O-STA

Družba TOOL predstavila integrirano okolje za načrtovanje silicijevih ploščic

TOOL-ova platforma za vizualizacijo postavitve, LAVIS, združena z Brionovim sistemom za računalniško litografijo, Tachyon, je uporabna za vse stopnje procesa načrtovanja za proizvodnjo.

Poslovni uredniki/uredniki za visoko tehnologijo

SANTA CLARA, Kalifornija - (BUSINESS WIRE) - 18. januar 2007 - Družbi TOOL in Brion Technologies Inc., s sedežem v ZDA, sta danes objavili uspešen razvoj integriranega okolja za načrtovanje silicijevih ploščic, ki združuje vsestransko platformo za vizualizacijo postavitve, LAVIS, podjetja TOOL, in Brionov izjemno natančen in ultra-hiter sistem za preverjanje OPC in RET/OPC, Tachyon.

To integrirano okolje je izjemno pomembno orodje za proizvodnjo polprevodnikov, tovarne fotomask in družbe za razvoj silicijevih ploščic brez lastne proizvodnje, ki si prizadevajo za rešitve DFM (design-for-manufacturing - načrtovanje za proizvodnjo) danes in v prihodnosti. Družbi TOOL in Brion sta LAVIS-ovo zmogljivost obdelave velike količine podatkov in izjemno hitrega prikaza podatkov, ki lahko uporabi vse oblike zapisov podatkov, ki se uporabljajo v procesih načrtovanja čipov, združili s sistemom Tachyon, platformo za računalniško litografijo, ki se je uveljavila v proizvodnji in lahko izvede hitro in popolno simulacijo čipa ter izjemno natančen pregled.

To integrirano okolje lahko najprej z LAVIS-om prikaže podatke o načrtovanju čipa, v Tachyonu izvede simulacijo litografije izbranih področij tega načrtovanja in nato ponovno z LAVIS-om prikaže rezultate. Ker se podatki o načrtovanju in parametri simulacije neopazno ter samodejno prenašajo med LAVIS-om in Tachyonom, lahko uporabnik rezultate simulacije dobi brez težavne in zapletene priprave podatkov.

"TOOL-ovo in Brionovo integrirano okolje za načrtovanje je zelo dobrodošlo," je dejal Hiroshi Sakuma, generalni direktor enote za operacije razvoja tehnologije pri podjetju NEC Electronics. "Vroče točke že postajajo težava v vodilnih načrtih silicijevih ploščic in te težave se bodo s prihodnjimi tehnološkimi vozlišči še povečale. Možnost enostavne in večkratne izvedbe Tachyonove izjemno natančne simulacije litografije prek LAVIS-ovega okolja za načrtovanje je kritičnega pomena za reševanje problematičnih vročih točk."

Ker se velikost čipov nenehno manjša (z 65 nm se je zmanjšala na 45 nm in potem na 32 nm), postajajo vzorci naprav kompleksnejši, predvsem zaradi korekcije optične bližine (OPC), s katero se zagotavlja, da se funkcije pod-valovne dolžine v teh vzorcih pravilno prenesejo na silikon. Za doseganje natančne OPC je kritičnega pomena, da se med procesom načrtovanja s hitro, natančno simulacijo preveri podatke zasnove in podatke OPC, kar zagotavlja Brionov Tachyon.

Vendar pa kompleksni, agresivni vzorci OPC, ki so vgrajeni v današnje vodilne zasnove, lahko povzročijo vrtoglavo povečane vrednosti podatkov teh zasnov. Zaradi tega je bila v preteklosti obdelava podatkov izjemno težka in dolgotrajna. Integracija TOOL-ove in Brionove platforme omogoča ponavljanje hitrih simulacij ter preverjanje vročih točk, sprememb parametrov in sprememb podatkov, LAVIS-ova zmogljivost delnega urejanja pa omogoča izjemno izboljšavo preverjanja načrtov v kratkem času.

"Zelo smo veseli, da lahko svojim strankam ponudimo zmogljivo rešitev DFM, ki združuje Tachyon in TOOL-ovo izvrstno platformo za postavitev, LAVIS," je dejal Shauh-Teh Juang, podpredsednik za trženje in poslovni razvoj pri družbi Brion. "Naše sodelovanje z družbo TOOL in njihovim izdelkom LAVIS nameravamo še okrepiti, saj želimo našim skupnim strankam ponuditi najboljše rešitve za načrtovanje in računalniško litografijo."

"Zelo se veselimo povečanja vrednosti naše vsestranske platforme za vizualizacijo postavitve LAVIS, ki jo bo prinesla njena integracija z Brionovo nagrajeno, izjemno učinkovito in natančno napravo za simulacijo litografije, Tachyon," je dejal Hideaki Hontao, predsednik družbe TOOL. "S skupnimi močmi in z nadaljevanjem našega brezmejnega ter globalnega sodelovanja bomo rešili tako današnje kot prihodnje težave načrtovanja in proizvodnje, s katerimi se sooča industrija čipov."

Integrirano okolje LAVIS/Tachyon bo ta mesec razstavljeno na sejmu EDSFair v Jokohami na Japonskem.

O sistemu Tachyon

Tachyon je hibridni sistem za računalniško litografijo, ki izvaja OPC in preverjanje RET/OPC prek popolne simulacije čipov, za kar uporablja kombinacijo obdelave litografije na osnovi slik in obdelave podatkov na osnovi poligona.

O platformi LAVIS

LAVIS je vsestranska in izjemno hitra platforma za vizualizacijo postavitve, ki podpira obdelavo velikih podatkovnih datotek in tudi več različnih oblik zapisov datotek. Njegov edinstven način prikaza, združen s tehnologijo za nadzor upravljanja pomnilnika, omogoča učinkovito obdelavo velikih količin podatkov in hiter prikaz. In kar je najpomembneje - LAVIS je mogoče uporabljati kot platformo s splošnim standardom postavitve za vse procese integriranega vezja, na primer za načrtovanje, preverjanje, pripravo podatkovne maske ter pregled in analizo napak, kar omogoča njegova lastnost, da podpira različne oblike zapisa podatkov, na primer zapis postavitve GDSII in zapise e-beam, zato ga je tudi enostavno povezati z drugimi orodji, ki se uporabljajo v procesu izdelave integriranega vezja.

O družbi Brion Technologies

Brion Technologies je vodilna družba na svetu na področju računalniške litografije za tehnologijo integriranega vezja Lithography-Driven Design and Manufacturing(tm). Brionova platforma Tachyon(tm), izjemno natančen in ultra-hiter sistem preverjanja OPC in RET/OPC, ponuja edinstvene zmogljivosti za reševanje medsebojno povezanih izzivov načrtovanja, izdelave fotomask in tiskanja rezin za polprevodnike. Družba s sedežem v Santa Clari v Kaliforniji je vodilna na svetovnem tržišču s tehnologijo za preverjanje korekcije optične bližine (OPC), na tem tržišču pa se tudi hitro širi. Za dodatne informacije lahko obiščete spletno mesto www.brion.com ali pokličete +1 (408) 653-1500.

O družbi Brion Technologies K.K.

Družba Brion K.K., ki je bila novembra 2005 ustanovljena v Tokiu, skrbi za podporo japonskim uporabnikom Brionove tehnologije načrtovanja za proizvodnjo DFM. Družba meni, da je Japonska ena najpomembnejših regij s tehnologijo za proizvodnjo polprevodnikov, zlasti na področju zasnove naprav, R&D, proizvodnje fotomask in proizvodnje orodij za osvetlitev litografije.

Lithography-Driven Design & Manufacturing in Tachyon sta blagovni znamki družbe Brion Technologies, Inc.

O družbi TOOL

TOOL je japonska družba za razvoj programske opreme, ki se ukvarja predvsem z razvojem orodja EDA. Njeno najmočnejše področje je načrtovanje postavitve, na katerem ima že kar nekaj dosežkov, med katere sodi tudi razvijalsko orodje LAVIS. Rešitve za težave izdelovalcev čipov je mogoče zagotoviti z združitvijo paketne programske opreme družbe TOOL z njihovo programsko opremo, narejeno po meri, ki je zasnovana za specifične potrebe določene stranke. TOOL ima na tem področju ogromno izkušenj. Več o družbi TOOL in njenih izdelkih najdete na spletnem mestu http://www.tool-corp.com.

KONTAKT:

Brion Technologies, Inc.

Reeka Ninomiya, Corporate Communications Manager,

+1-408-200-0842

rninomiya@brion.com

ali

Brion Technologies K.K.

Noriaki Kikuchi, President, Japan Operations,

+03-5298-1561

nkikuchi@brion.com

ali

Loomis Group

Catherine Koo,

+1-415-489-7396

koo@loomisgroup.com

ali

TOOL Corporation

Asako Nakane, Marketing Group,

+81-3-5723-8124

asako@tool.co.jp