O-STA

H.I.G. Capital objavilo prodajo podjetja All Metal Services Ltd družbi Aluminum Services (UK) Limited

MIAMI, ZDA--(BUSINESS WIRE)--27. april 2007-- H.I.G. Capital, eden izmed vodilnih skladov zasebnega kapitala na svetu, je danes sporočil, da je zaključil prodajo 50-odstotnega deleža v podjetju All Metal Services Ltd ("AMS") ustanovitelju podjetja AMS Davidu Pottsu in njegovemu poslovnemu partnerju Terryju Stockerju, ki vodita podjetje in ga imata sedaj v izključni lasti.

Podjetje AMS (http://www.allmetal.co.uk/index.htm) s sedežem v Londonu v Veliki Britaniji je mednarodni specialist za distribucijo visokokakovostnih zlitin za letala in vesoljska plovila. Svojim kupcem ponuja najširši izbor kovin za uporabo v letalstvu in vesolju izven ZDA, letni prihodki pa znašajo preko 200 milijonov dolarjev. Podjetje AMS ima v lasti pet proizvodnih obratov v Veliki Britaniji ter pet dodanih mednarodnih podružnic, ki skrbijo za izvoz v 35 držav po vsem svetu. Podjetje H.I.G. Capital je pridobilo svoj delež v podjetju AMS decembra 2002. Od takrat sta H.I.G. in uprava podjetja AMS uspešno sodelovala in povečala poslovanje za 100%, hkrati pa izdatno zvišala marže.

�"Delo skupaj s podjetjem AMS, Terryjem Stockerjem in Davidom Pottsom je bila zelo dobra izkušnja. Terry in David sta iznajdljiva poslovneža, ki poznata svoje področje in trge, na katerih sta prisotna. Podjetje AMS vodita tako, da svojim kupcem zagotovita najvišjo raven storitev. Ta posel zagotavlja našim investitorjem zelo privlačen izhod, hkrati pa Terryju in Davidu omogoča, da dosežeta svoj cilj, to je 100-odstotno lastništvo podjetja, ki sta ga ustanovila in razvila v vodilnega na trgu. Terryju, Davidu in vsem zaposlenim na podjetju AMS želimo veliko uspeha še naprej," je povedal Matt Sanford, generalni direktor podjetja H.I.G.

O podjetju H.I.G. Capital:

H.I.G. Capital L.L.C. ("H.I.G.") je vodilni mednarodni sklad zasebnega kapitala z več kot 3,5 milijarde dolarjev kapitala v upravljanju. S sedežem v Miamiju in s poslovalnicami v Atlanti, Bostonu in San Franciscu v ZDA in v Londonu, Parizu in Hamburgu v Evropi se podjetje H.I.G. osredotoča na nudenje kapitala malim in srednje velikim podjetjem s privlačnim potencialom za rast. Podjetje H.I.G. investira v menedžerski odkup in rekapitalizacijo dobičkonosnih in dobro vodenih predelovalnih ali storitvenih podjetij. Podjetje H.I.G. ima prav tako široke izkušnje pri finančnem in poslovnem prestrukturiranju. Od svoje ustanovitve je podjetje H.I.G. opravilo več kot 75 transakcij, trenutno pa upravlja s portfeljem, sestavljenim iz več kot 50 podjetij s skupnimi prihodki preko 7 milijard dolarjev. Za več informacij se obrnite na spletno stran podjetja H.I.G na www.higcapital.com.

KONTAKT:

H.I.G. Capital

Matthew Sanford

Generalni direktor

305-379-2322

msanford@higcapital.com