O-STA

Motor Cummins QSB3.3 prejel nagrado Dizel leta 2007 (`Diesel of the Year 2007'')

Columbus, Indiana--(BUSINESS WIRE)-- 2. februarja 2007-- Motor Cummins QSB3.3 je prejel nagrado "Dizel leta 2007", ki jo podeljuje ena od vodilnih evropskih revij. Nagrada predstavlja priznanje inovativni tehnologiji, ki 3,3-litrskemu motorju s 110 konjskimi močmi (82 kW) omogoča moč, primerljivo s 4,0- do 4,5-litrskimi motorji - pri čemer mu to uspeva s 30% manjšo velikostjo in težo.

Motor QSB3.3 je priznanje za inovativnost prejel tudi v Severni Ameriki, kjer so ga v decembrski izdaji revije Construction Equipment imenovali za enega od "100 najbolj vrhunskih izdelkov leta 2006". Omenjeni seznam izpostavlja najpomembnejše nove izdelke minulega leta, ki imajo potencial prispevati k večji produktivnosti v gradbeni industriji.

Motor QSB3.3 je bil uveden aprila 2006, da bi za kategorijo motorjev, ki se gibljejo med 80 in 110 konjskimi močmi (60 do 82 kW), dosegel standard za izpušne pline EPA Tier 3/EU Stage IIIA. Je prvi industrijski motor teh dimenzij s sistemom za popolno digitalno krmiljenje motorja oziroma sistemom FADEC (full authority digital engine control) in s sistemom za brizganje goriva pod visokim pritiskom, znanega kot HPCR (High Pressure Common Rail). Opremljen so to napredno tehnologijo, motor QSB3.3 v sektor kompaktnih motorjev prinaša moč, ki je bila v preteklosti značilna za večje motorje, kot sta QSB4.5 in QSB6.

"Počaščeni smo, da smo s strani dveh vodilnih revij v Evropi in Severni Ameriki prejeli ti nagradi, ki odražata kljubovanje motorja QSB3.3 običajnemu načinu razmišljanja dizelske industrije o moči kompaktnih motorjev. Nagradi sta primerno priznanje za Cumminsove inženirje, ki so razvili ta izjemen izdelek," je povedal Chris Kete, direktor oddelka za konstrukcijsko poslovanje pri podjetju Cummins.

"Inovativne prednosti tega motorja za pogon manjše opreme so bile izražene pod tržno temo, naslovljeno z "Vsa pravila. Napisana na novo". Zdaj v prvih preizkušnjah dokazujemo, da motor pravila piše na novo. Naši kupci nam zagotavljajo, da je motor QSB3.3 močnejši, tišji in bolj dodelan, kot se jim je za tak kompakten in ekonomičen motor zdelo mogoče," je dodal Kete.

O podjetju Cummins

Cummins Inc., eno od vodilnih svetovnih imen na področju energije, je korporacija sestavljena iz komplementarnih poslovnih enot, ki načrtuje, izdeluje, prodaja in nudi servis za motorje in z njimi povezane sisteme, kot so sistemi za gorivo, nadzor, klimatizacijo, filtracijo, nadzor nad izpusti ter generacijo električne energije.

Podjetje s sedežem v Columbusu, Indiana, ZDA, ima stranke v več kot 160 državah, ki jih oskrbuje s pomočjo 550 podružnic in neodvisnih distributerjev ter več kot 5000 prodajnih mest. Cummins je leta 2006 ustvaril čisti prihodek 715 milijonov dolarjev ob prodaji v višini 11,36 milijarde dolarjev. Sporočila za javnost lahko najdete na spletni strani cummins.com ali everytime.cummins.com.

KONTAKT:

Cummins Inc.

Kevan Browne, 812-377-0479

E-mail: kevan.browne@cummins.com