bo predvidoma zaključen leta 2008.

"Avtomobilska industrija nadaljuje s prehodom k digitalnim aplikacijam in ko bomo dokončali naše podrobne 3D zemljevide za Evropo in ZDA, bodo naše obsežne 3D cestne podatkovne baze omogočale aktivno varnost, pomoč pri vožnji in navigacijo," je povedal Eric DesRoche, Intermapov podpredsednik za področje strateškega poslovnega razvoja. "Te podatkovne baze bodo avtomobilski elektroniki vdihnile sposobnost predvideti, kaj se obeta na poti in opozoriti voznike na bližajoče se nevarnosti. Predvidenje cestne geometrije bo neprecenljiva komponenta vizualizacijskih naprav, sistemov za ekonomično porabo goriva in naprednih sistemov za pomoč pri vožnji (Advanced Driver Assistance Systems - ADAS)."

O podjetju Intermap Technologies

Intermap strankam s pomočjo visoko kakovostnih in cenovno dostopnih naborov koordinatnih podatkov omogoča spodbujanje kakovostnejših odločitev in ustvarjanje aplikacij za številne komercialne, vladne, vojaške in potrošniške izdelke. Intermap Technologies aktivno vnovično zemljevidsko pokriva celotne države in gradi popolnoma nove nacionalne podatkovne baze, imenovane NEXTMap, ki so sestavljene iz izjemno natančnih topografski zemljevidov, ki vsebujejo koordinatne podatke.

Povpraševanje po NEXTMap podatkih narašča, saj se pojavljajo nove komercialne aplikacije na področjih, kot so geografski informacijski sistemi, gradbeniško načrtovanje, transport, avtomobilska industrija, navigacija, poplavno, namakalno in okoljsko upravljanje in načrtovanje, telekomunikacije/načrtovanje brezžičnih omrežij, letalstvo, simulacije in 3D vizualizacije. Internetne aplikacije zajemajo virtualne oglede, topografske zemljevide in računalniške igrice. Nabori podatkov služijo tudi kot interaktvni pripomoček za zračne in satelitske grafike.

Intermap ima sedež v Denverju, Colorado, in širom po svetu zaposluje več kot 280 ljudi. Urade ima tudi v Calgaryju, Ottawi, Muenchnu in Jakarti. Več informacij je na voljo na spletni strani www.intermap.com.

Intermap Technologies

Kevin Thomas,

303-708-0955

kthomas@intermap.com