O-STA

Realm Business Solutions prevzel Tree Software and Consulting Inc (treeSoft)

Izdelava najbolj obsežnega programskega paketa za globalni nepremičninski trg

HOUSTON, Teksas, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 5. februarja 2007 - Realm Business Solutions, globalno vodilno podjetje na področju storitev za komercialni trg nepremičnin, je danes objavilo, da je prevzelo podjetje Tree Software and Consulting Inc. (treeSoft)

Ta objava prihaja ob koncu razburljivega leta, v katerem je podjetje spremenilo strukturo svojih dolgov in lastniškega kapitala, se restrukturiralo in se lotilo novih izzivov pri doseganju cilja postati vodilno globalno podjetje na nepremičninskem trgu. Realm se je decembra 2006 združil s podjetjem Circle Software Solutions iz Združenega kraljestva.

Mark Kingston, predsednik uprave podjetja Realm v svojem povzetku posledic teh združevanj meni, da bo novo podjetje:

Ena organizacija, ki storitve ponuja na enem svetovnem trgu: "Komercialni trg nepremičnin je edino področje, na katerem delujemo vertikalno. Ta trg predstavlja naše bistvo in zadnji dve leti in pol smo se trudili, da bi se z njim povezali na način, ki bi nam prinesel položaj vodilnega podjetja čigar proizvodi so tesno povezani z načinom delovanja tega trga," pravi Kingston.

Eno podjetje, številne rešitve: "Zaradi nenehno izpostavljene potrebe trga po stalnosti, preglednosti in učinkovitosti sta združitvi s podjetjema Circle in treeSoft podjetju Realm omogočila ponuditi celovit paket rešitev, ki naslavljajo skorajda vse vidike nepremičninskega cikla."

"Od praznega zemljišča do odstranitve zgradbe, tu smo z namenom avtomatizacije vseh nalog na komercialnem trgu nepremičnin," je pojasnil. Obstoječi produkti podjetja Realm rešujejo bistvene analitične procese na trgu nepremičnin, kot so ocena možnosti razvoja, vrednotenje nepremičnin in upravljanje z njimi, avtomatizacija najema, upravljanje s portfeljem, poročanje in sodelovanje preko spleta.

"treeSoft omogoča vrhunske storitve na trgu nepremičnin in tehnologije," dodaja Kingston, "hkrati pa ponuja še zmogljiv paket proizvodov namenjenih posrednikom. Ta prevzem bistveno izboljšuje naše možnosti pri naslavljanju analitičnih in poročevalskih potreb vseh večjih nepremičninskih podjetij in predstavlja še en korak v smeri k ustvarjanju podjetja, ki bo komercialnemu trgu nepremičnin omogočilo izpolniti njegovo poslanstvo - kot napreden in bogat trg nepremičnin."

Eno podjetje, ki stremi k globalni interoperabilnosti: z nadaljnjim zmanjševanjem svetovnega trga komercialnih nepremičnin bodo rešitve podjetja Realm po Kingstonovem mnenju ponudile skupen jezik in platformo ter obenem ohranile skladnost z lokalnimi metodologijami.

Podjetje načrtuje dodaten razvoj svojih in ponudbo dodatnih izdelkov, ki bodo omogočili še večjo povezljivost poteka dela, podatkov, jezikov in postopkov v panogi. Posledično bo panoga postala nepredstavljivo produktivna, močno pa se bosta povečala tudi dostop do poslov in trgov.

treeSoft, s sedežem v bližini Philadelphie, ima že preko 20 let pomemben položaj na trgu storitev nepremičninskih finančnih analiz v ZDA in po svetu. Tekom zadnjih sedmih let je treeSoft svojo ponudbo storitev in prilagojenih rešitev razširil še z razvojem izdelkov. Podjetje je lahko na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj pri analizi in izboljševanju najemanja nepremičnin in upravljanja z nepremičninami ter portfelji lahko pripravilo dobro strukturirane izdelke in razvojno metodologijo.

"Podjetji se izvrstno dopolnjujeta, tako s stališča izdelkov kot s stališča zaposlenih," je dejal Barry Tuman, predsednik uprave in ustanovitelj podjetja treeSoft. "Realm in treeSoft imata za seboj že vrsto let dobrega sodelovanja in priložnost za povezavo obeh podjetij je bila preveč obetavna, da bi jo izpustili iz rok."

Ta posel je bil sklenjen s pomočjo privatnih lastnikov podjetja Realm - Insight Venture Partners in Lightyear Capital. Finančne podrobnosti posla niso bile razkrite.

Novo globalno podjetje bo še naprej razvijalo in nudilo podporo vsem izdelkom podjetij Realm in Circle, vključno z ARGUS, DYNA, BUDGET, CTI, INSIGHT, LEASE, Circle Developer, Circle Budget, Circle Multiview, Visual Investor, Circle Data Center, TenantRep, OwnerRep, LeaseBuy, CashFlow Analysis, ForecastPlus, Sensitivity Analysis in AssetMgmt System. Skupno podjetje bo sedaj imelo podružnice v naslednjih mestih: London, Houston, Vancouver, Sydney, Kuala Lumpur, Singapur, Dallas, Tokyo, Princeton, Philadelphia in Clearwater. Realm dodatno posluje s partnerji in je prisoten v Južnoafriški republiki, Koreji in na Kitajskem.

Zadenite Sony VAIO!

Prenesite si celotno obvestilo podjetja Realm, ki vsebuje tudi novice o podelitvi statusa zlatega partnerja (Gold Certified Partner), ki ga je podjetje pridobilo od Microsofta. Realm je v svoj upravni odbor prav tako privabil več uspešnih poslovnežev v panogi. Obiščite spletno stran Realm.com, prijavite se in dobili boste možnost zadeti enega od desetih računalnikov VAIO podjetja Sony s prednameščeno programsko opremo Realm. Vsaka od desetih nagrad je ocenjena na preko 30.000 dolarjev. Nadaljnjih 100 zmagovalcev pa bo dobilo brezplačni obesek z digitalno kamero (Morebiti veljajo določena pravila in omejitve, zato pred prijavo preberite pravila sodelovanja).

O podjetju Realm Business Solutions

Realm Business Solutions, Inc., je ponudnik programske opreme in storitev, ki strankam omogočajo boljše upravljanje finančne in operativne učinkovitosti nepremičninskih portfeljev. Prek 9.000 vodilnih panožnih lastnikov, upraviteljev, finančnih institucij in nepremičninskih skladov (REIT), zaupa Realmovim rešitvam, s katerimi izboljšujejo vidnost in pretok informacij v svojih poslovnih procesih. Realm je razvil nekaj izdelkov, ki predstavljajo standard v industriji, na primer: ARGUS, BUDGET, CTI, DYNA, INSIGHT in LEASE. Več o teh rešitvah lahko izveste na: www.realm.com.

Realm Business Solutions

Media Contact:

Jennifer Brenner Andrade, 713-341-3630

Vice President of Marketing Cell: 713-409-5627

jandrade@realm.com