O-STA

Sodišče obvešča vlagatelje v družbo Parmalat o 50 milijonov ameriških dolarjev vredni poravnavi v skupinski tožbi

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - 22. marec 2007 - V skladu z zahtevo ameriškega okrožnega sodišča južnega okrožja New Yorka se je danes začel program mednarodnega obveščanja vlagateljev, borznih posrednikov, finančnih institucij in drugih zastopnikov, ki so med 5. januarjem 1999 in vključno 18. decembrom 2003 kupili delnice in/ali obveznice družbe Parmalat Finanziaria S.p.A. ter njenih podružnic in lastniško povezanih podjetij, o 50 milijonov ameriških dolarjev vredni delni poravnavi v skupinski tožbi glede cen, plačanih za delnice in obveznice družbe Parmalat.

Družba Parmalat in številni drugi obtoženci so obtoženi sodelovanja v finančni prevari, v kateri so v finančnem izkazu družbe Parmalat prikazali za skoraj 10 milijard ameriških dolarjev nižje dolgove od dejanskih, neto premoženje družbe pa za več kot 16 milijard ameriških dolarjev višje od dejanskega. Podjetje Parmalat je razglasilo stečaj in vrednost njegovih delnic je dramatično padla.

Nekaj obtožencev se je odločilo za poravnavo (Banca Nazionale del Lavoro S.p.A. (BNL), Credit Suisse Group, Credit Suisse, Credit Suisse International in Credit Suisse Securities (Europe) Limited), tožba pa se nadaljuje proti podjetju Parmalat S.p.A. (nasledniku podjetja Parmalat Finanziaria S.p.A.), finančnim institucijam, dvema revizijskima družbama in določenim posameznikom.

Sodišče je določilo "skupino oškodovancev" v poravnavi, v katero so vključene vse osebe in entitete, ki so kupile delnice in/ali obveznice družbe Parmalat med 5. januarjem 1999 in vključno 18. decembrom 2003 ter so bile s tem oškodovane, ne glede na to, kje te osebe živijo ali kje so kupile vrednostne papirje družbe Parmalat.

Oškodovanci bodo po pošti prejeli obvestila o svojih zakonskih pravicah, ta obvestila pa bodo objavljena tudi v medijih v ZDA, Italiji in drugod po svetu. Obravnava, na kateri bo sodišče odločilo, ali bo odobrilo poravnavo, bo 19. julija 2007 v New Yorku.

Maja 2004 je za zastopnike v skupinski tožbi sodišče imenovalo odvetniške pisarne: Cohen, Milstein, Hausfeld & Toll, P.L.L.C, iz Washingtona, D.C., Grant & Eisenhofer, P.A., iz Wilmingtona, v državi Delaware, in Spector Roseman & Kodroff, P.C., iz Philadelphije, v državi Pennsylvania. Navedene pisarne od takrat zastopajo ta primer, imenovan "In re Parmalat Securities Litigation, No. 04 Civ. 0030 (LAK)", in so dosegle delno poravnavo.

Prizadeti v tej poravnavi lahko počakajo na nadaljnja obvestila o tem, kako zahtevati izplačilo, ali pa se že takoj izključijo iz delne poravnave oziroma ugovarjajo določilom predlagane poravnave. Rok za izključitev ali vložitev ugovorov je 19. junij 2007.

Denar iz sklada za poravnavo se še ne bo razdelil. Deloma tudi zato, ker pravdni postopek proti preostalim obtožencem še ni končan. Tako še ni mogoče določiti zneskov plačil, ki naj bi jih prejeli oškodovanci, niti povprečnega izplačila na delnico ali obveznico. Plačila bodo odvisna od števila veljavnih vloženih zahtevkov s strani oškodovancev, od števila kupljenih delnic ali obveznic družbe Parmalat ter od tega, kdaj so bile kupljene in prodane ter po kakšni ceni.

Sodišče je ustanovilo nevtralno spletno mesto www.ParmalatSettlement.com, na katerem so objavljena obvestila in določbe poravnave. Oškodovanci lahko pišejo administratorju za obvestila o družbi Parmalat, na naslov: Parmalat Notice Administrator, PO Box 4068, Portland, OR 97208-4068, USA.

KONTAKT:

Press Only:

Class Counsel:

Cohen, Milstein, Hausfeld & Toll, P.L.L.C.

Mark S. Willis, 202-408-4606

ali

Grant & Eisenhofer P.A.

James Sabella, 646-722-8500

ali

Spector Roseman & Kodroff, P.C.

Robert M. Roseman, 215-496-0300

http://www.ParmalatSettlement.com