O-STA

Rastoče globalno povpraševanje po neodvisnih davčnih svetovalcih je vzpodbudilo veliko širitev omrežja Taxand

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - 9. maj 2007 - "Rastoče globalno povpraševanje po neodvisnih davčnih svetovalcih je bilo gonilna sila ogromne širitve omrežja Taxand, ki je bilo ustanovljeno leta 2005, kot prvo globalno omrežje neodvisnih davčnih svetovalcev, ki predstavljajo alternativo obstoječim globalnim igralcem," pravi predsednik odbora omrežja Taxand, Frederic Donnedieu de Vabres, ustanovitelj francoskega podjetja za davčno svetovanje, Arsene Taxand.

Velikost omrežja Taxand, ki je ob ustanovitvi štelo devet članskih podjetij, se je lani več kot podvojila. Globalno omrežje, ki zdaj praznuje svojo drugo obletnico, zdaj vključuje več kot 1500 davčnih strokovnjakov, od tega 300 mednarodnih partnerjev in podjetja iz 38 držav.

"Povpraševanje po izkušenih, neodvisnih davčnih svetovalcih, ki niso z nikomer v sporu, je začelo rasti na globalni ravni," je dejal Frederic Donnedieu de Vabres. "Preden je bilo leta 2005 ustanovljeno omrežje Taxand, so imela podjetja na voljo omejene možnosti - izbrala so lahko konvencionalno pot, ki je pomenila precejšen izziv, ali se obrnila na posamezna podjetja po svetu. Zdaj lahko podjetja dostopajo do svetovne mreže vrhunskih davčnih podjetij, katerih izkušeni strokovnjaki imajo skupen cilj zagotoviti objektiven nasvet in prvovrstne storitve lokalnim in mednarodnim strankam".

"Rast združenja Taxand v samo dveh kratkih letih je jasen pokazatelj, kako resno gledajo podjetja na potrebo po neodvisnih davčnih svetovalcih, ki se ne ukvarjajo s časovno potratnimi revizijskimi spori in ovirami," pravi Robert N. Lowe, ml., izvršni direktor podjetja Alvarez & Marsal Taxand, LLC, ustanovni član omrežja. Lowe je dejal, da je njegova davčna organizacija s sedežem v Združenih državah, ki je tudi del platforme globalnih profesionalnih storitev podjetja Alvarez & Marsal, uradno spremenila svoje ime v Alvarez & Marsal Taxand, LLC, zato da bi s tem poudarila pomen, ki ga 1000 globalnih podjetij pripisuje potrebi po vrhunskem davčne znanju, ki se zagotavlja tako na lokalni kot na globalni ravni. Lowe pravi: "Globalizacija in kompleksnost zahtevata prefinjen davčni nasvet po meri, ki ga lahko zagotovijo samo izkušeni strokovnjaki, ki izpolnjujejo najvišje standarde in na prvo mesto postavljajo interese strank. Taxand, ki ga sestavljajo najuglednejša davčna podjetja iz različnih držav, je prvo globalno omrežje, ki je bilo pred dvema letoma ustanovljeno za to področje. Lahko da bodo sledila še druga, vendar pa bo Taxand ostal prvo globalno omrežje neodvisnih davčnih svetovalcev - in prva prava alternativa računovodskim podjetjem "Big Four" po svetu".

Taxand od širitve dalje vključuje naslednja podjetja:

Bruchou, Fernandez Madero, Lombardi & Mitrani, Argentina; Shaddick & Spence, Avstralija; AB Taxand Bvda, Belgija; Barbosa, Mussnich & Aragao, Advogados, Brazilija; Gowlings, Kanada; Barros & Errazuriz Abogados, Čile; Hendersen, Kitajska; Gomez Pinson Abogados, Kolumbija; Eurofast Services, Ciper; Bech-Brunn Lawfirm, Danska; Borenius & Kemppinen, Finska; Arsene Taxand, Franija; BMR & Associates, Indija; PB & Co, Indonezija; Fantozzi & Associati, Italija; Sojong Partners, Koreja; Atoz, Luksemburg; Taxand Malaysia Sdn Bhd, Malezija; Avanzia Tax Advisors, Malta; Multiconsult Limited, Mauritius; Mijares, Angoitia, Cortes y Fuentes, S.C. (MACF), Mehika; Van Mens & Wisselink, Nizozemska; Simon Rutherford Limited, Nova Zelandija; Advokatfirmaet Selmer, Norveška; Miranda & Amado Abogados, Peru; Salvador Guevara & Associates, Filipini; Accreo, Poljska; Garrigues, Portugalska; Zaragoza & Alvarado LLP, Portoriko; Taxhouse, Romunija; Pepeliaev Goltsblat & Partners, Rusija; Garrigues, Španija; SkeppsbronSkatt AB, Švedska; Tax Partner AG, Švica; Erdikler, Turčija; Chiltern PLC, Velika Britanija; Alvarez & Marsal Taxand, ZDA; Candal Consultores Tributarios & Corporativos, Venezuela.

KONTAKT:

For Taxand

Rebecca Baker, +212 799 4433

or

Olivier Chaduteau, + 33 1 53 30 08 63