O-STA

150.000 EUR nagrade: Družina žrtve umora v Hagnu/Vestfalija, Nemčija, prosi za pomoč

Ure, nakit in dve torbi bi policiji lahko pomagale izslediti morilce

Hagen/Emst (ots) - Iskanje dveh morilcev, ki sta 9. novembra 2006 v nemškem mestu Hagen na brutalen način oropala in umorila Wolfganga S., je v polnem teku. Družina žrtve je zdaj nagrado za vsakršen pomemben namig, ki bi pripeljal do aretacije morilcev, zvišala na 150.000 evrov. Družina upa, da bo ta nagrada pomagala čim hitreje rešiti primer in raziskati njegovo ozadje.

Na večer 9. novembra sta zločinca nasilno vstopila v dom žrtve v Emstu v Hagnu. Stara sta med 30 in 40 let, srednje visoka, močneje grajena in govorita polomljeno nemščino z naglasom, ki bi lahko bil hrvaški, srbski, albanski ali podobno. Oba sta imela na sebi temna oblačila in temni balaklavi. V balaklavah sta bili po dve strojno izrezani luknji. Policija išče tudi temen, 7.5-tonski pokrit kamion z ločeno kabino za voznika in s svetlim, nejasnim napisom zadaj. Vozilo so na prizorišču opazili v času, ko se je zločin zgodil.

Moška sta ukradla dragocene ure in nakit ter vrsto prepoznavnih osebnih predmetov. Ukraden nakit sta odnesla v pozornost zbujajoči, svetleči torbi oranžne barve iz gume. S prizorišča zločina je izginila tudi ženska torbica znamke Hermes, model "Birkin" (črna s srebrnimi obšivi, iz brušenega usnja, široka približno 35 centimetrov). Fotografije ukradenih predmetov in obeh torb so dostopne na spletni strani Hagenskega oddelka za kazenske preiskave na www.polizei-nrw.de/hagen/aktuelles/.

Zaradi grozljivih okoliščin umora so člani družine Wolfganga S. še vedno globoko pretreseni in žalujejo v zasebnosti. Družina kljub temu upa, da bo policija s pomočjo nagrade prejela sveže namige in s tem moškima preprečila nadaljnje zločine. Nemške krajevne policijske postaje in Hagenski oddelek za kazenske preiskave (tel.: +49 (0) 2331-986-2066), sprejemata vse informacije, ki bi utegnile biti koristne (24 ur na dan).

Družina za pomoč prosi tudi medije: Prosimo vas, da to sporočilo objavite v čim krajšem možnem času. Tiskovni urad hagenske policije v Nemčiji bo odgovarjal na vprašanja medijev, povezana z zločinom (tel.: +49 (0) 2331-986-1512).

Fotografije oranžne torbe za na plažo in fotografije prstana so dostopne na:

http://www.presseportal.de/story.htx?firmaid=64591

Ženski prstan Wempe:

150.000 evrov nagrade za informacije o vlomu in umoru: Ta ženski prstan Wempe iz 18-karatnega belega zlata je eden od ukradenih predmetov. Njegova vrednost je ocenjena na približno 23.500 evrov. Wempova referenčna številka: 192/005/53, Wempova številka nakita: 7341. Na prstanu je 81 3.63-karatnih briljantno brušenih diamantov TW vvs kakovosti in trije 1.17-karatni stopničasto brušeni diamanti TW vvs kakovosti.

Torba za na plažo iz oranžne gume:

150.000 evrov nagrade za informacije o vlomu in umoru: Ukradene predmete so odnesli v tej torbi za na plažo iz oranžne gume. Dimenzije: 40 x 40 x 14 cm.

Tiskovni urad hagenske policije v Nemčiji

tel.: +49 (0) 2331-986-1512