O-STA

MOBIVOX prejel $11 milijonov dolarjev sredstev od najpomembnejših globalnih vlagateljev

Podjetje, ki omogoča brezplačne mednarodne klice iz kateregakoli telefona, privablja investicije iz štirih držav

MONTREAL--(poslovno sporočilo)�-11. oktober 2007�-

MOBIVOX, ki omogoča brezplačno telefoniranje družini in prijateljem po celem svetu iz katerega koli telefona, je danes objavil, da je prejel $11 milijonov dolarjev tveganega kapitala sredstev v seriji A od glavnih investicijskih skladov v ZDA, na Kitajskem, v Jugovzhodni Aziji in Kanadi. MOBIVOX bo uporabil to kapitalsko injekcijo za globalno razširitev.

V krog financiranja za serijo A, ki ga je vodil IDG Ventures Boston, sta bila vključena tudi IDG Ventures China in IDG Ventures Vietnam, ki sta del globalne mreže financiranja IDG Ventures. Poleg tega sta v tem krogu sodelovala tudi vlagatelja, Brightspark Ventures iz Toronta in Skypoint Capital Corporation iz Ottawe.

V Okviru financiranja se bo David Aronoff, generalni partner IDG Ventures Bostona, pridružil svetu direktorjev podjetja.

"IDG Ventures Boston razume moč nepretrgane povezave ljudi na globalni ravni," je rekel glavni direktor MOBIVOX-a, Stephane Marceau. " Predstavljamo podjetje, ki vam bo približalo storitve in ljudi, ki jih imate radi, tako da bomo razširili doseg in moč interneta na kateri koli telefon. Naša storitev je oblikovana za začetnike in potrošnike, izkušene v tehnologiji, ter ne zahteva nakupa nove naprave ali namestitve nove programske opreme. Sedaj imamo vlagatelje iz celega sveta, ki nam z dobrim vpogledom v potrošniški internetni prostor in z zvezami pomagajo uresničiti našo vizijo."

Klici z MOBIVOX-om so brezplačni iz katere koli lokacije na svetu v več kot 40 držav, člani pa prihranijo do 98% pri vseh ostalih mednarodnih klicih.

Ko se prijavite na www.mobivox.com, enostavno pokličete lokalno dostopno številko in se povežete s prijatelji in družino, ki je na drugem koncu sveta. Ko pokličete, poveste ime osebe, s katero bi radi govorili. Ne potrebujete ne klicne kartice, številk PIN ali računalnikov, prav tako ni potrebno nameščati posebne računalniške opreme ali prenašati zahtevne datoteke z interneta. Deluje na vsakem telefonu, članstvo pa je brezplačno.

"V prvih treh mesecih delovanja na trgu je MOBIVOX postal neverjetno privlačen," je rekel David Aronoff iz IDG Ventures Boston. "MOBIVOX predstavlja svobodo za milijone potrošnikov, ki se močno trudijo, da bi obdržali zveze na dolge razdalje. Veselimo se dela s podjetjem, ki uvaja revolucijo na trg mednarodnih klicev."

IDG Ventures je globalna mreža neodvisno upravljanih skladov s tveganim kapitalom, ki upravlja z več kot $2 milijardami. Mreža IDG Ventures je sestavljena iz petih neodvisnih partnerstev v Severni Ameriki, na Kitajskem, v Vietnamu in Indiji. MOBIVOX predstavlja prvo investicijo, kjer je več skladov znotraj mreže IDG Ventures sovložilo v podjetje.

Za več informacij obiščite: www.mobivox.com

O podjetju MOBIVOX

MOBIVOX omogoča telefoniranje družini in prijateljem po celem svetu, brezplačno, iz katerega koli telefona. Enostavno pokličite lokalno številko MOBIVOX in povejte, s kom bi radi govorili. Ne potrebujete nobene klicne kartice, niti se vam ni treba na pamet učiti dolgih številk. Ne potrebujete računalnika, niti nameščanja posebne programske opreme ali zapletenega prenašanja datotek z interneta. Globalna razpoložljivost MOBIVOX-a pomeni več svobode pri izmenjavi izkušenj z ljudmi, ki jih imate radi, ne glede na to, kje se nahajajo oni ali pa vi.

O partnerstvu IDG Ventures Boston

IDG Ventures Boston je neodvisno partnerstvo, ki podjetnikom omogoča, da razvijajo inovativna in globalna podjetja. Podjetje s $280 milijoni dolarjev v upravljanju se je osredotočilo na vlaganje v tehnološka podjetja in podjetja za biološke vede v zgodnji fazi in je povezano z mrežo skladov IDG Ventures, ki je globalna mreža neodvisno upravljanih skladov vse od Azije pa do Severne Amerike. www.idgvb.com

O IDG Venture Investment China

IDG Venture Investment China je prvo podjetje s tveganim kapitalom na Kitajskem, ki svojo pomoč nudi podjetjem v zgodnji fazi in fazi rasti, z namenom, da postanejo pomembni akterji v IT, potrošniški, medijski industriji ali industriji bioloških ved. Podjetje je svoj uspeh dokazalo z več kot 30 IPO in uspešnimi transakcijami M&A, ter portfeljem, ki vključuje Baidu, CTrip, Sohu, Tencents, HomeInns in KingDee. S 14-letno zgodovino vlaganja na Kitajskem in $1.3 milijardami v upravljanju se IDG Venture Investment China ponaša z zaupanjem podjetnikov, vlagateljev, poslovnih skupnosti in vladnih organizacij. www.idgvc.com

O skladu IDG Ventures Vietnam

IDG Ventures Vietnam je prvi sklad s tveganim kapitalom za tehnologijo v Vietnamu. Sklad s $100M v upravljanju vlaga v vodilna podjetja na trgu tehnologije in medijev ter telekomunikacijski sektor v Vietnamu kot tudi v delih Jugozahodne Azije. IDGVV je bil kot del svetovne mreže skladov IDG Ventures v ospredju tako pri razvoju industrije s tveganim kapitalom kot tudi pri promoviranju podjetništva na tem območju. www.idgvv.com

O skladu Brightspark

Brightspark Ventures je vodilni sklad s tveganim kapitalom za zgodnjo fazo. Brightspark tesno sodeluje s podjetniki z namenom razvijanja in gradnje vodilnih podjetij s programsko opremo. Brightspark podpirajo vodilni institucionalni vlagatelji, ki sodelujejo pri investicijah v programska podjetja v zgodnji fazi, in imajo pisarne v Torontu in Montrealu.

www.brightspark.com

O Skypointu

Skypoint Capital(R) (www.skypointcorp.com) oblikuje in upravlja s skladi s tveganim kapitalom, ki stimulirajo in uravnovešajo spremenljivi sektor telekomunikacij in informacijske tehnologije. Veliko prej, preden vložimo kapital, vložimo čas, ki ga posvetimo podjetniku. Ko je investicija narejena, v naša portfeljna podjetja vložimo še ogromne obratovalne izkušnje in strast za povečevanje poslovanja. Člani skupine Skypoint Capital so sodelovali pri več kot 80-ih zagonih poslovanja tehnoloških podjetij na področju Ottawe in Montreala.

"Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT:

MOBIVOX

Sue Huss, 619-379-4396

bizpr@mobivox.com

ali

IDG Ventures Boston

Kate Castle, 617-534-1228

kcastle@idgventures.com