O-STA

Agencija William Morris Agency širi mednarodno sodelovanje

Širitev poudarja zavezo do mednarodnega tržišča

BEVERLY HILLS, Kalifornija, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 22. januar 2007 - Agencija William Morris Agency (WMA), največja in najbolj raznolika agencija za iskanje literarnih in ostalih talentov na svetu, je začela širiti svoje mednarodno delovanje na področju glasbe, sta danes povedala izvršni direktor Jim Wiatt in vodja svetovnega oddelka za glasbo Peter Grosslight.

"Presrečen sem, da lahko napovem pomembno širitev agencije William Morris Agency v London, ki poudarja našo zavezo glede pomembnosti mednarodnega tržišča ter agenciji daje globalno širino in globino," je dejal Wiatt.

Ed Bicknell - bivši manager skupin in izvajalcev Dire Straits Marka Knopflerja, Bryana Ferryja, Gerryja Raffertyja in The Blue Nile - bo prevzel mesto vodje oddelka za mednarodno glasbo pri WMA. Bicknellu se bodo pridružili David Levy iz I.T.B.; Adele Slater in Russell Warby iz The Agency Group; Nick Cave, Steve Hogan in Solomon Parker iz Concorde International Artists; Diana Richardson iz Sensible Events; in Hamish Crombie, ki je že podpisal za William Morris.

"Pod vodstvom veterana glasbene industrije Eda Bicknella je WMA sedaj pripravljena nuditi vseobsegajoč razpon storitev glasbenim managerjem, izvajalcem in promotorjem po celotnem svetu," je dejal Grosslight. "London je bil eno od glasbenih središč, kjer še nismo bili prisotni. Ta nova skupina bo tesno sodelovala z našimi mednarodnimi glasbenimi agenti s sedežem v Los Angelesu - Brianom Cohenom, Tonyjem Goldringom, Robom Markusom, in Akiko Rogers - ter s celotnim glasbenim oddelkom," je dodal.

"Mislim, da ne bo moč preseči tega kar sem že storil v preteklih letih, zavrnil sem mnogo ponudb," je dejal Bicknell, "a priložnost delati z odlično skupino v podjetju, ki ga smatram za vodilnega v svetu, je bila ponudba, ki jo je bilo nemogoče zavrniti," je nadaljeval.

Novi glasbeni agenti bodo delovali z obstoječimi literarnimi in televizijskimi agenti WMA v podružnici agencije v Londonu, ki jo vodi Caroline Michel.

O agenciji William Morris Agency

Agencija William Morris Agency, ustanovljena leta 1898, je največja in najbolj raznolika agencija za iskanje literarnih in ostalih talentov na svetu. Njene glavne podružnice se nahajajo v New Yorku, Beverly Hillsu, Nashvillu, Londonu, Miami Beachu in Šangaju. Agencija zastopa stranke v vseh segmentih industrije zabave, vključujoč filme, televizijo, glasbo, nastope v živo, broadwaysko gledališče in gledališke turneje, knjigotrštvo, reklamiranje, športno oglaševanje in svetovanje podjetjem. Agencijo William Morris Agency obiščite na spletni strani http://www.wma.com.

O agenciji William Morris Agency (UK) Ltd.

S sedežem v srcu londonske četrti Soho agencija William Morris Agency (UK) Ltd. zagotavlja pomembno in potrebno povezavo med industrijo zabave na obeh straneh Atlantika. Podružnica je že dosegla izjemne komercialne in umetniške uspehe za William Morris v Združenem kraljestvu in po celotni Evropi. Oddelek za literaturo William Morris' v Londonu že zastopa najbolje prodajane in nagrajene pisatelje iz Velike Britanije, Združenih držav, Avstralije, Nove Zelandije in od drugod. Oddelek je bil prav tako uspešen pri prodaji filmskih in televizijskih pravic za knjige ter pri prodaji televizijskih povezav knjižnim založnikom. Televizijski oddelek v Londonu se osredotoča na prodajo televizijskih oddaj narejenih v Združenem kraljestvu in Evropi v Združene države ob sodelovanju s podružnicami William Morris v New Yorku in Beverly Hillsu. Filmski oddelek agencije pa išče morebitne nove sodelavce v londonskih filmskih podjetjih ter nove režiserje, scenariste in igralce, ki bi jih William Morris lahko zastopal v Združenih državah.

William Morris Agency

Cecile Ablack,

310-859-4452

cba@wma.com