O-STA

Podjetje Hitachi Chemical Co., Ltd. je pridobilo dostop do prihodnje pametne tehnologije SPD za nadzor svetlobe, ki jo je razvilo podjetje Research Frontiers

TOKIO & WOODBURY, N.Y.--(BUSINESS WIRE)�- 10. julij, 2007 - Podjetji Hitachi Chemical Co., Ltd. (Hitachi Chemical) in Research FrontiersIncorporated (Nasdaq: REFR) sta danes oznanili, da se je podjetje Hitachi Chemical obvezalo plačati podjetju Research Frontiers 96 milijonov jenov, da bi pridobilo zagotovljen dostop do najnovejših napredkov v patentirani tehnologiji SPD-Smart (TM) za nadzor svetlobe, ki jo bo podjetje Research Frontiers Inc. razvilo v naslednjih dveh letih.

Zgodaj v letu 2007 sta lastnika licence Research Frontiers, Hitachi Chemical in Innovative Glass Corp., oznanila, da Hitachi Chemical izdeluje pametno prevleko SPD iz njihove nove linije zelo širokih prevlek. Prevleka, ki se zdaj uporablja za arhitekturne in letalske aplikacije, obenem pa je tudi na napredni razvojni stopnji za avtomobilsko in pomorsko industrijo, električno nadzoruje količino svetlobe, bleščave in vročine, ki preide skozi steklena ali plastična okna, sončne strehe, ščitnike proti soncu, strešna okna, notranje pregrade in druge izdelke. Dolge zvitke pametne prevleke SPD za nadzor svetlobe je mogoče zlahka odposlati iz proizvodnih objektov podjetja Hitachi Chemical v Ibarakiju na Japonskem na lokacije strank širom sveta, kjer jih je mogoče lokalno laminirati v SPD pametne steklene ali plastične izdelke.

Z uporabo SPD prevleke podjetja Hitachi Chemical lahko uporabniki avtomatsko ali s preprostim obračanjem številčnice nadzorujejo svetlobo, vročino in bleščavo, ki prihajajo skozi materiale kot so steklo ali plastika, od optične prozornosti do blokade preko 99% vidne svetlobe, mogoče pa jo je nastaviti na kateri koli vmesni odtenek. Vse to je mogoče storiti v trenutku, s čimer povečamo udobje in varčujemo z energijo, za razliko od običajnih tehnologij zasenčevanja pa si pri tem ne zastremo pogleda. Pametna okna SPD in drugi izdelki s SPD prevleko blokirajo tudi preko 99% škodljive ultravijolične svetlobe, zmanjšajo hrup in povečajo varnost.

Eiji Omori, vodja oddelka za strategijo materialov z napredno učinkovitostjo v podjetju Hitachi Chemical, je opazil strateško pomembnost SPD pametnih emulzij in prevleke za posel podjetja Hitachi Chemical in komentiral: "Delamo v tesnem partnerstvu s podjetjem Research Frontiers in trenutno našim strankam ponujamo najučinkovitejšo tehnologijo nadzora svetlobe, kar jih je trenutno v izdelavi. Ta najnovejši razvoj nam omogoča, da imamo še naprej dostop do najnovejših izboljšav podjetja Research Frontiers v tehnologiji SPD za nadzor svetlobe, tako da lahko vedno nudimo najboljše možne izdelke našim strankam v arhitekturni, avtomobilski, letalski in vesoljski industriji."

Robert L. Saxe, predsednik podjetja Research Frontiers, je opazil: "Prvotno smo predvsem pomagali lastnikom naše licence spraviti tehnologijo SPD v izdelavo. Zdaj, ko je pametna tehnologija SPD v izdelavi, lahko osredotočimo naše raziskovalne in razvojne napore bolj proti dolgoročnejšim izboljšavam tehnologije SPD."

Prevleka se izdeluje z uporabo kemične emulzije, ki jo je patentiralo podjetje Research Frontiers, izdeluje pa jo podjetje Hitachi Chemical, ki se jo nato premaže na tanko plastično prevleko. Ta prevleka je nato vključena v raznolike "pametne" izdelke, ki jih izdelujejo druga podjetja, kjer je zaželen reguliran nadzor svetlobe.

Pametna tehnologija prevlek SPD je prejela nagrado "Best of What's New Award", ki jo podeljuje revija Popular Science za tehnologijo za dom, leta 2007 je prejela tudi nagrado North American Frost & Sullivan Award for Excellence in Technology za steklo, revija Aerospace Engineering združenja Society of Automotive Engineer's pa jo je izpostavila kot eno najbolj vrhunskih tehnologij. Tehnologijo SPD pokriva več kot 450 patentov in patentnih prijav širom sveta, ki so v lasti podjetja Research Frontiers. Trenutno ima licenco za uporabo patentirane pametne tehnologije SPD podjetja Research Frontiers za svetlobno odzivnost v emulzijah, prevlekah ali končnih izdelkih 33 podjetij. Dodatne informacije o pametni tehnologiji SPD, podjetju Research Frontiers in podeljenih licencah je mogoče najti na www.SmartGlass.com.

Opozorilo: Research Frontiers občasno objavi trditve, ki se nanašajo na prihodnost in so podvržene tveganjem in negotovostim. To sporočilo za javnost vsebuje trditve, ki se nanašajo na prihodnost. Dejanski rezultati se od njih lahko razlikujejo in zanje nihče ne jamči, kar je treba upoštevati v povezavi z vsemi trditvami, ki se nanašajo na prihodnost. SPD-Smart(TM), SPD-SmartGlass(TM), SmartGlass(TM), VaryFast(TM), Powered by SPD(TM), The View of the Future - Everywhere You Look(TM) in Visit SmartGlass.com - to change your view of the world(TM) so vse registrirane blagovne znamke podjetja Research Frontiers Incorporated.

" Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT:

Research Frontiers Incorporated

Joseph M. Harary, predsednik

Patricia A. Bryant, vodja odnosov z investitorji

516-364-1902

info@SmartGlass.com

ali

Hitachi Chemical Co., Ltd.

Hitachi Chemical Co., America, Ltd.

Nori Imai, 408-873-2200

n-imai@hitachi-chemical.com