O-STA

Svetovalno podjetje Everest Group odprlo podružnico v Amsterdamu ob vse večjem povpraševanju evropskih podjetij po zunanjem izvajanju

DALLAS, LONDON in AMSTERDAM, Nizozemska--(BUSINESS WIRE)-- 7. avgusta 2007-- Skupina Everest (Everest Group ) je danes napovedala odprtje podružnice v Amsterdamu, s katero se želi odzvati potrebam vedno širšega zaledja strank v Evropi. Lokacija v Amsterdamu je naravni korak za Everest, ki že podpira izjemen porast v odločanju evropskih korporacij za oddajo del (outsorcing), med drugim na področju organizacije poslovnih procesov (Business Processing Outsourcing - BPO), na področju človeških virov (Human Resource Outsourcing - HRO) in na področju financ in računovodstva (Finance & Accounting Outsourcing - FAO).

"Skupina Everest je v Evropi prepoznala naraščajoče povpraševanje po rešitvah zunanjega izvajanja in svetovanja na področju operativnih strategij," je povedal presednik Everestove uprave Peter Bendor-Samuel.

"Še naprej se bomo na potrebe strank odzivali z odpiranjem podružnic, ki nam omogočajo, da bolje služimo strankam na različnih evropskih lokacijah. Amsterdam je izvrstna centralna lokacija za trgovino in sedež nekaterih izmed največjih svetovnih kemičnih in energetskih podjetij, finančnih institucij, farmacevtskih in predelovalnih podjetij."

Kot predstavnik ene vodilnih svetovnih strokovnih avtoritet in začetnikov svetovanja na področju najemanja zunanjih sodelavcev za vodilna svetovna podjetja, ki se uvrščajo na seznam Fortune 100, bo Everestova podružnica v Amsterdamu služila kot odskočna deska za beneluško območje. "V Beneluksu že imamo obsežno bazo strank, ki pa jo pokrivamo iz naše pisarne v Londonu," je povedal Stephen Dunn, predsednik Evestovega oddelka za upravljanje v Evropi. "S pomočjo podružnice v Amsterdamu bomo lahko iskali kader lokalno in podjetja oskrbovali regionalno."

"Pri svetovnih in vseevropskih družbah, posebej tistih s področja finančnih storitev, smo zaznali trend nižanja osnovnih stroškov s povečano uporabo strategij najemanja zunanjih sodelavcev, prenosa premoženja podjetja v središča z ugodnejšo zakonodajo (offshoring) in najemanja zunanjih sodelavcev z nekoliko manj oddaljenih območij (near-shoring)," je povedal Darryl Conley, vodja Everestovega sektorja za finančne storitve v Evropi. "Na trgu ni več dvomov o učinkovitosti arbitraže dela in o potrebi za vključitev tega orodja v operativno strategijo podjetij."

Skupina Everst, ustanovljena leta 1991, je pionir svetovanja na področju najemanja zunanjih sodelavcev. Everest še naprej raste, tako da strankam zagotavlja storitve iz Dallasa, New Yorka, Londona, Toronta, Melbourna, Gurgaona (Indija) in drugih svetovnih mest, vključno z Amsterdamom.

Za kontaktne informacije o podružnici skupine Everest v Amsterdamu obiščite spletno stran http://www.everestgrp.com/ContactUs.

O skupini Everest

Everest je mednarodno podjetje za svetovanje na področju operativnih strategij in deluje v vodilnih poslovnih središčih, kot so Dallas, Gurgaon, London, New York, Toronto in Melbourne. Kot eno od vodilnih podjetij na svojem področju že vse od leta 1991, ko smo ustvarili kategorijo svetovanja pri oddaji del, se je skupina Everest mednarodno uveljavila kot podjetje, ki si nenehno prizadeva za inovacije in strankam pomaga, da s svojo dejavnostjo pridobijo kar največ. Everest pri tem nudi strategijo oddaje del in njihovo izvedbo. Everest je ustanovil raziskovalni inštitut Everest Research Institute (www.everestresearchinstitute.com), ki predstavlja centralni vir informacij za te sektor. Več informacij je na voljo na spletni strani www.everestgrp.com in www.everestresearchinstitute.com

KONTAKT:

The Point Group

Scott Tims, 214-378-7970 x 278

Mobile: 214-957-6785

stims@thepointgroup.com

ali

Laura Hammontree, 214-378-7970 x 238

lhammontree@thepointgroup.com