O-STA

AIG Financial Products in Global Infrastructure Partners so se dogovorili za prevzem London City Airporta

LONDON - (BUSINESS WIRE) - 11. oktober 2006 - Od AIG Financial Products Corp. (AIG-FP), hčerinskega podjetja družbe American International Group, Inc., ki je v celoti v njeni lasti, in Global Infrastructure Partners (GIP), infrastrukturnega skupnega podjetja Credit Suissa in GE Infrastructura, smo danes izvedeli, da so podpisali nepreklicno pogodbo o prevzemu 100 % kapitalskega deleža podjetja, ki je lastnik in upravitelj posla, znanega pod imenom London City Airport (v nadaljevanju letališče) pod okriljem Airport Management and Investment Limiteda. Skladno s pogoji dogovora bosta AIG-FP in GIP vsak lastnik 50 % kapitalskih naložb podjetja, ki ima letališče v lasti.

Letališče se nahaja v Royal Docks, London Borough of Newham, v vzhodnem Londonu. Letališče je edinstveno v tem pogledu, da zaradi priročne lokacije njegove storitve uporabljajo predvsem poslovneži, ki potujejo v in iz Londona. Letališče je manj kot pet kilometrov oddaljeno od Canary Wharfa, deset kilometrov od središča Londona in šestnajst kilometrov od West Enda. Nudi lahek dostop do 27 destinacij znotraj Združenega Kraljestva in po vsej Evropi. Letališče je hkrati tretja največja korporacijska letalska infrastruktura v Združenem Kraljestvu.

Transakcija ostaja predmet odobritve združitve s strani EU, trenutno pa pričakujejo, da bodo posel sklenili novembra 2006.

"Zelo vesel sem, da sta bili podjetji AIG Financial Products in Global Infrastructure Partners uspešni pri ponudbi za London City Airport," je povedal Joseph Cassano, predsednik podjetja AIG FP. "Letališče ima ogromno potenciala, ta transakcija pa je zelo jasen primer širine in zmožnosti platforme podjetja AIG Financial Products."

Adebayo Ogunlesi, predsednik in upravni družbenik podjetja Global Infrastructure Partners, je dejal: "Veseli nas, da je London City Airport naša prva investicija, saj gre za zelo kvalitetno pridobitev, ki služi enemu najpomembnejših trgov s področja letalstva na svetu. Zelo zadovoljni smo z dejstvom, da je naš partner v tej investiciji AIG-FP."

Opombe urednikom:

Finančnih pogojev transakcije niso razkrili. Finančni svetovalec podjetij AIG-FP in GIP je bil Credit Suisse. V vlogi pravnega svetovalca je bilo podjetje Linklaters.

O AIG Financial Products Corp.

AIG Financial Products Corp. (AIG-FP) je hčerinsko podjetje družbe American International Group, Inc., svetovnega voditelja na področju zavarovalniških in finančnih storitev, ki je v celoti v njegovi lasti. Podjetje AIG-FP, ustanovljeno leta 1987, je bilo eno prvih podjetij, ki se je ukvarjalo predvsem z izvedenimi trgi v ZDA. AIG-FP je dejavno na področju celega spektra OTC trgov izvedenih in strukturiranih proizvodov, med katerimi so blago, krediti, energija, naložbe, devizno poslovanje in tarife. Kot vodilni udeleženec na kapitalskih in izvedenih trgih, AIG-FP strankam ponuja rešitve s področja korporacijskih financ, vlog in upravljanja s finančnim tveganjem. Med strankami AGP-FP-ja je vrsta vodilnih korporacij v svetu, naložbenih upraviteljev, pokojninskih skladov, bank, investicijskih bank, hedge skladov, fundacij in ustanov, pa tudi izbranih, premožnih posameznikov. S poslovalnicami v Londonu, Parizu, Tokiju, Houstonu, Hong Kongu in Wiltonu v Connecticutu, ima AIG-FP širok globalni doseg.

O American International Group, Inc.

American International Group, Inc. (AIG), svetovni voditelj na področju zavarovalniških in finančnih storitev, je vodilna mednarodna zavarovalniška organizacija, ki posluje v več kot 130 državah in jurisdikcijah. Podjetja AIG komercialnim, institucionalnim in individualnim strankam ponujajo najpestrejšo, po vsem svetu razširjeno mrežo lastninskega, nezgodnega in življenjskega zavarovanja. Poleg tega so podjetja AIG vodilna na področju pokojninskih storitev, finančnih storitev in upravljanja s premoženjem. Delnica AIG-ja je vpisana na ameriški Newyorški borzi in na borzah v Londonu, Parizu, Švici in Tokiju.

Sloane & Company

Whit Clay,

212-446-1864

wclay@sloanepr.com