O-STA

Samsung in Yahoo! sklenila strateško partnerstvo za mobilne telefone

Podjetji bosta na Samsungovih mobilnih telefonih skupaj distribuirali Yahoojeve storitve, med drugim Yahoo! Go for Mobile 2.0 in Yahoo! oneSearch(TM)

Mednarodni sejem zabavne elektronike CES 2007

SEUL, Južna Koreja & LAS VEGAS, ZDA--(BUSINESS WIRE)--8. januarja 2007--Samsung, eden izmed vodilnih proizvajalcev mobilnih telefonov in inovatorjev na tem področju, in Yahoo! (Nasdaq: YHOO), eno izmed vodilnih globalnih internetnih podjetij, sta danes sporočila, da sta sklenila globalno strateško partnerstvo za distribucijo Yahoojevih popularnih storitev na milijonih Samsungovih mobilnih telefonov v več kot 60 državah.

Samsung bo v prvi polovici leta 2007 na svoje mobilne telefone prednaložil Yahoojeve storitve, med drugim Yahoo! Go for Mobile 2.0, Yahoo! oneSearch, Yahoo! Mail in Yahoo! Messenger. Novo partnerstvo je še en dokaz zavezanosti obeh podjetij k utrjevanju vodilnega položaja na trgu mobilnega interneta. Samsung je že predstavil prvi mobilni aparat s prednaloženo storitvijo Yahoo! Search, model SGH-E570. Samsung namerava v letu 2007 precej razširiti ponudbo mobilnih aparatov s prednaloženimi Yahoojevimi storitvami, tudi z Yahoo! oneSearch, ki bo po vsem svetu dostopna v prihajajočih mesecih.

"Samsung razume potrebe uporabnikov po internetnem dostopu preko mobilnih telefonov, ne glede na to, kje so," je dejal Kitae Lee, direktor Samsungove podružnice za telekomunikacijska omrežja. "Samsungovi mobilni telefoni z Yahoojevimi storitvami uporabnikom omogočajo hiter in prikladen dostop do interneta, tudi ko so na poti. Naše uspešno partnerstvo z Yahoojem temelji na Samsungovih prizadevanjih, da nenehno izboljšuje mobilno izkušnjo uporabnikov."

S partnerstvom bosta podjetji spodbujali uporabo mobilnih internetnih storitev, saj bosta uporabnikom omogočili, da bodo na poti opravili več dela, med drugim s storitvijo Yahoo! oneSearch, s katero hitro pridejo do odgovorov, ki jih potrebujejo. Storitev Yahoo! oneSearch bo vključevala tudi plačane rezultate, s katerimi bodo lahko Yahoojevi oglaševalci dosegli potrošnike na njihovih mobilnih telefonih.

"Yahoo si pri partnerstvih z vodilnimi podjetji nenehno prizadeva, da bi svoje mobilne storitve približal uporabnikom. Novo strateško partnerstvo s Samsungom je ključen del te strategije," je dejal Marco Boerries, član uprave Yahooja, pristojen za medomrežne povezave.

Samsung bo prednaložil in na vidnem mestu predstavil Yahoojeve storitve:

-- Yahoo! Go 2.0

-- -- Inovativna aplikacija, ki z originalno zasnovo, osebnimi nastavitvami za celoten internet in popolnoma novim načinom mobilnega iskanja na novo definira mobilni internet.

- Z novim krožnim vmesnikom lahko uporabniki navigirajo po izboru Yahoojevih orodij za e-pošto, lokalne informacije in zemljevide, novice, šport, finance, zabavo, vreme, souporabo fotografij in iskanje.

-- Yahoo! oneSearch --

-- Popolnoma nova mobilna storitev za iskanje, ki uporabnikom daje točno to, kar potrebujejo - takojšnje odgovore.

-- Prepozna namen iskalnega niza in med rezultate uvrsti relevantne vsebine, ne pa samo preproste povezave do spletnih strani za osebne računalnike.

-- Rezultati so razvrščeni v skupine, zato jih je preprosto pregledovati ali podrobneje raziskovati.

-- Yahoo! Mail --

-- Preprost dostop do e-poštnih sporočil preko Yahoo! Mail poštnega nabiralnika, kjer lahko sporočila brišete, ustvarjate ali na njih odgovarjate.

-- Sporočila lahko shranite tudi lokalno na napravi, tako da so dostopna, tudi ko niste povezani na internet

-- Yahoo! Messenger --

-- Pošiljanje in sprejemanje sporočil, souporaba smeškov, dostop do seznama prijateljev, tako kot na osebnem računalniku.

-- Pošiljanje informacij o prisotnosti za klepet s prijatelji ali sorodniki in pregledovanje informacij o prisotnosti da veste, kdaj so tudi oni dostopni

-- Yahoo! Personal Information Management --

-- Nikoli več ne boste izgubili kontaktnih podatkov na mobilnem telefonu.

-- Sinhronizacija podatkov z imenikom Yahoo! Address Book in sinhronizacija opravil in dogodkov, shranjenih na koledarju Yahoo! Calendar

Samsungovi mobilni telefoni s prednaloženimi Yahoojevimi storitvami bodo na voljo preko mobilnih operaterjev in v neposredni prodaji. Uporabniki po vsem svetu lahko od danes snamejo in uporabljajo beta verzijo storitve Yahoo! Go 2.0 na izbranih Samsungovih mobilnih telefonih. Program je na voljo na http://go.yahoo.com.

O podjetju Samsung Electronics

Samsung Electronics Co., Ltd. je eno izmed največjih podjetij na svetu na področju polprevodnikov, telekomunikacij, digitalnih medijev in tehnologij za digitalno konvergenco. Matično podjetje je leta 2005 ustvarilo 56,7 milijarde dolarjev prihodkov od prodaje in čisti dobiček v višini 7,5 milijarde dolarjev. Podjetje, ki ima v preko 120 podružnicah v 57 državah po vsem svetu približno 128.000 zaposlenih, je razdeljeno na pet glavnih poslovnih enot: digitalne naprave, digitalni mediji, LCD tehnologija, polprevodniki in telekomunikacijska omrežja. Samsung Electronics, ki spada med najhitreje rastoče globalne blagovne znamke, je eden izmed vodilnih proizvajalcev digitalnih televizorjev, spominskih modulov, mobilnih telefonov in LCD monitorjev. Več informacij je na voljo na http://www.samsung.com.

O podjetju Yahoo!

Yahoo je ena izmed vodilnih blagovnih znamk na internetu in ena najbolj obiskanih spletnih strani na svetu. Yahoojeva misija je povezati ljudi z njihovimi strastmi, skupnostmi in znanjem vsega sveta. Podjetje ima sedež v mestu Sunnyvale v Kaliforniji.

Ime Yahoo! in logo Yahoo! sta zaščiteni blagovni znamki podjetja Yahoo! Inc. Vsa druga navedena imena in znamke so blagovne znamke in/ali zaščitene blagovne znamke njihovih lastnikov.

KONTAKT:

Yahoo!

Nicole Leverich,

+1-408-349-5583

nicolewl@yahoo-inc.com

ali

Fleishman-Hillard za Yahoo! Inc.

John Reseburg,

1-415-318-4117

reseburj@fleishman.com

ali

Samsung Electronics

Christine Jung,

+82-2-751-2663

s.jung@samsung.com