O-STA

Digital Railroad je odprl trg Marketplace, ki zbližuje razdrobljeno industrijo profesionalne fotografije

Trg kupcem profesionalnih fotografij omogoča, da prek ene same točke dostopa v realnem času dosežejo na tisoče virov, ko ti iz več kot 60 držav osvežujejo svojo ponudbo

NEW YORK --(BUSINESS WIRE)-- 11. april 2007-- Digital Railroad, zanesljiv ponudnik spletnega arhiviranja in tržnih storitev za industrijo profesionalne fotografije, je danes razglasil javno beta lansiranje spletnega trga Marketplace (http://marketplace.digitalrailroad.net), ki bo skupnosti za profesionalno fotografijo omogočil učinkovitejše upravljanje, trženje in licenciranje profesionalne fotografije, kupcem profesionalne fotografije pa močno olajšal iskanje in licenciranje slikovnega materiala. Z visoko razvitim sistemom za globalno iskanje na podlagi dovoljenja, lahko uredniki in kupci slikovni material iščejo po ključnih besedah, naslovih, ocenah s strani skupnosti in drugih bistvenih metapodatkih, in sicer v realnem času, ko jih ponudniki dodajajo.

"Lansiranje trga Marketplace predstavlja pomemben mejnik v evoluciji industrije za profesionalno fotografijo, saj kupcem omogoča neprimerljiv dostop do odličnih slikovnih podob fotografov in agencij, ki jih prej na spletu ni bilo mogoče dobiti. Kombinacija trga Marketplace kot podaljška arhivov posameznikov fotografom in agencijam omogoča priložnost za trženje na eni spletni platformi," je povedal Evan Nisselson, ustanovitelj in generalni direktor Digital Railroada. "Vsako minuto vsakega dne člani naše skupnosti po vsem svetu v realnem času ustvarjajo, nalagajo, iščejo, kupujejo in ocenjujejo nove slikovne podobe. Najboljše slikovne podobe bodo prišle na sam vrh Marketplacea ter se s časom še izboljševale in razvijale. Zdaj imajo naši člani dostop do širše skupnosti globalnih kupcev slikovnih podob."

Digital Railroad vztrajno razvija nabor funkcij, ki bodo v skupnost privabile še več globalnih kupcev slikovnih podob, željnih svežih, izvirnih vsebin s trga Marketplace in iz arhivov posameznih članov.

John Holonitch, višji koordinator za fotografije pri Macmillan/McGraw-Hill, ki je na trgu Marketplace že odkupil licence za nekaj slikovnih podob, je povedal: "Kot udeleženca beta Marketplacea Digital Railroad sta me navdušili kvaliteta in raznolikost fotografij, zato se bom zagotovo vrnil."

Z razliko od drugih spletnih sistemov imajo tu kupci eno člansko ime in osebni, "prenosni" delovni prostor, ki z njimi potuje do Marketplacea in do katerega koli arhiva, aktiviranega v okviru digitalrailroad.net. Ta spletni delovni prostor ima neomejeno število svetlobnih polj (lightbox), možnost spremljanja prejetih in poslanih svetlobnih polj in en voziček s slikovnimi podobami, ki jih lahko licenciramo s katerega koli omrežnega Digital Railroad arhiva in z Marketplacea.

"Ko smo izvedeli za globalno skupnost fotografov Digital Railroada, ki jih lahko dosežemo prek Marketplacea, smo z Digital Railroad takoj vzpostavili partnerstvo, da bi fotografskim urednikom omogočili dostop do edinstvenih vsebin, ki so na voljo," pravi Michael Baynes, direktor za digitalne vsebine pri Thomson Learning. "Thomson Learning želi pri Marketplaceu vpeljati novosti v našem postopku odkupovanja in pri tem prek enega kanala podpirati neodvisne fotografe.

Ker je na Marketplaceu na voljo že več kot milijon slikovnih podob, se ta zbirka dinamično rastočih slikovnih podob eksponentno širi, saj skupnost slikovne podobe dnevno dodaja in ocenjuje, pri tem pa ponuja edinstveno izkušnjo za globalne kupce - svet fotografij prek ene same točke dostopa.

Lastnosti in prednosti Trga:

Eno člansko ime, eno geslo: Kupci slikovnih podob se za brezplačen dostop do Marketplacea in do več tisoč arhivov članov registrirajo le enkrat.

Ena integrirana prodajna platforma: Člani lahko svoje slikovne podobe prodajajo prek Marketplacea in hkrati neposredno prek lastnih arhivov na spletu.

Dobro podprto iskanje: Kupci lahko slikovne podobe iščejo po načinu licenciranja, po datumu, po statusu objave, lokaciji, fotografu, oceni, velikosti slike in po njeni orientaciji, pa tudi po ključnih besedah in naslovih.

Ocene skupnosti: Ocene fotografov, agencij in kupcev v kombinaciji s termini iskanja, lastninskimi merili in dejavnostjo Marketplacea ponudijo najboljšo slikovno podobo za vsako posamezno iskanje.

RSS nalaganje fotografij: Slikovne podobe, dodane na Marketplace, prek sistema RSS kupca dosežejo v realnem času.

Priporočanje: Kupci slikovnih podob se zlahka povežejo s fotografi in agencijami, fotografi, ki s priporočanjem pomagajo izpeljati prodajo prek Marketplacea, pa so nagrajeni.

Nadzor nad cenami: Člani sami postavljajo cene in po potrebi dodajajo cene za objavo po območjih. Licenciranje slik: Prek poenostavljenega sistema za določanje cen Marketplace ponuja dve možnosti za licenciranje: 1) Hitro licenciranje uporablja PLUS Packs, ki temelji na standardih organizacije Plus Coalition; 2) Licenciranje po meri vam omogoča, da vnesete več specifičnih informacij o uporabi.

O Digital Railroad

Digital Railroad (www.digitalrailroad.net) je zanesljiv ponudnik spletne tehnologije in storitev za globalno skupnost kupcev in prodajalcev profesionalnih fotografij. Člani Digital Railroada slikovne podobe urejajo po temah, kot so šport, novice, slavne osebe, reklamne vsebine, narava in ostalo. Obsežna ponudba spletnih storitev Digital Railroada za fotografe in agencije spreminja način upravljanja, trženja in prodaje slikovnih podob po vsem svetu.

Digital Railroad je zaščitena blagovna znamka podjetja Digital Railroad Inc. Ostala imena podjetij, izdelkov ali storitev, omenjena v tem sporočilu, so zaščitene blagovne znamke svojih lastnikov.

KONTAKT:

Cohn & Wolfe za Digital Railroad

Rich Gallagher,

212-798-9878Rich_Gallagher@CohnWolfe.com