O-STA

Herbalife je prejel licenco za izvajanje direktne prodaje na Kitajskem

LOS ANGELES - (BUSINESS WIRE) - 23. marec 2007 - Herbalife Ltd. (NYSE:HLF), globalno podjetje, ki se ukvarja z direktno prodajo prehrane, je danes sporočilo, da je od kitajskega Ministrstva za gospodarstvo prejelo licenco za direktno prodajo.

Licenca Herbalifeu omogoča izvajanje direktne prodaje v Suzhouu in Nanjingu v provinci Jiangsu. V Suzhouu, ki je po BDP-ju peto največje kitajsko mesto, živi šest milijonov ljudi, v Nanjingu, za Šanghajem drugem največjem trgovinskem središču v vzhodni Kitajski, pa približni osem milijonov ljudi.

Herbalife trenutno upravlja z 42 trgovinami in 17 storitvenimi centri v 25 provincah na Kitajskem. Podjetje na Kitajskem izvaja edinstven model direktne prodaje, ki je skladen s krajevnimi predpisi. Neodvisni distributerji, ki jih podjetje zaposluje, svoje poslovanje izvajajo v prodajalnah, ki so v lasti Herbalifea. Potrošniki in drugi distributerji lahko v prodajalnah kupujejo izdelke in hkrati dobivajo informacije o poslovni priložnosti. Zdaj, ko so jim odobrili licenco, bodo distributerji v določeni provinci in v mestih, navedenih v licenci za izvajanje direktne prodaje, lahko poslovali tudi zunaj prodajaln.

"Prejem te licence predstavlja veliko čast za Herbalife. V preteklem letu smo tesno sodelovali s kitajskim Ministrstvom za gospodarstvo in z Ministrstvom za industrijo in trgovino. Naš namen je tudi v prihodnje ohranjati najvišje standarde integritete v industriji direktne prodaje," je povedal generalni direktor Michael O. Johnson.

"V industriji direktne prodaje lahko pomagamo postaviti zgled za to, kako lahko naša industrija izboljša blaginjo naših kitajskih distributerjev in njihovih strank," je dejal Percy Chin, višji podpredsednik Herbalifea in izvršni direktor za širšo kitajsko regijo.

Herbalife, ki ima sedež v Šanghaju, na Kitajskem prodaja več kot 30 svojih proizvodov. Podjetje upravlja z lastno proizvodno enoto v Suzhouu na Kitajskem, kjer proizvajajo izdelke za lokalno uporabo in za izvoz.

Herbalife je povezan z velikim številom trgovinskih združenj, med katerimi so tudi Svetovno združenje sekcij za direktno prodajo, Evropsko združenje za direktno prodajo in še 40 združenj za direktno prodajo po vsem svetu, v katerih igra tudi dejavno vlogo.

O Herbalifeu

Herbalife (http://www.herbalife.com) je globalno mrežno marketinško podjetje, ki prodaja proizvode za uravnavanje telesne teže, prehranska dopolnila in izdelke za osebno nego, namenjene zdravemu načinu življenja. Herbalifeovi izdelki so prek več kot milijona neodvisnih distributerjev naprodaj v 64 državah. Podjetje podpira fundacijo Herbalife Family Foundation (http://www.herbalifefamilyfoundation.org) in s tem program Casa Herbalife, ki promovira zdravo prehrano za otroke. Za več informacij o financah vas prosimo, da obiščete http://ir.herbalife.com (Odnosi z investitorji).

KONTAKT:

Herbalife Ltd.

Kontakt za medije:

Barbara Henderson

SVP, Worldwide Corp. Comm.

310-410-9600 ekst. 32736

310-593-1741

ali

Kontakt za investitorje:

Anthony Runnels

Višji direktor, Odnosi z investitorji

310-410-9600 ekst. 32205