O-STA

Tehnologija za upravljanje odločanja v podjetjih, družbe Fair Isaac, podpira oddaljeno spremljanje bolnikov v inovativni rešitvi za zdravstveno oskrbo

Integracija naprave za poslovna pravila Blaze Advisor s Kiwokovo zdravstveno storitvijo BodyKom zagotavlja kritično fleksibilnost in podporo za odločanje pri oddaljeni oskrbi

Poslovni uredniki/Časnikarji za tehnologijo/Zdravstveni uredniki

Konferenca GARTNER SYMPOSIUM ITxpo

CANNES, Francija - (BUSINESS WIRE) - 08. november 2006 - Švedsko tehnološko podjetje Kiwok AB in družba Fair Isaac (NYSE: FIC), vodilni ponudnik tehnologije za analizo in upravljanje odločitev, sta danes najavili, da sta sistem za upravljanje poslovnih pravil (BRSM) Blaze Advisor(TM) družbe Fair Isaac integrirali z zdravstveno storitvijo BodyKom Series(TM) podjetja Kiwok. Integracija omogoča inteligenten nadzor bolnikov zunaj bolnišnice prek Kiwokovega mobilnega omrežja za zdravstveni nadzor.

Podjetje Kiwok, s sedežem v Stockholmu, je storitev BodyKom Series(TM) razvilo v sodelovanju z več tehnološkimi partnerji. Storitev omogoča oddaljeno spremljanje pacientov z dolgoročnimi zdravstvenimi težavami, na primer srčnih bolnikov ter oseb z diabetesom in povišanim krvnim tlakom. Bolnike, ki potrebujejo redne preglede, vendar ne oskrbe v bolnišnici, je mogoče opremiti s senzorji elektrokardiograma (EKG), majhno nadzorno napravo v pametnem mobilnem telefonu, ki prek varne mobilne omrežne povezave sproti pošilja podatke o zdravstvenem stanju v bolnišnico.

Naprava Blaze Advisor BRMS storitvi BodyKom zagotavlja fleksibilnost in podporo za odločanje, uporablja pa se za definiranje pravil, ki pomagajo ugotavljati stanje bolnika in poskrbijo, da so podatki pravočasno poslani negovalcu. Če so zaznani nevarni odkloni od standardnih podatkov EKG, je bolnišnica takoj opozorjena na poslabšano stanje bolnika in lahko pravočasno nudi potrebno pomoč.

"Zanesljivost, varnost podatkov in pravočasna inteligentna komunikacija so v zdravstvu kritičnega pomena, ravno tako kot druge časovno in cenovno kritične pobude," je dejal Anders Bjorlin, poslovni arhitekt in soustanovitelj podjetja Kiwok. "Blaze Advisor je storitvi BodyKom doprinesel precejšnje prihranke pri stroških v zdravstvenem sektorju, saj podpira zgodnje zaznavanje, neprekinjeno oddaljeno oskrbo, predvidevanje potreb po oskrbi in izboljšanje kakovosti življenja bolnikov."

"Kiwokova edinstvena uporaba tehnologije pravil demonstrira zmogljivost in vsestranskost rešitve Blaze Advisor, ko je uporabljena v kritičnih aplikacijah," je dejal Mark Layden, podpredsednik oddelka s tehnologijami za upravljanje odločitev v podjetjih, pri družbi Fair Isaac. "Kot sestavni del Kiwokove proizvodne platforme, Blaze Advisor zagotavlja kapaciteto za inteligentno komunikacijo in boljši proces odločanja v postopkih oskrbe, ob pomoči izboljšanih takojšnjih podatkov. Prepričani smo, da bo ta inovativna kombinacija tehnologij pomenila precejšnjo prednost tako za bolnike kot za ponudnike zdravstvenih storitev."

O storitvah Kiwok BodyKom Series

BodyKom Series(TM) omogoča:

- zgodnje zaznavanje poslabšanja zdravja

- oceno diagnostičnih podatkov na podlagi tradicionalnih medicinskih pravil

- spremljanje procesov obravnave in zdravljenja bolnikov zunaj bolnišnice

- spremljanje in napovedovanje potreb po oskrbi s pred-bolnišničnimi storitvami

- neposreden prenos podatkov v individualno elektronsko zdravstveno kartoteko (EHCR)

- povečano individualno mobilnost bolnikov v oskrbi zunaj bolnišnice

- povečano varnost bolnikov in sorodnikov zaradi stalnega spremljanja

- povečano varnost zaradi določanja položaja v prostoru ali zunaj njega in zaznavanja padcev

Z inteligentno komunikacijo, ki je del postopka oskrbe, je lahko dialog med bolnikom in medicinsko sestro ali zdravnikom bolj interaktiven, temelji pa na dejanskih podatkih.

Zdravstvena storitev BodyKom Series(TM) ima odprte vmesnike in jo je mogoče povezati s senzorji v bližini telesa in s standardnimi mobilnimi telefoni. Kiwokovo vozlišče z inteligentno komunikacijo, ShrtCut(TM), zagotavlja visoko razpoložljivost, visoko varnost in obvladljivost, strankam pa omogoča takojšnjo povezavo obstoječih infrastruktur prek tehnologije adapterja, ki je vodilna na svetu.

O rešitvi Fair Isaac Blaze Advisor

Blaze Advisor, rešitev družbe Fair Isaac, je temeljna tehnologija iz njihove ponudbe izdelkov za upravljanje odločitev v podjetjih, združuje pa analizo podatkov, predvidljivo modeliranje, optimizacijo modela za odločanje in nadzor ravni pravil, s čimer pomaga organizacijam definirati in upravljati samodejne poslovne sisteme ter izboljšuje učinkovitost in donosnost.

Najnovejša različica rešitve Blaze Advisor vključuje napredno orodje za sklepanje Rete III, ki zagotavlja največjo učinkovitost v svojem razredu, možnost kompleksne postavitve v velikih podjetjih in zmogljivo upravljanje pravil. Rešitev Blaze Advisor uporabljajo mnoga vodilna podjetja v svetu. Gre za prvo napravo, ki podpira postavitev istih pravil v okoljih Java, .NET in COBOL. Rešitev z več platformami podpira spletne storitve, platforme SOA in Java 2 Enterprise Edition (J2EE) ter okvire Microsoft .NET in COBOL za z/OS.

Udeleženci konference Gartner Symposium/ITxpo lahko predstavnike družbe Fair Isaac obiščejo na stojnici # 13 v prostorih Palais Des Festivals, kjer bodo dobili dodatne informacije.

O podjetju Kiwok

Podjetje Kiwok AB, s sedežem v mestu znanosti Kista (Stockholm) na Švedskem, sta oktobra 2003 ustanovila Anders Bjorlin in Bjorn Soderberg. Danes ima podjetje devet zaposlenih, vključno s predstavnikom v Sydneyu, v Avstraliji. Leta 2005 je podjetje Kiwok ustvarilo 2,5 milijona švedskih kron prometa.

O družbi Fair Isaac

Z družbo Fair Isaac (NYSE: FIC) so odločitve pametnejše. Njihove rešitve in tehnologije za upravljanje odločitev v podjetjih omogočajo avtomatizacijo več poslovnih procesov in vnašajo v vsako interakcijo s stranko več inteligence. S povečevanjem natančnosti, doslednosti in spretnosti odločitev, stranke družbe Fair Isaac po vsem svetu povečujejo prodajo, gradijo vrednost pri strankah, zmanjšujejo izgube zaradi prevar, upravljajo kreditna tveganja, zmanjšujejo operativne stroške, izpolnjujejo zahteve po skladnosti in stopajo na nova tržišča z večjo donosnostjo. Družba, ki je bila ustanovljena leta 1956, omogoča več sto milijard odločitev letno v sektorjih finančnih storitev, zavarovanja, telekomunikacij, maloprodaje, blaga z blagovnimi znamkami, zdravstva in javnega sektorja. Družba Fair Isaac pomaga tudi milijonom posameznikom pri upravljanju kreditnega stanja prek spletnega mesta www.myfico.com. Na spletu lahko družbo Fair Isaac obiščete na naslovu www.fairisaac.com.

Izjava družbe Fair Isaac glede informacij v napovedih za prihodnost

Z izjemo zgodovinskih dejstev, izjave v tem obvestilu za javnost, povezane z družbo Fair Isaac, vključno z izjavami glede njihovega sistema za upravljanje poslovnih odločitev in prednosti, ki naj bi jih ta ponudba prinašala, so napovedi za prihodnost, in sicer v skladu z načeli "varnega pristana" ameriškega Zakona o reformi pravdnih sporov v zvezi z vrednostnimi papirji iz leta 1995. Te napovedi za prihodnost so predmet tveganj in negotovosti, ki lahko povzročijo, da se dejanski rezultati materialno razlikujejo, vključno z: vsemi nepredvidenimi tehničnimi težavami v zvezi z izvajanjem; uporabo in funkcionalnostjo ponudbe; tveganjem, da stranke ne bodo dojele materialnih prednosti ponudbe; nezmožnost izdelka, da bi zagotovil pričakovane rezultate; možnostjo zmot in napak v ponudbah; zakonskimi spremembami, ki veljajo za uporabo podatkov o potrošnikih in drugih podatkov; in drugimi tveganji, ki so občasno opisana v poročilih SEC družbe Fair Isaac, vključno z letnim poročilom na obrazcu 10-K za obdobje, ki se je končalo 30. septembra 2005, in četrtletnim poročilom na obrazcu 10-Q, za obdobje, ki se je končalo 30. junija 2006. Napovedi za prihodnost je treba obravnavati previdno. Če se katero od teh tveganj ali negotovosti uresniči ali se katera od teh domnev izkaže za napačno, se lahko rezultati družbe Fair Isaac materialno razlikujejo od pričakovanj v teh izjavah. Družba Fair Isaac zavrača vsak namen ali obveznost v zvezi s posodobitvijo teh napovedi za prihodnost.

Fair Isaac in Blaze Advisor sta blagovni znamki ali registrirani blagovni znamki družbe Fair Isaac Corporation v Združenih državah in/ali v drugih državah. Druga imena izdelkov in podjetij v tem besedilu so lahko blagovne znamke svojih lastnikov.

KONTAKT:

Kiwok, Kista (Stockholm) Sweden

Bjorn Soderberg, CEO, +46 8 679 8220

bjorn.soderberg@kiwok.com

or

Anders Bjorlin, +46 8 679 8224

anders.bjorlin@kiwok.com

or

Fair Isaac Corporation, Minneapolis

Analyst/Investors:

John Emerick, 800-213-5542

investor@fairisaac.com

or

Media:

Angela Carlson, 813-210-5823

acarlson@fairisaac.com