O-STA

TomTom je ustvaril prvo vgradljivo prenosno navigacijsko rešitev za avtomobilsko industrijo

Avtomobilska industrija sedaj lahko ponudi vse prednosti prenosnih navigacijskih naprav, ki so popolnoma integrirane v avtomobil

AMSTERDAM, Nizozemska - (BUSINESS WIRE) - 8. januar 2007 - TomTom, največji svetovni ponudnik navigacijskih rešitev, je razvil prvo prenosno navigacijsko napravo, ki jo je moč vgraditi v vozila, in sicer v armaturno ploščo ali radio. Naprava bo prišla na tržišče poleti 2007.

Proizvajalci avtomobilov se soočajo s težavami pri razvoju integriranih satelitskih navigacijskih sistemov, ki bi zadovoljili potrebe uporabnikov po cenovno dostopnih, preprosto uporabnih in nadgradljivih navigacijskih napravah z najbolj svežimi inovacijami, ki jih ponuja navigacijska industrija.

TomTom se bo s to inovativno ponudbo povezal s proizvajalci avtomobilov in njihovimi dobavitelji pri ustvarjanju novih, pametnih načinov prilagajanja svoje nagrajene navigacijske tehnologije videzu in funkcijam njihovih avtomobilov. TomTom enote se lahko združijo z radiom, glavno enoto za informiranje in zabavo ali vgradijo naravnost v armaturno ploščo.

Z uporabo TomTom patentirane tehnologije se zaslon na dotik lahko uporablja kot vmesnik do celotnega sistema zabavne elektronike v avtomobilu. Ne glede na to ali je TomTom naprava vgrajena v radio ali armaturno ploščo, voznik lahko radio upravlja preko zaslona na dotik. TomTom naprava se popolnoma vključi v delovanje zvočnega sistema v avtomobil pri predvajanju CD-jev in MP3-jev v stereo Hi-Fi kvaliteti, kot tudi pri govornih ukazih in telefonskih klicih, vse s pomočjo zvočnikov v avtomobilu.

TomTom napravo lahko povežemo z elektronskim sistemom in senzorji v avtomobilu, na primer podatki o hitrosti za izboljšanje njegove funkcionalnosti.

V primerjavi s tradicionalnimi vgrajenimi navigacijskimi sistemi bo imela TomTom ponudba sledeče prednosti:

- uporabniška izkušnja bo izboljšana, ker je enota popolnoma prenosna in se lahko uporablja v kateremkoli drugem vozilu, saj ima vgrajeno baterijo in zvočnik pri tem pa ostaja lepo integrirana v vozilu,

- TomTomovo ponudbo si potrošniki zlahka privoščijo, - enoto lahko enostavno posodobimo in nadgradimo, da ostanemo v koraku z zadnjimi, hitro se razvijajočimi tehnologijami zabavne elektronike,

- vse vsebine in storitve, ki jih ponuja TomTomova edinstvena PLUS ponudba, so na razpolago tudi za ta vgradljivi sistem, ki ga upravljamo s TomTom HOME. TomTom HOME je TomTomova brezplačna programska aplikacija, ki uporabnikom omogoča upravljanje, nalaganje, shranjevanje in prenos vsebin z njihovega računalnika na njihovo TomTom napravo.

Uporabniki lahko uživajo v preprostem nadzoru in funkcionalnih prednostih kot so: prostoročno telefoniranje, upravljanje iPoda, predvajanje MP3-jev, upravljanje radia in CD predvajalnika, avtomatičen nadzor glasnosti radia in nobenih žic, saj se naprava napaja naravnost iz avtomobila.

"Prvič lahko avtomobilska industrija resnično sodeluje v veliki rasti trga prenosnih navigacijskih naprav z uporabo TomTomovega strokovnega znanja. To je prvič v industriji, ko lahko ponudimo dostopno in praktično rešitev proizvajalcem avtomobilov in njihovim dobaviteljem, da lahko ponudijo integrirano, prenosno navigacijo svojim uporabnikom," je povedal Harold Goddijn, generalni direktor TomToma.

Edinstvena ponudba je primer kako TomTom razširja ponudbo, ko skupaj z avtomobilsko industrijo z razvija rešitve, ki prinašajo najboljše tako iz sveta zabavne elektronike kot tudi sveta avtomobilizma. TomTom lahko ponuja inovativno, dostopno, preprosto uporabno navigacijo, ki jo je moče vedno posodobiti in nadgraditi za avtomobilsko industrijo.

TomTom in Fujitsu-TEN, inovativen proizvajalec izdelkov, ki izboljšujejo izkušnjo zabave in informiranja v avtomobilu, sta razvila prvo vgradljivo dvojno-DIN radijsko navigacijsko enoto, ki vsebuje PDN - Eclipse AVN2210p. Naprava nudi v armaturno ploščo vgradljivo prenosno navigacijo z CD enoto in USB vhodom. (Glej ločeno sporočilo za javnost).

V primeru kakršnekoli neskladnosti med tem sporočilom za javnost in originalno angleško verzijo veljajo podatki iz angleške verzije.

O TomTom

TomTom NV je največji svetovni ponudnik navigacijskih rešitev. TomTomovi izdelki so razviti s poudarkom na inovativnosti, kvaliteti, preprosti uporabi in vrednosti in vključujejo vse-v-enem navigacijske naprave, ki omogočajo uporabnikom takojšnjo; to so nagrajene naprave iz družin TomTom GO, TomTom ONE in TomTom RIDER. TomTom PLUS je ponudba vsebin in storitev za TomTom navigacijske izdelke osnovana na lokaciji, preprosto dostopna prek TomTom HOME. TomTom nudi tudi navigacijske programe, ki se integrirajo v druge naprave; TomTom NAVIGATOR program za dlančnike in pametne telefone. TomTom WORK združuje vodilno tehnologijo za komunikacijo in pametno navigacijo z najboljšim znanjem sledenja. TomTomovi izdelki se prodajajo v mreži vodilnih trgovcev v 25 državah in na spletu. TomTom je bil ustanovljen leta 1991 v Amsterdamu in ima poslovalnice v Evropi, Severni Ameriki in Azijsko-pacifiški regiji. Tom Tom kotira na Euronext, Amsterdamski borzi na Nizozemskem. Za več informacij obiščite www.tomtom.com.

KONTAKT:

TomTom

Scott Johnston

Vodja pisarne za stike z javnostmi

Telefon: +31 (020) 850 0851

scott.johnston@tomtom.com