O-STA

Smart Com za storitev IP TV v omrežju T-2 vpeljuje vsebinsko varnost Verimatrix

Vodilni slovenski alternativni operater bo pridobil s fleksibilnostjo in cenovno ugodnostjo sistema VCAS

Uredništva za gospodarstvo in visoko tehnologijo

LJUBLJANA, Slovenija & SAN DIEGO--(BUSINESS WIRE)�-1. oktober 2007�-

Verimatrix, ki postavlja standarde tehnologije za vsebinsko varnost in s tem povečuje vrednost omrežij plačljive televizije, in Smart Com, vodilni evropski prodajalec vmesne opreme za IPTV in integrator sistemov IPTV, sta danes najavila uspešno vpeljevanje sistema za video vsebine Video Content Authority System (VCAS(TM)) podjetja Verimatrix, ki bo uporabljen za IPTV ponudnika T-2. T-2 je vodilni slovenski alternativni ponudnik IPTV, ki nudi širok nabor filmov, serij in drugih video vsebin, ki so na voljo za ogled na zahtevo.

"Vsebinska varnost je kritična komponenta, ki omogoča prenos posebnih premium video vsebin preko našega omrežja IPTV. Z naprednimi večplastnimi varnostnimi rešitvami podjetja Verimatrix imamo posebno konkurenčno prednost pri ponudbi nabora razvedrilnih storitev, ki jih naši odjemalci zahtevajo," je dejal Matevž Turk, direktor podjetja T-2. "V množici poslovnih pristopov T-2 nudi fleksibilen 24-urni plačljiv dostop do vsebin v visoki ločljivosti, pri čemer je število ogledov vsebine neomejeno."

Medtem ko so tradicionalni sistemi s pogojnim dostopom zasnovani na enosmerni komunikaciji, je Verimatrix svoje rešitve popolnoma preuredil z uporabo moči in sposobnosti sodobne dvosmerne infrastrukture IP. VCAS za IPTV je zasnovan na tehnologijah naslednje generacije, ki varujejo vsebino in povečujejo prihodke, hkrati pa se uspešno borijo z digitalnim piratstvom, kadar se pojavi v distribucijski verigi. Tehnologije za kriptografijo in elektronsko trgovanje, preizkušene na internetu, vključno s certifikati PKI in X.509, omogočajo, da VCAS nudi bolj izpopolnjeno stopnjo zaščite kot običajni sistemi, ki delujejo na podlagi pametnih kartic.

"Veseli smo, da smo v sodelovanju s podjetjem Smart Com zagotovili izjemno rešitev vsebinske varnosti, prilagojeno za storitev IPTV v omrežju T-2," je pripomnil Robert Payne, podpredsednik Verimatrixa za prodajo za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. "Ta uporaba nakazuje obseg, v katerem lahko tehnologija IPTV omogoča nove posle in širi izbiro za odjemalce."

VCAS je bil neodvisno revidiran, po nedavnem poročilu MRG pa se uvršča na prvo mesto med globalnimi ponudniki vsebinske zaščite. Kot globalno vodilno podjetje za varnost na podlagi programske opreme VCAS nudi fleksibilnost pri izbiri odjemalnih naprav, široko interoperabilnost vmesne opreme in potrjeno nadgradljivost.O podjetju Smart Com

Smart Com je neodvisni integrator telekomunikacijskih sistemov z dolgoletnimi izkušnjami ter znanjem in inovativnostjo zaposlenih. Z uporabo omrežne tehnologije nudijo omrežne komunikacijske sisteme na področjih platform vmesne opreme IPTV, IP telefonije, omrežne tehnologije za sodostop (FTTx in VDSL) in različna transportna in hrbtenična omrežja (IP/MPLS). Da bi lahko nudili celostne rešitve glede na tehnološke, procesne in poslovne potrebe posameznih sektorjev, svoje vizije proizvodov delijo s strankami, pri čemer poskušajo zadovoljiti tri tipe strank: infrastrukturna podjetja, ponudnike storitev in podjetja. Uspešnost gradijo na celoti, od svetovanja, prilagojenega potrebam stranke, do načrtovanja, integracije, izvedbe in tehnične podpore. Njihove stranke se lahko poslužujejo strokovnega izobraževanja v njihovem izobraževalnem središču. S storitvami želijo doseči popolno dolgoročno zadovoljstvo strank. Več informacij najdete na: http://www.smart-com.si/en.O podjetju T-2T-2 je edini telekomunikacijski operater v Sloveniji, ki nudi širokopasovni dostop do interneta, digitalno telefonijo in televizijo tako na podlagi tehnologije VDSL, kot tudi povezave prek optičnih vlaken v lastnem omrežju, kar podjetju daje bistveno konkurenčno ostrino in možnost, da nadzoruje ključne dejavnike uspeha. Ustanovljeno je bilo leta 2004, sedež ima v Mariboru, nudi pa najboljše in cenovno najugodnejše rešitve s področja telekomunikacij, medijev in informacijskih tehnologij za podjetja in končne odjemalce. Njihove kolokacije se nahajajo na 171 mestih po Sloveniji, v pripravi je dodatnih 80. Njihov internetni dostop VDSL omogoča uporabnikom sprejem najvišje hitrosti (trenutno do 60 Mbps), trenutno pa so edini slovenski operater, ki nudi visokohitrostne povratne povezave od uporabnika do omrežja (do 25 Mbps). Njihovo omrežje FTTH omogoča standardno povezavo 1 Gbps na gospodinjstvo, na zahtevo so mogoče tudi povezave do 10 Gbps. Nudijo tudi najsodobnejšo digitalno telefonijo in zmogljive storitve IP TV, ki vključujejo več kot 130 kanalov (nekatere v visoki ločljivosti) in storitev video na zahtevo, ki vključuje več kot 700 naslovov. V letu 2006 je T-2 pridobil tudi licenco za UMTS na območju Slovenije, kar jim bo omogočilo ponudbo mobilnih storitev v letu 2007 z uporabo obstoječega hrbteničnega omrežja IP visoke zmogljivosti, s čimer se bodo močno zmanjšali investicijski odhodki in odhodki iz poslovanja v primerjavi z običajnimi ponudniki mobilnih storitev. www.t-2.net

O podjetju Verimatrix

Verimatrix postavlja standarde za programske tehnologije vsebinske varnosti in povečevanja prihodkov v omrežjih plačljive televizije, njihova baza strank pa vključuje telekomunikacijska podjetja z vsega sveta. Verimatrixov sistem za video vsebine Video Content Authority System(TM) (VCAS) nudi nabor tehnologij naslednje generacije, ki varujejo vsebino in povečujejo prihodke, hkrati pa se uspešno borijo z digitalnim piratsvom, kadar se pojavi v distribucijski verigi. Verimatrixovi strokovnjaki za vsebinsko varnost vzdržujejo tesne stike s pomembnejšimi studii in televizijskimi ponudniki, s čimer pomagajo sedanjim in prihodnjim omrežjem plačljive televizije pri srečevanju izzivi. Njihove stranke lahko koristijo najbolj ugoden dostop do posebnih premium vsebin, ki naročnikom digitalne televizije omogoča najbogatejšo in najbolj raznoliko izkušnjo ogleda. Več informacij, zakaj je VCAS najbolj široko uporabljan sistem vsebinske varnosti za IPTV med operaterji prve stopnje, najdete na spletni strani www.verimatrix.com.

" Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

Verimatrix

Kelly Foster, +1-619-224-1261

kfoster@verimatrix.com

or

EML

Jaime Carron, +44 208 408 8000

Verimatrix@eml.com