O-STA

Podjetje GE Commercial Finance napovedalo prevzem japonskega podjetja Sanyo Electric Credit

Z nakupom Sanyo Credita bo GE lahko razširil svojo ponudbo na storitve lizinga manjših vrednosti za pisarniško in računalniško opremo, poslovnega najema in specializiranih posojil

TOKIO, Japonska--(BUSINESS WIRE)--23. marca 2007--Podjetje GE Commercial Finance se je odločilo za objavo prevzemne ponudbe za 100-odstotni delež v podjetju Sanyo Electric Credit Co., Ltd., ki se na Japonskem ukvarja z lizingom manjših vrednosti za pisarniško in računalniško opremo, poslovnim najemom in specializiranimi posojili. Sanyo Electric Credit bo zaokrožilo trenutno ponudbo lizing storitev srednje in večje vrednosti, ki jih GE Commercial Finance ponuja preko svoje hčerinske družbe GE Capital Leasing Corporation.

GE Commercial Finance je za prag uspešnosti prevzemne ponudbe določilo nakup vsaj dveh tretjin delnic Sanyo Electric Credita, ponudbo pa je podprla tudi uprava japonskega podjetja. GE Commercial Finance za nakup Sanyo Electric Credita ponuja 1,1 milijarde dolarjev v gotovini, rok za prodajo delnic pa se izteče v drugem četrtletju letošnjega leta.

"Sanyo Electric Credit bo velika pridobitev za GE, ki bo omogočila razširitev ponudbe za naše stranke," je povedal predsednik in izvršni direktor podjetja GE Commercial Finance Asia. "Nakup bo povečal paleto naših storitev za japonska podjetja."

"Izboljšanje našega položaja na Japonskem, ki je eden najbolj pomembnih svetovnih trgov, je strateška prioriteta za GE," je dodal Flannery. "Od začetka poslovanja GE Capital Leasing leta 1999 smo aktivno širili naše naložbe in strateška partnerstva na Japonskem. GE ima več kot 100 let izkušenj poslovanja na Japonskem, najnovejši korak pa je zelo pomemben."

O podjetju GE Commercial Finance

GE Commercial Finance, ki je del skupine GE, se ukvarja z financiranjem podjetij. Podjetje z veliko izkušenj in široko paleto storitev na področju lizinga, kreditiranja in drugih oblik financiranja igra pomembno vlogo pri spodbujanju rasti svojih strank. Podjetje posluje v 35 državah, sedež pa ima v mestu Norwal v zvezni državi Connecticut v Združenih državah. Kapital GE Commercial Finance znaša 230 milijard ameriških dolarjev. Za več informacij obiščite www.gecommercialfinance.com.

O skupini GE

GE (NYSE: GE) je Domišljija na Delu (Imagination at Work) -- raznoliko podjetje, ki se ukvarja s tehnologijo, mediji in finančnimi storitvami s ciljem poiskati rešitve za najtežje probleme, ki pestijo svet. Z različnimi izdelki in storitvami, kot so letalski motorji, generatorji za elektrarne, varnostna tehnologija in medicinska oprema ter finančno in poslovno svetovanje, je GE prisotna na trgih v 100 državah. Skupina ima več kot 300.000 zaposlenih v svojih podružnicah po celem svetu. Na Japonskem, kjer ima zaposlenih 8000 delavcev, je prisotna že več kot 100 let. Za dodatne informacije obiščite spletno stran podjetja www.ge.com.

To sporočilo za javnost vsebuje "izjave o napovedih", ki so zasnovane na trenutnih pričakovanjih uprave podjetja in so izpostavljene določenim tveganjem in negotovostim. Zato so lahko dejanski rezultati drugačni od tistih, ki jih nakazujejo izjave o napovedih, in sicer zaradi več pomembnih faktorjev, vključno z zmožnostjo izvršiti posel in sposobnostjo podjetja GE Commercial Finance, da uspešno konsolidira podjetje Sanyo Electric Credit in tako uresniči pričakovane sinergije.

KONTAKT:

GE Commercial Finance Media Relations

John Oliver, 001 203 984 7757

ali

General Electric Japan, Ltd.

Chikako Miyamori,

Communications, 81-3-3588-9597