O-STA

Jeffrey Applegate imenovan za direktorja za investicije pri Citi Global Wealth Management

NEW YORK, ZDA--(BUSINESS WIRE)--24. oktober 2007--Jeffrey Applegate je bil imenovan za direktorja za investicije pri Citi Global Wealth Management, ki ima sedež v New Yorku. Global Wealth Management (GWM) ima v lasti tri izmed najbolj spoštovanih blagovnih znamk v upravljanju s premoženjem: Citi Smith Barney, Citi Private Bank in Citi Investment Research. G. Applegate bo neposredno podrejen Sallie Krawcheck, predsednici uprave in glavni izvršni direktorici družbe Citi Global Wealth Management.

Kot direktor za investicije bo vodil GWM-jevo ekipo za investicijsko strategijo s ciljem izboljšanja poslovanja in dobičkonosnosti portfeljev strank. Hkrati bo v tesnem sodelovanju s Citijevim Odborom za investicijsko strategijo v proces usmerjanja investicij uvajal najnovejšo tehnologijo.

G. Applegate ima na področju investicijskega bančništva dolgoletne izkušnje z odločanjem o razporejanju kapitala v tradicionalne, alternativne in absolutne kategorije investicij po vsem svetu. Njegove izkušnje in uspehi so res izjemni, saj je v svoji karieri delal tako na prodajni kot na nakupni strani, in sicer kot politični ekonomist, glavni investicijski strateg, glavni izvršni direktor in direktor za investicije.

"Jeff je izjemen idejni vodja in veseli me, da mu lahko izrečem dobrodošlico na Citiju. Verjamem, da bo z ekipo uspešno izkoristil izjemne intelektualne in kapitalske vire na Citiju in izboljšal poslovanje za naše stranke," pravi Sallie Krawcheck, predsednica uprave in glavna izvršna direktorica družbe Citi Global Wealth Management.

G. Applegate je bil nazadnje zaposlen pri Franklin Templetonu kot direktor za investicije za globalne delniške trge, fiksne prihodke, nepremičnine in alternativne investicije. Pred tem je bil glavni investicijski strateg pri Lehman Brothers in Credit Suisse First Boston. Sedaj se vrača na Citi, kjer je prvih 18 let svoje kariere preživel kot politični ekonomist pri Smith Barneyju, zatem kot glavni investicijski strateg za E.F. Hutton in nato kot glavni izvršni direktor za upravljanje z institucionalnim premoženjem pri Shearson Lehman Hutton.

Družba Citi Global Wealth Management, ki je pri Citiji zadolžena za globalne upravljanje s premoženjem, ima v lasti tri izmed najbolj spoštovanih blagovnih znamk v upravljanju s premoženjem: Citi Smith Barney, Citi Private Bank in Citi Investment Research. Citi Global Wealth Management je ena izmed največjih družb na tem področju in njena ponudba institucionalnih kapacitet je med najboljšimi na svetu. Citi Global Wealth Management posluje tako s posamezniki kot tudi z institucionalnimi investitorji, pri čemer za maksimiranje dobičkov in doseganje visoke ravni storitev uporablja vse prednosti in vire Citigroupa.

Citi, vodilna družba za finančne storitve na svetu, upravlja z 200 milijoni računov strank in posluje v več kot 100 državah. Svojim strankam, med katere spadajo posamezniki, korporacije, vlade in institucije, nudi široko ponudbo finančnih produktov in storitev, vključno s kreditiranjem in bančnimi storitvami za posameznike, korporativnim in investicijskim bančništvom, borznim posredništvom in upravljanjem s premoženjem. Pod Citi spadajo blagovne znamke Citibank, CitiFinancial, Primerica, Citi Smith Barney in Banamex. Več informacij je na voljo na www.citigroup.com ali www.citi.com.

KONTAKT:

Citi Global Wealth Management

Alex Samuelson, 212-783-2781

alexander.i.samuelson@citi.com