O-STA

Aetnin program Passport to Healthcare(R) bo podjetju International Assistance Group prihranil dva milijona dolarjev

Člani skupine International Assistance Group dobili dostop do stroškovno ugodne in kakovostne zdravstvene oskrbe preko programa Passport to Healthcare(R), ki ga ponuja Aetna Global Benefits preko omrežja 750.000 zunanjih izvajalcev zdravstvenih storitev v ZDA in svojo ekipo zdravstvenih svetovalcev

HARTFORD, Connecticut, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 26. oktobra 2006 - Podjetji Aetna (NYSE:AET) in International Assistance Group sta danes sporočili, da sta sklenili formalni poslovni dogovor, s katerim bo podružnicam International Assistance Group preko Aetninega programa Passport to Healthcare(R) omogočen dostop do ponudnikov zdravstvenih storitev v ZDA (tako zdravstvenih ustanov kot posameznih zdravnikov). Aetna bo pomagala tudi pri administraciji zahtevkov za povračilo stroškov in plačila ponudnikom storitev. International Assistance Group, katerega stranke, zaposleni po vsem svetu in člani* iz tujih držav pogosto iščejo zdravstveno pomoč v ZDA, bo na podlagi dogovora dosegla precejšnje prihranke.

"International Assistance Group je globalna mreža podjetij s strankami, ki imajo zaposlene in člane razpršene po vsem svetu, zato imajo zelo različen dostop do zdravstvenih storitev," je dejal predsednik upravnega odbora International Assistance Group Patrick Leroy. "Ta sporazum našim strankam nudi dostop do ene največjih in najbolj celovitih mrež ponudnikov zdravstvenih storitev v ZDA. To pomeni tako kvaliteto kot tudi prihranke, poleg tega pa bo olajšalo povračilo zahtevkov za povračilo stroškov in plačilo zdravstvenih storitev v kompleksnem zdravstvenem sistemu v ZDA."

Zanimanje tujcev za zdravstvene storitve v ZDA je precejšnje. Po podatkih Urada za ekonomske analize so tuji bolniki leta 2002 v ZDA za zdravstvene storitve porabili skoraj dve milijardi dolarjev. Program Passport to Healthcare(R) je rešitev za mednarodna podjetja, ki imajo precejšnje izdatke za zdravstvene storitve in se soočajo s težavami pri zahtevkih za povračilo stroškov in plačilih ponudnikom storitev.

S tem programom imajo člani pri iskanju zdravstvenih storitev v ZDA dostop do finančnih in administrativnih zmogljivosti Aetninega programa Passport to Healthcare(R), saj lahko uporabljajo Aetnino mrežo prednostnih ponudnikov zdravstvenih storitev in administrativne storitve Aeteninega Global Benefits' International Service Center. Med najbolj iskane storitve spadata kompleksna dodatna oskrba in nujna medicinska pomoč.

"International Assistance Group je iskala boljšo rešitev za svoje stranke, zaposlene in člane," pravi Martha Temple, podpredsednica upravnega odbora Aetna Global Benefits. "Z našo razširjeno mrežo, vrhunskim orodjem DocFind(R), preprosto administracijo, 24-urno večjezično podporo in svetovalno ekipo International Health Advisory Team smo prepričani, da je to pravi program za njih."

O podjetju International Assistance Group

*International Assistance Group je globalna mreža neodvisnih podjetij, specializiranih za zdravstveno in potovalno asistenco mobilnim poslovnežem, turistom, delavcem na delu v tujini in multinacionalkam. 30 podjetij, ki spadajo v mrežo International Assistance Group, po vsem svetu nudi pomoč več kot 127 milijonom posameznikov. International Assistance Group nudi programe asistence za Evropo ali za ves svet. Zaradi svoje velikosti in tržnega položaja si lahko izpogaja ugodne pogoje z zasebnimi ponudniki zdravstvenih storitev, čarterskimi letalskimi družbami, garažami, kurirji in drugimi ponudniki storitev.

O podjetju Aetna Global Benefits

Aetna Global Benefits (AGB) je mednarodna podružnica skupine Aetna Inc., ki je specializirana za zdravstvene storitve. AGB, ki je bila ustanovljena leta 1978, ima po vsem svetu 200.000 zavarovancev in nudi storitve zdravstvene asistence multinacionalkam, neprofitnim organizacijam, mednarodnim šolam ter diplomatskim in vladnim predstavnikom. AGB-jeva ekipa mednarodnih zdravstvenih svetovalcev nudi eno vstopno točko s 24-urno dostopnostjo. S tem zagotavlja konsistentnost zdravstvenih storitev, nadzor nad nujnimi potovanji in drugo nujno pomočjo, drugo mnenje pri kompleksnih primerih, nadzor nad posameznimi primeri in načrtovanje posega, kar lahko obsega vse od iskanja specialistov do pomoči pri nakupu medicinskih pripomočkov ali zdravil na recept. Passport to Healthcare(R) je poslovna enota AGB.ja, ki je bila ustanovljena leta 1999.

O podjetju Aetna

Aetna je eden izmed vodilnih ponudnikov celostnega zdravstvenega zavarovanja v ZDA. Približno 29,8 milijona strankam z informacijami in viri pomaga pri odločitvah on zdravstveni negi. Aetna ponuja širok nabor tradicionalnim zavarovalniških produktov in sorodnih storitev, med drugim splošno zdravstveno in zobozdravstveno zavarovanje, zavarovanje za zdravila, skupinska zdravstvena in pokojninska zavarovanja ter zmogljivosti za administracijo v zdravstvu. Med stranke štejemo združenja delodajalcev, posameznike, študente, honorarne delavce ter vladne ustanove. www.aetna.com.

KONTAKT:

Aetna

Mediji: Roni Grossman, 860-273-3190

grossmanR@aetna.com