O-STA

Iz Salesianerske ulice proti Evropi:

Salesianer Miettex je odprl novo pralnico v Romuniji

Avstrijska skupina na dodatni lokaciji v Bukarešti.

Dunaj, 27. Junij 2007 - Po 10-mesečni gradnji je bila včeraj v Bukarešti s strani Salesianer Miettex Bukarešta uradno odprta nova pralnica. Moderna industrijska pralnica bo delovala na področju servisa tekstila in preprog za gostinstvo, hotelirstvo industrijo in zdravstvo. Podjetje deluje v Bukarešti že od leta 2005.

?Na parceli velikosti 23.000 kvadratnih metrov je bila zgrajena stavba velikosti 6.500 kvadratnih metrov. S skupno investicijo 9,5 milijonov evrov je skupina pridobila novo kakovostno in učinkovito pralnico. Več kot 10% investicije je bilo namreč namenjenih za uporabo okolju prijazne tehnologije", je ob odprtju pred novinarji in pomembneži pojasnila vodja uprave skupine Ga. Christine Krautschneider.

Pralnica trenutno obratuje s 25 zaposlenimi, skupaj pa naj bi v prihodnosti v dveh izmenah oprali 20 ton perila dnevno, pri čemer bo varno zaposlitev našlo približno 100 delavcev.

Izhajajoč iz Avstrije se je skupina v 17 letih razširila v Madžarsko, Slovenijo, Češko, Slovaško, Hrvaško in Romunijo. Več kot 1.600 zaposlenih v 14 pralnicah dnevno opere 240 ton tekstila. Prihodki skupine so v zadnjem poslovnem letu zrasli za 10% in znašajo (za leto 2006/07) 99,6 mio evrov.

O podjetju

V Sloveniji ima podjetje Salesianer Miettex sedež v Škofji Loki in je vodilno na področju najema delovnih oblek in preprog. V Trzinu in Rogaški delujeta sodobni visokotehnološko opremljeni pralnici.

Dodatne informacije na www.salesianer.comsi.

Rücksprachehinweis:

Mag. Manuela Kager für SALESIANER MIETTEX

Reichl und Partner PR GmbH, Franz Josefs Kai 47, 1010 Wien

Tel: +43 1 535 4838, manuela.kager@reichlundpartner.at