O-STA

Začetek smučarske sezone 07/08 z žensko smučarsko ekipo Milke

Sölden, 25 oktobra 2007

Peterica najboljših smučark bo tekmovala z vijoličnimi čeladami

Milka Stars podelila nagrado "Skieur d'Or"

Petčlanska ženska smučarska ekipa Milke

Milka - najbolj uspešna evropska znamka čokolade in ena najbolj znanih znamk v svetu - predstavlja najboljše, kar lahko ponudi alpski svet, zato je očitno, da je naklonjena smučarskim športom. Milka je v preteklih 13 letih postala eden najbolj zavzetih sponzorjev zimskih športov. Ne glede na to, za kakšen dogodek je šlo - najsi bo svetovni pokal v alpskem smučanju ali svetovni pokal v smučarskih skokih - Milka je doslej sodelovala v več sto prireditvah svetovnega pokala in svetovnih prvenstev.

Tudi to sezono bo petčlanska mednarodna ženska smučarska ekipa, v kateri so Michaela Kirchgasser, Maria Riesch, Sarka Zahrobska, Tina Maze in Ingrid Jaquemod, uspešno predstavljala Milko v tekmah svetovnega pokala 07/08.

V Milkini ekipi je tako letos ponovno Michaela Kirchgasser (Avstrija), ena najboljših specialistik za slalom in veleslalom. Med njene največje uspehe štejejo zmaga v veleslalomu v Sierri Nevadi preteklo zimo in zlata medalja na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju leta 2007. Maria Riesch (Nemčija), izvrstna vsestranska smučarka, ki bo tekmovala superveleslalomu, veleslalomu, slalomu in kombinaciji in velja za favoritinjo za zmago v hitrih disciplinah, se je ekipi Milke pridružila poleti 2007. V sezoni 2006/07 se je Maria po dveh hujših poškodbah uspešno vrnila med najboljše, tako da nemška reprezentanca v ženskem alpskem smučanju upravičeno stavi na njo. Trenutno se ponaša s štirimi zmagami v svetovnem pokalu in vrsto drugih vrhunskih dosežkov. Svetovna prvakinja v ženski smučarski ekipi Milke je Sarka Zahrobska (Češka). Osvojila je slalomski naslov na svetovnem prvenstvu v Areju leta 2007.

V ekipi Milke je še Tina Maze (Slovenija), ki je specialistka za veleslalom. V svoji karieri je doslej petkrat stala na najvišji stopnički v tekmah svetovnega pokala. Ingrid Jaquemod (Francija) je najbolj doma v hitrih disciplinah, kar dokazuje tudi njena zmaga v smuku v Santa Caterini, ki je veljal kot test za svetovno prvenstvo v ženskem alpskem smučanju.

Smučarska ekipa Milke tako šteje pet smučark svetovnega kova, katerih uspehi in čudoviti značaji so izrednega pomena za njihovega sponzorja. "Milka je dosegla veliko zmago, ko je podpisala s petimi mladimi in prikupnimi športnicami, ki so pri svojih rosnih letih dosegle že tako velike uspehe," je z navdušenjem povedal generalni direktor Kraft Foods Austria Peter Reinecke.

Naslednji Norvežan: Aksel Lund Svindal

Poznavalcem je bilo že dolgo jasno, da bo Aksel Lund Svindal dostojen naslednik Aamodta in Kjusa. O tem ne more biti nobenega dvoma več, potem ko je zmagal v skupnem seštevku svetovnega pokala in osvojil dva naslova svetovnega prvaka v minuli sezoni. To pojasnjuje, zakaj sta ga AIJS (mednarodna zveza smučarskih novinarjev) in Milka Aksel Lund Svindal razglasila za najuspešnejšega športnika na svetu. Prestižno nagrado Serga Langa, ki jo smučarski novinarji podeljujejo najbolj izjemnemu športniku minule sezone, sta mu 25. oktobra 2007 izročili Milkini smučarski zvezdnici Michaela Kirchgasser in Maria Riesch.

Ta mladi Norvežan se lahko kosa z omenjenima legendarnimi norveškima športnikoma ne le po športnih uspehih, ampak tudi po poštenosti in športnem duhu. Aksel Lund Svindal v svetovnem pokalu v smučanju šteje za izvrstnega vsestranskega smučarja ter poštenega in simpatičnega tekmovalca v vsakem trenutku.

Kraft Foods, eden največjih prehrambenih proizvajalcev v svetu, je navzoč v več kot 150 državah. Podjetje s svojimi neponovljivimi izdelki zavzema vodilno mesto na avstrijskem trgu na področju kave, sladkih prigrizkov in hrane. Portfelj je izredno uspešen v mednarodnem merilu in vključuje blagovne znamke kot Milka, Suchard, Mirabell, Bensdorp, Toblerone, Jacobs, Maxwell, Cafe Hag, Columbia in Philadelphia. Poleg sedeža na Dunaju podjetje posluje še na dveh lokacijah v Bludenzu in na Dunaju.

Milka, najbolj priljubljena avstrijska znamka čokolade, je na trgu že več kot stoletje. Simbol znamke, vijoličasta krava, je leta 2003 praznoval svoj 30. rojstni dan. Milka je sedaj krovna znamka za vrsto izdelkov, ki niso le v obliki tablice, ampak na primer v obliki prigrizkov, čokoladnih bombonov in priložnostnih izdelkov, kot so velikonočni zajčki in figure Božičkov.

KONTAKT:

Kraft Foods Austria

Jacobsgasse 3

A-1140 Vienna

Barbara Blohberger

+43 (0)1 - 605 44 - 179

BBlohberger@krafteurope.com